Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Ca´Vittoria

Ca´VittoriaDe oorsprong van deze wijngaard is mysterieus. Voor sommigen was het zelfs in het Romeinse rijk al bekend onder de naam Pucino, van waaruit ze een wijn kregen die bijzonder werd gewaardeerd door keizerin Livia Augusta. Wat zeker is, is dat deze wijnstokken gedurende meer dan twee eeuwen in de heuvels van Conegliano-Valdobbiadene de ideale omstandigheden heeft gevonden en zich heeft verspreid in verschillende biotypen waarvan er één nog steeds wordt gekweekt. De wijnstokselectie is in de tweede helft van de vorige eeuw gemaakt door Balbi Vallier. Aan deze selectie, volgde in de afgelopen 30 jaar een groot werk vanuit het ‘’Experimental Institute of Viticulture’’, dat erop gericht was de typische eigenschappen te behouden van de stok/druif dat zich moest aanpassen aan verschillende omstandigheden in de heuvels van Conegliano-Valdobbiadene.

In 2009 werd door het behalen van de DOCG-certificering, de reis van erkenning van Conegliano Valdobbiadene-wijn uitgedrukt als beste Prosecco! Hierdoor kan Ca´Vittoria nu de beduiding ´Superiore´ naast Prosecco op zijn wijnen plaatsen. Het DOCG-gebied bestaat uitsluitend uit 15 historische heuvelsteden gelegen tussen Conegliano en Valdobbiadene. Vandaag de dag, is een DOCG status in het Italiaanse wijnclassificatiesysteem, de hoogste kwaliteitsaanduiding! De 'G' staat voor ´garantita´ (´guaranteed´). Bij DOCG-wijnen krijgt elke fles een identificatienummer, hiermee wordt kwaliteit voor de consument gegarandeerd.

Cantina Ca´Vittoria ligt in een van de beste wijngebieden van de heuvels van Conegliano, in het hart van de Conegliano Valdobbiadene D.O.C.G. (Gecontroleerde en gegarandeerde oorsprongsbenaming) Prosecco Superiore productiegebied. De productie van deze wijn is al decennialang met grote wijsheid en passie doorgegeven. In de wijngaarden, dankzij een zorgvuldige klonale selectie van gekweekte wijnstokken, een ideaal microklimaat en goed gestructureerde grond, is Ca’Vittoria in staat om hoogwaardige druiven te produceren.

De productiefilosofie is gericht op het continu updaten van de wijnbereidingsmethoden en wordt gecombineerd met een aanzienlijke ervaring en gevoeligheid die is ontstaan na meer dan twintig jaar passie voor Prosecco. Tegenwoordig komt deze filosofie tot uitdrukking in onze brede selectie uitstekende mousserende wijnen, die rijk zijn aan persoonlijkheid en elegantie en in staat zijn de meest veeleisende fijnproevers te overtuigen.


streek Het gebied van Conegliano Valdobbiadene ligt in een heuvelachtig landschap op 50 km van Venetië en ongeveer 100 ...
Druivensamenstelling Glera: 100 % Specificaties Stijl: Prosecco Superiore Extra Dry Extra: D.O.C.G.-cert...
prijs op aanvraag