Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Elgin W.O.
Elgin is een klein wijngebied gelegen in het district Overberg. De Elgin Valley, die lang werd beschouwd als het appel- en perencentrum van Zuid-Afrika, heeft nu een aantal van de meest gewaardeerde wijnproducenten van het land die wijngaarden in het gebied vestigen, een bewijs van het overduidelijke wijnbereidingspotentieel.

De regio van Elgin kent een koeler klimaat. Door de hogere ligging van de wijngaarden, en de nabijheid van de oceaan, genieten ze van verkoelende winden. De unieke koele klimaatomstandigheden zorgen ervoor dat druiven in Elgin langer nodig hebben om op de wijnstokken te rijpen. Dit betekent een lage pH, een goede natuurlijke zuurgraad en perfect uitgebalanceerde rijpe smaken - wijnen, met elegantie, structuur en uitstekende veroudering.

De schaliegrond met zijn onderliggende klei heeft een hoog mineraalgehalte wat een uitstekende ondergrond is voor aromatische druivenrassen zoals sauvignon blanc, pinot noir en riesling. Merlot en shiraz doen het hier ook goed mist zij goed beschermd worden tegen de zon. Irrigatie wordt hier maar weinig toegepast om de gezondheid van de wijnstok in stand te houden. Met teveel irrigatie worden wijnstokken lui en gaan ze minder diep wortelen, wat kan leiden tot een gebrek aan minerale complexiteit in de druif.
Sommige producenten uit Stellenbosch halen hun sauvignon blanc vanuit Elgin vanwege de natuurlijke zuurtegraad.wijnhuis Almenkerk Wine Estate, in de koele Elgin Valley, is een echt Family Estate; eigendom van de familie van Almenker...
Druivensamenstelling Merlot: 69 % Syrah: 15 % Cabernet Sauvignon: 9 % Cabernet Franc: 6 % Petit Verdot: 1%...
prijs op aanvraag
 
 
Druivensamenstelling Sauvignon Blanc: 100 % Specificaties Stijl: Jong Alcoholpercentage: 13,0 % Extra: ...
prijs op aanvraag
 
 
Druivensamenstelling Syrah: 100 % Specificaties Stijl: 18 maanden houtlagering Alcoholpercentage: 13,5 %...
prijs op aanvraag
 
 
Druivensamenstelling Sauvignon Blanc: 100 % Specificaties Stijl: Jong Alcoholpercentage: 13,0 % Extra: ...
prijs op aanvraag
 
 
Druivensamenstelling Chardonnay: 100 % Specificaties Stijl: 10 maanden houtlagering Alcoholpercentage: 1...
prijs op aanvraag