Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Delgado Zuleta
Delgado Zuleta is de oudste wijnmakerij in de regio Marco de Jerez. Volgens de archiefstukken gaat de oorsprong terug tot de achttiende eeuw en de oudste erfenis gevonden in het uitgebreide archief van het bedrijf dateert van 1719. In 1744 is de wijnbouwactiviteit opgestart. Slechts vier jaar later presenteerde het bedrijf een project voor de Cabildo de Sanlúcar om een in Sanlúcar gevestigde onderneming op te richten die betrokken is bij de handel met Amerika.

Het bedrijf ging verder onder de naam Gil de Ledesma-erfgenamen tot eind 19e eeuw toen Dolores Ñudi, een van de directe familieleden, trouwde met Don José María Delgado y Zuleta, een oorlogszeeman die arriveerde in de haven van Sanlúcar de Barrameda en zijn militaire carrière achter zich liet om het wijnbedrijf te runnen. Het bedrijf werd naar hem vernoemd en zijn volledige naam werd het handelsmerk van het bedrijf. In die tijd onderging het bedrijf een belangrijke groei om leverancier te worden van het Koninklijk Huis - Alfonso XIII en Victoria Eugenia.

Bij het overlijden van José María Delgado y Zuleta nam zijn zoon Tomás Delgado Ñudi het bedrijf over dat toen werd omgedoopt tot 'Hijo de José Delgado Zuleta S.A.' en in 1955 werd geregistreerd als een naamloze vennootschap. Op 24 juni 1974 gebruikte het bedrijf hetzelfde handelsmerk als het vandaag heeft: Delgado Zuleta SA. Vier jaar later vond er een fusie plaats tussen het bedrijf en de in Sanlúcar gevestigde wijnmakerij Rodríguez La-Cave SA, hoewel het bedrijf dezelfde naam bleef houden.