Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Pays d´Oc
Pays D´Oc

Dit is Frankrijks voornaamste wijnregio zowel in volume als ook de voornaamste producent van rosé. Landwijnen dragen de naam van het gebeid waar ze vandaan komen of in het geval van Vin de Pays d’Oc van een gebied dat uit meerdere departementen bestaat. Te weten: Pyrénés Oriëntales, Aude, Hérault, Gard, Ardéche, Vaucluse, Bouches du Rhône en Var. Het rendement van deze wijnen ligt tussen de 80 en 100 hectoliter per hectare. Buiten het productiegebied zijn ook de te gebruiken druivensoorten vastgelegd.

De wijnbouw

Het gebied strekt zich uit langs de zuidoostkust van de Rhône tot aan de Spaanse grens. Het gebied met schrale hellingen, een droog klimaat en veel zon biedt in principe de ideale natuurlijke omstandigheden die nodig zijn voor het maken van mooie wijnen. Het omvat ca. 120.000 ha; wat neerkomt op de helft van de Languedoc-Roussillon regio. Er wordt tevens veel gewerkt op biologische en biodynamische wijze.

Druivensoorten

In totaal wordt het gebruik van maar liefst 56 verschillende druivensoorten toegestaan. Belangrijke druivenrassen zijn natuurlijk Syrah, Mourvèdre, Viognier, Grenache, Cinsault en Viognier. Ook komen er hier druivenrassen vandaan die je niet zo snel zou verwachten. Bijvoorbeeld Pinot Noir, Sauvignon Blanc en Cabernet Sauvignon.
Type a text here