Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Catalunya D.O.
Gelegen in het Noord Oostelijke gedeelte van Spanje. Het gebied is enorm en omvat alle delen van Catalonië waar wijnen kunnen worden gemaakt en alle bestaande DO´s zijn geïntegreerd. Het gebied strekt zich uit over ongeveer 385 km langs de Middellandse Zeekust. Hoewel het een van de eerste Romeinse bezittingen van Spanje was en deel uitmaakte van Hispania Tarraconensis, is er een sterk bewijs dat wijn daar al lang voordat de Romeinen arriveerden gemaakt werd. De regio beschikt over een eigen taal; Catalaans.
Wijnstokken worden tot aan de Franse grens verbouwd, evenals langs de Costa Brava. De hoofdstad van Catalunya is Barcelona.

Als wijngaard heeft Catalunya zichzelf opnieuw gecreëerd, beginnend in de 1950, versneld in de zestiger jaren en gaat door tot op de dag van vandaag. Dit is terug te vinden in de geschiedenis van de bodega’s die volgde. Cava´s, uitgevonden aan het einde van de negentiende eeuw, waren de steunpilaar van de handel.

Wijngaardoppervlakte ca 3.000 hectare met een toegestane opbrengst 51 hl per ha.
Het klimaat is overwegend mediterraan, met veel zonuren en met droge winters en niet erg hete zomertemperaturen.

Catalonië heeft 35 druivensoorten die zijn geautoriseerd om zijn wijnen te maken:
Wit: albarinho, chardonnay, chenin, garnatxa blanca, gewurztraminer, macabeu, malvasía, malvasía uit Sitges, muscatel (uit Alexandrië en Frontignan), parellada, Pedro Ximénez, picapoll blanc, rieslingarel, sauvignon blanc, sumoll blanc, x.lo, viognier en vinyater.

Rood: cabernet sauvignon, cabernet franc, zwarte garnacha, harige garnacha, rode of grijze garnacha, tintorera garnacha, merlot, monastrell, petit verdot, zwarte picapoll, pinot noir, samsó (cariñena), sumoll, syrah, trepat en ull de llebre ( tempranillo).


wijnhuis Clos Mont Blanc ligt in Catalonië, om precies te zijn in de D.O. Conca de Barberà en is in 1988 opgericht door d...
Druivensamenstelling Chardonnay: 100 % Specificaties Stijl: 3-4 maanden houtrijping Alcoholpercentage: 1...
prijs op aanvraag
 
 
Druivensamenstelling Tempranillo: 100 % Specificaties Stijl: Roble, 2-3 maanden houtrijping Extra: Susta...
prijs op aanvraag
 
 
Druivensamenstelling Macabeu: 65 % Chardonnay: 35 % Specificaties Stijl: Jong Extra: Sustainable Agricu...
prijs op aanvraag
 
 
Druivensamenstelling Tempranillo: 60 % Merlot: 35 % Syrah: 5% Specificaties Stijl: Jong Extra: Sustai...
prijs op aanvraag