Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Yecla D.O.
Yecla is een kleine enclave in het binnenland rond de stad Yecla in de provincie Murcia, omgeven door de DO’s Alicante, Jumilla en Almansa. Het is de enige DO in Spanje dat uit maar één gemeente bestaat. De wijngaarden liggen op glooiende heuvels op een hoogte van 400-800 meter, omgeven door hogere heuvels en bergen, wat een aantal zeer aantrekkelijke uitzichten oplevert. De oude wijntraditie van deze regio gaat terug tot de tijd van de Feniciërs, die de wijnstokken al verbouwden in deze landen met arme grond en extreem klimaat.

Het omvat twee kleine subzones: Campo Arriba, in het noorden op 700-800 meter, met een diepe kalkachtige grond. Hier worden intense en alcoholische rode wijnen geproduceerd; en Campo Aboja op 600 -650 meter, met meer klei in de grond, waar wit en minder sterk rode wijnen worden verbouwd. 6.500 Ha van dit DO zijn wijngaarden.

Het klimaat is zuidelijk continentaal. Het is diep genoeg gelegen in het binnenland om warm te zijn in de zomer en koud in de winter. Gemiddelde regenval per jaar is minimaal tussen de 300-350 ml en valt voornamelijk in de lente en herfst.

De bodem is over het algemeen kalkachtig met kalksteen en een zanderige bovengrond. In sommige gebieden, vooral in het zuidoosten met kleibodem. Er zijn veel grote stenen.

In de afgelopen jaren heeft het kleine D.O. Yecla een erkenning gekregen voor zijn eigenaardige karakter en de kwaliteit van de wijnen gemaakt met de inheemse Monastrell-variëteit.
wijnhuis Rond 1850 begon Pedro Candela Soriano met het produceren en het lokaal verkopen van kleine hoeveelheden wijn. In...
Druivensamenstelling Monastrell: 60 % Syrah: 40 % Specificaties Stijl: 6 maanden houtrijping Alcoholper...
prijs op aanvraag
 
 
Druivensamenstelling Monastrell: 100 % Specificaties Stijl: Jong Alcoholpercentage: 13,5 % Extra: Organ...
prijs op aanvraag