Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Côtes de Thongue I.G.P.

Côtes de Thongue I.G.P.De Thongue, een klein riviertje in de Languedoc, stroomt vredig langs de eerste uitlopers van de Cévennen naar de Middellandse Zee. In de loop der jaren zijn er wijnvelden tot ontwikkeling gekomen die volop profiteren van het Middellandse Zeeklimaat.

Als eerbetoon aan de rivier en haar vruchtbare oevers hebben de wijnbouwers besloten om het grootste deel van hun productie « vins de Pays des Côtes de Thongue » te noemen. De wijngaarden strekken zich uit van de 14 dorpen ten westen van Pézenas tot aan de rand van Béziers. Kenmerkend voor de wijnen van de Côtes de Thongue is de frisheid en de concentratie van smaken, voortkomend uit samenvoegingen van de Carignan, de Cabernet, de Merlot, de Syrah, de Grenache, de Mourvèdre, de Cinsault, de Pinot noir en de Tempranillo voor de rode en rosé wijnen. De witte wijnen worden met name samengesteld door een combinatie van de Sauvignon, de Chardonnay, de Muscat petit grain en de Viognier.

De samenstelling van de wijnen is vaak verschillend en deze bieden zo een aangename smaak: fris, gedurfd en krachtig, waarbij de smaak van sommige wijnen afkomstig is van het rijpen op fusten, waar ze zich prima voor lenen.
wijnhuis Domaine La Croix Belle In het middeleeuwse dorpje Puissalicon, op de flanken van de Cévennes, strekken zich ...
Druivensamenstelling Syrah: 60 % Grenache Noir: 40 % Specificaties Jaargang: 2021 Stijl: Jong Alcoholp...
prijs op aanvraag
 
 
Druivensamenstelling Syrah: 50 % Grenache: 15 % Mourvèdre: 10 % Cabernet Franc: 9 % Petit Verdot: 6 % ...
prijs op aanvraag
 
 
Druivensamenstelling Viognier: 25 % Chardonnay: 25 % Grenache Blanc: 15 % Sauvignon Blanc: 15 % Grenac...
prijs op aanvraag
 
 
Druivensamenstelling Viognier: 50 % Grenache Blanc: 20 % Chardonnay: 20 % Sauvignon Blanc: 10 % Specifi...
prijs op aanvraag