Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Sipp Mack

Domaine Sipp MackIn het dorp Hunawihr vindt u Domaine Sipp Mack, een 9e generatie familiebedrijf, momenteel gerund door Laura en Jacques Sipp met hun dochter, Carolyn.
Domaine Sipp Mack ontstond in 1959 na het huwelijk van twee wijn producerende families, François Sipp uit Ribeauvillé en Marie Louise Mack uit Hunawihr. In 1983, na Jacques zijn wijnbouw- en oenologieonderzoek, business school en werkervaringen in Amerikaanse wijnhuizen gedurende 2 jaar, keerde Jacques terug naar de Elzas om zich bij het familiebedrijf aan te sluiten. Hij bracht zijn vrouw, Laura, die afstudeerde van het Wine Program van de University of California Davis, mee naar Domaine Sipp Mack.

Jacques en Laura hebben een nieuwe visie gegeven aan de activiteiten van de wijngaard en het domein. Hun verlangen is om consistent hoge kwaliteit, pure wijnen te maken die hun bodem weerspiegelen, en om de traditionele Elzas tradities te combineren met moderne technologie en productiemethoden die het milieu beschermen. Na jaren gecertificeerde duurzame landbouw en geïntegreerde plaagbestrijding, hebben ze het hele domein omgezet in gecertificeerde biologische landbouw.

Vandaag de dag stroomt er een nieuw briesje door het familiewijnhuis met de komst van hun dochter, Carolyn. Haar dynamiek en creatieve ideeën verrijken en consolideren de ambachtelijke wijnbouw- en wijnbereidingsbenadering van Domaine Sipp Mack.

De grond is her en der wat verschillend van samenstelling, maar de belangrijkste component is op alle wijngaarden hetzelfde: kalkrijke klei. Dit zorgt voor goede doorstroming van het regenwater, en een mooie invloed op de smaak. De hoogte waarop de wijngaarden zich – overwegend zuidhellingen – bevinden is tussen de 200 en 350 meter boven zeeniveau. Het milieu ligt de familie aan het hart. Er wordt gebruik gemaakt van een compleet en geïntegreerd systeem, dat door het gehele proces heen zijn invloed heeft. De opbrengsten worden bewust laag gehouden per hectare, om de kwaliteit te waarborgen. De wijngaard is sinds 2013 Bio Ecocert France gecertificeerd.

Het doel is om de bodem verrijking te bevorderen met gewassen, compost, mulchen en
minimale grondbewerking. Ze passen de groene bemestingsgewassen aan bij regenval. Bij overvloedige regen laten ze de grassen groeien.


streek De Elzas A.O.C. De Elzas - in het Frans: Alsace - is in menig opzicht een grensgeval binnen de Franse wijnw...
Achtergrond In het dorp Hunawihr vindt u Domaine Sipp Mack, een 9e generatie familiebedrijf, momenteel gerund ...
prijs op aanvraag
 
 
Sipp Mack - Pinot Blanc 2018 Bio Achtergrond In het dorp Hunawihr vindt u Domaine Sipp Mack, een 9e genera...
prijs op aanvraag