Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Dehesa de Luna
Bodegas Dehesa de Luna

Oorspronkelijk werd het landgoed Dehesa de Luna gebruikt om graan en tarwe op te verbouwen. In 1996 werd het landgoed gekocht door de huidige eigenaren. Al gauw begon de transformatie naar een echte Bodega met het planten van verschillende druivensoorten. De Tempranillo en Merlot druiven komen van de El Vinazo wijngaarden. In de La Mata La Culebra wijngaarden groeien de Syrah en Cabernet Sauvignon druiven. Silvia Mora-Figueroa Domecq, een vrouw met een ongekende drive en enthousiasme, staat samen met Francisco Ruiz de la Torre aan het hoofd van Bodega Dehesa de Luna. Samen zorgen ze er elke dag weer voor dat hun visie op kwaliteit zich uit in de wijnen van Dehesa de Luna.

Het continentale klimaat in dit gebied veroorzaakt grote schommelingen van temperatuur tussen winter en zomer, maar ook tussen dag en nacht. De druivenstokken groeien op en zandgrond met kalksteen, waardoor de wortels diep in de grond kunnen doordringen. Deze geografische en klimatologische kenmerken van het Dehesa de Luna landgoed hebben een positieve invloed op het rijpingsproces van de druiven, waarbij de aromatische complexiteit van de druiven verbetert. Regelmatig worden de druiven in de wijngaarden geanalyseerd om te bepalen wat de optimale tijd voor de oogst is. Elke druivensoort wordt volgens zijn eigen specifieke manier gevinifiŽerd, op basis van kenmerken van de druif en de doelstellingen van de wijnproductie.

Kijk voor meer informatie op: www.dehesadeluna.com/index.php/en
streek Gelegen op de zuidelijke Castiliaanse meseta, 60 km van Madrid, is La Mancha de grootste herkomstbenaming van Sp...
Druivensamenstelling Tempranillo: 64% Syrah: 36% Specificaties Jaargang: 2019 Stijl: Droog Alcoholperc...
prijs op aanvraag
 
 
Druivensamenstelling Tempranillo: 38 % Cabernet Sauvignon: 33 % Syrah: 29 % Specificaties Jaargang: 201...
prijs op aanvraag