Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Cariñena D.O.P.

Cariñena D.O.P.


Cariñena is vernoemd naar de gelijknamige stad en is vrij zuidelijk gesitueerd in Aragon, ten zuidwesten van de hoofdstad Zaragoza. Cariñena heeft tevens haar naam gegeven aan de druif die de Fransen Carignan noemen en welke in de rest van Noord-Spanje Mazuelo heet.

De naam Cariñena komt uit het Latijn (cara llana) en betekent ´geliefde vlakte´. De wijngaarden liggen in 14 verschillende gemeenten op een hoogte tussen de 400 en 800 meter.

De bodem in Cariñena bestaat veelal uit kalksteen (rood-bruin) met een vrij losse en rotsachtige ondergrond. In Het klimaat in Cariñena is continentaal met zeer warme zomers en strenge winters. Het komt voor dat er gedurende een geheel jaar geen enkele neerslag valt, irrigatie is hier dan ook absoluut noodzakelijk.
Het gebied stond lange tijd bekend vanwege de zeer alcoholische en kleurrijke (bulk)wijnen die er geproduceerd werden. De wijnen hadden toen soms zelf wel 18 of 19 procent alcohol en waren hierdoor niet geschikt voor consumptie. De wijnen werden vaan gekruikt voor het ‘versnijden’ van lichtere wijnen of voor de productie van wijnalcohol. Hier is gedurende de jaren ´80 pas verandering in gekomen.

Blauwe druivensoorten die hier aangeplant worden zijn de Tempranillo, Garnacha, Cariñena, Juan Ibáñez, Monastrel en Cabernet Sauvignon. Van de witte druivensoorten worden de druivensoorten Viura, Garnacha Blanca, Parellada en Moscatel Romano gebruikt.

wijnhuis  Bodegas Esteban Martin BODEGAS ESTEBAN MARTÍN is met een specifiek doel opgezet: unieke wijnen produceren, ...
Druivensamenstelling Moscatel: 100 % Specificaties Stijl: Frizzante Extra: Fijne licht bubbel en een laa...
prijs op aanvraag
 
 
Druivensamenstelling Garnacha: 50% Cabernet Sauvignon: 50% Specificaties Jaargang: 2017 Stijl: Reserva,...
prijs op aanvraag
 
 
Druivensamenstelling Garnacha: 45% Tempranillo: 40% Syrah: 15% Specificaties Jaargang: 2018 Stijl: Cri...
prijs op aanvraag
 
 
Druivensamenstelling Garnacha: 85% Syrah: 15% Specificaties Jaargang: 2020 Stijl: Jong Extra: Vegan, B...
prijs op aanvraag
 
 
Druivensamenstelling Garnacha: 100 % Specificaties Jaargang: 2021 Stijl: Jong Extra: Vegan, Bestrijding ...
prijs op aanvraag
 
 
Druivensamenstelling Chardonnay: 70 % Macabeo: 30 % Specificaties Jaargang: 2021 Stijl: Jong Extra: Ve...
prijs op aanvraag