Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Weingut Rosner

Weingut RosnerFamiliebedrijf sinds 1897
Norbert en zijn zoon Stefan beschouwen zichzelf als een team dat bereid is te doen wat nodig is om de kwaliteit van hun wijngaarden in de fles te brengen. Norbert´s 35 jaar ervaring, speelt een belangrijke rol bij het biologisch telen van de wijnstokken. Stefan heeft een hoop ervaring op gedaan in het buitenland en met zijn creatieve geest is hij constant klaar om iets nieuws te proberen.

Renate en dochter Birgit zijn grote wijnliefhebbers. Renate is de rechterhand van Norbert en is verantwoordelijk voor de organisatie en verkoop. Daarboven is ze altijd een essentieel onderdeel van wijnproeverijen. Ook al werkt Birgit niet op het landgoed van de familie, ze is er altijd trots op om een ​​fles Rosner-wijn te openen. Daarnaast is ze een betrouwbare hulp bij bepaalde gelegenheden/proeverijen.

Weingut Rosner heeft ervaring in het maken van wijn voor meer dan een eeuw. De uitstekende grond in de Langenlois en verschillende gevestigde variëteiten kenmerken het familiebedrijf.
De traditie van Langenlois in de wijnbouw gaat terug tot de middeleeuwen en werd vanaf toen door de inwoners van de stad beoefend. Theresia en Johann Rosner kochten het Weingut in 1897 en zeven jaar later de wijnkelder waar tot op de dag van vandaag wijn wordt geproduceerd. Vanaf 1934 zetten Leopoldine en Franz Rosner de traditie van het gezin voort en cultiveerden ze de wijnstokken. 1958 Margarete en Franz Rosner namen de wijnmakerij over en breidden beide uit, de kelder en het land. Sinds 1995 zijn Renate en Norbert Rosner verantwoordelijk voor het moderniseren van de Weingut en het uitbreiden van de wijngaarden.
streek 
Rosner - Grüner Veltliner 2019 Achtergrond Langenlois, gelegen in Kamptal, Oostenrijk, is de geboortestad ...
prijs op aanvraag