Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Encomienda de Cervera
Encomiende de Cervera landgoed ligt in het hart van het vulkanische massief de Campo de Calatrava op een hoogte van 750-800 meter boven zeeniveau. Het bevindt zich bij de culturele stad Almagro, tussen valleien en bergen met eiken, jeneverbessen, rozemarijn en tijm.

Zwarte vulkanische aarde, rode aarde en krijtachtige/steenachtige aarde zijn hier allemaal te vinden. Dit alles onder de waakzame blik van de vulkaan de ‘Maar de la Hoya de Cervera’, werd in 1993 een nationaal monument geplaatst, samen met het kalme water van een van de belangrijkste zijrivieren van de rivier de Guadiana, de rivier de Jabalon. Het bergachtige terrein heeft drie afwateringbassins met een eigenaardig microklimaat, met koele nachten die verlichting bieden van de brandende hitte van de dag.

Encomienda de Cervera Estate is in 1758 opgericht als gevolg van de fusie tussen Hacienda de Cervera, Cañada de Zentinar, Heredad de Vilena, Hoya de la Cruz en Coto del Marqués de Cervera. Later voegt Barranco del Puerco, inwoner van Mesa Maestral van Calatrava Estate, zich bij de fusie met 1.200 hectare. Destijds had het landgoed al olijfboomgaarden met 2375 olijfbomen, een oliepers, een landhuis en een bos met ongeveer 10.000 zwarte en witte populieren. Aan het einde van de 19e eeuw was er een wijngaard van 22 hectare en een wijnmakerij van 200.000 liter.

De oude wijngaarden zijn gerenoveerd en uitgebreid tot 50 hectare, met toevoeging van de traditionele Tempranillo en nieuwe variëteiten zoals Cabernet Sauvignon, Syrah, Petit Verdot en Graciano. De beste heuvels en hoogten zijn gekozen voor elke variëteit voor hun groeifase. Om de beste grond voor elke variëteit te kiezen, zijn uitgebreide studies uitgevoerd op de bodem. Alle wijngaarden zijn in latwerken georiënteerd op het noorden / zuiden. Ze hebben gecontroleerde druppel irrigatie door vocht sensoren op verschillende niveaus. Er wordt goed voor de wijngaarden gezorgd, resulterend in druiven en wijnen van de beste kwaliteit, zonder verlies van identiteit en traditie. De wijnmakerij is gerestaureerd, uitgebreid en moderne fermentatie-installaties toegevoegd, waarbij altijd de omgeving wordt gerespecteerd en de kwaliteit van de wijnen verbeterd.