Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Bruno Andreu
Bruno Andreu

Bruno Andreu, afkomstig uit een wijnbouwer familie, is een man met een passie voor de diversiteit van wijngaarden en gedreven door de liefde voor land en wijn. Hij is een wijnboer in hart en nieren, en heeft wijnen rijpend in 200 vaten. Hij blinkt uit in de kunst van het maken van fijne wijnen afgestemd naar de markten waarop hij zich richt.

Recent heeft Bruno Andreu zijn eigen bedrijf opgericht in Montblanc, H’Herault, en heeft, naar eigen zeggen, de kwaliteit van de Languedoc wijnen nieuw leven ingeblazen. Er worden karaktervolle wijnen gecreëerd met persoonlijkheid!
Voordat hij zijn eigen bedrijf begon, heeft hij lange tijd gewerkt als marketing en productie manager bij Château de La Condamine Bertrand, wat een prestigieus landgoed is in de Languedoc. Hij had hier een goede baan aan, echter in 2018, vanwege meningsverschillen in de familie, heeft hij op 47 jarige leeftijd besloten om, samen met zijn vrouw Emmanuelle, het chateau te verlaten en te verhuizen naar een voormalige wijnmakerij in de Languedoc, in het kleine dorpje Montblanc dichtbij Béziers in het zuiden van Frankrijk.

De locatie is gelegen tussen de Cevennen, de Pyreneeën, de Camargue en de Middellandse Zee. Dit biedt de Languedoc-Roussillon een prachtig mozaïek van landschappen afwisselend zandstranden, lagunes, garrigue-struikgewas, wijngaarden en heuvels met wilde kloven en bergachtig terrein.
Het klimaat is bijzonder warm en droog op een klimsteenbodem en de typische druiven (Syrah, Grenache, Mourvèdre) uit de regio worden verbouwd op 30 jaar oude wijnstokken. Er zijn flinke investeringen gedaan, zowel in het landgoed als in wijnmakerij. In Januari van 2018 is Maison Bruno Andreu gevestigd. Met het moderne wijnbereidingsproces van de wijnmakerij is men in staat om op een perfecte manier de beroemdste variëteit ter wereld te vinifiëren, zoals Chardonnay en Viognier.

Over de Zo’Oc lijn zegt Bruno het volgende:
“Deze gastronomische wijnen werden ´s nachts geoogst om hun aromatische rijkdom te behouden. De vinificatie wordt bepaald en aangepast aan elke druivensoort. Met deze 6 wijnen willen we u helpen de aromatische ZOO des pays d´oc te ontdekken in eenvoud en elegantie. “

streek Pays d´Oc I.G.P. Voorheen Vin de Pays d´Oc geheten. Deze landwijn wordt erop gemaakt om te voldoen aan de e...
Druivensamenstelling Cabernet Sauvignon: 100% Specificaties Stijl: Jong Jaargang: 2021 Alcoholpercentag...
prijs op aanvraag
 
 
Druivensamenstelling Merlot: 100% Specificaties Jaargang: 2021 Stijl: Jong Alcoholpercentage: 13,5 % E...
prijs op aanvraag
 
 
Druivensamenstelling Grenache Syrah Specificaties Stijl: Jong Jaargang: 2021 Alcoholpercentage: 12,5 %...
prijs op aanvraag
 
 
Druivensamenstelling Chardonnay: 100 % Specificaties Stijl: Jong Jaargang: 2021 Alcoholpercentage: 13,5...
prijs op aanvraag
 
 
Druivensamenstelling Sauvignon Blanc: 100 % Specificaties Jaargang: 2021 Stijl: Jong Alcoholpercentage:...
prijs op aanvraag