Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Turcaud
Chateau Turcaud

Tussen de rivieren de Garonne en de Dordogne ligt het qua oppervlakte grootste wijngebied van Bordeaux, Entre-Deux-Mers. In dit weidse en heuvelige land worden zowel witte als rode wijnen gemaakt. De witte wijnen hier vallen onder de appellatie ‘Entre-Deux-Mers’ en de rode onder Bordeaux. Bij het dorpje La Sauve Majeure ligt Château Turcaud van Maurice en Simone Robert en hun dochter Isabella en haar man Stéphane. Het land hier is intens groen met opvallend veel bos, licht heuvelig en bezaaid met smalle kronkelige weggetjes. Qua natuurschoon is dit zeker het mooiste wijngebied van heel Bordeaux.

Met eerdere ervaringen in de wijnindustrie en wijngaarden kocht Maurice Robert Château Turcaud in 1973. Op dat moment bestond het slechts uit een oud vervallen huis, 18 ha grond, waarvan slechts een derde was aangeplant met wijnstokken. In de eerste jaren verdeelde Robert zijn tijd tussen zijn baan en zijn werk op zijn eigen Château Turcaud.
Vandaag de dag, na veel inspanning en hard werken zijn er 45-ha wijngaarden aangeplant op steile hellingen. Het Chateau is volledig gerenoveerd en grenst aan een zorgvuldig onderhouden en goed uitgeruste wijnmakerij.

streek Bordeaux A.O.C. De Bordeaux is al eeuwenlang één van de grootste en beroemdste wijnbouwgebieden ter wereld....
Château Turcaud - Entre-Deux-Mers Blanc 2021 Beschrijving Bordeaux, Frankrijk Achtergrond Tussen de rivier...
prijs op aanvraag