Tenute Tomasella – Rigole Rosso

Italiaanse rode wijn van de Merlot en Refosco-druiven. Aroma’s van rood fruit en lichte kruiden. Past bij gegrilde entrecote.

Tenute Tomasella Rigole Rosse

Druivensamenstelling
Merlot: 85%
Refosco: 15%

Specificaties
Jaargang: 2021
Stijl: Jong
Alcoholpercentage: 13,5%
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: 91/100 punten @ Wine Guide Duitsland (2020)

Smaakprofiel
Kleur: Diep robijnrood met paarse nuances
Geur: Perfecte balans tussen zacht en krachtig, rood fruit en lichte kruiden
Smaak: Vol van smaak, pittig palet met een lange harmonieuze finale

Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie

  1. Gegrilde entrecote met pittige salsa, krieltjes en rucola-salade
  2. Geroosterde lamsbouten met sjalotjes, tijm, knoflook en aardappelpuree
  3. Montasio Stravecchio: Intense Italiaanse gerijpte kaas (>18 maanden)

Achtergrondinformatie
De wijngaarden van Azienda Tenute Tomasella grenzen aan de roemrijke prachtige wijngebieden Friuli Grave en Piave. De Alpen beschermen deze 150 hectare van koude noordelijke wind, wat samen met een lichte zeebries zorgt voor ideale groeiomstandigheden. Tomasella bezit 30 hectare, waarvan 7 hectare in Friuli ligt en 23 in Veneto. Het wijnhuis, een kleurrijk kasteel met een enorm landgoed, staat bekend om het hebben van respect voor tradities, milieu en natuur. Hier produceren ze unieke uitstekende kwaliteitswijnen, met onbetwistbare specialisatie dankzij de combinatie van 50 jaar ervaring, de modernste wijn-bereidingstechnieken en de liefde voor het land. De eerste jaren waren dit voornamelijk mousserende wijnen, zoals de geliefde Prosecco, waar later een serie aan stille wijnen aan zijn toegevoegd, welke indien gewenst kunnen rijpen in de geavanceerde wijnkelders.

Vinficatie
Na een handgeplukte oogst worden de druiven zorgvuldig geselecteerd en start de maceratie. Hierbij hebben de schillen extra lang contact met het sap waardoor er meer kleur en aroma’s onttrokken worden. De fermentatie vindt plaats op gecontroleerde temperaturen waarna er een malolactische fermentatie volgt, wat zorgt voor zachtere romige smaken. Hij rijpt 8 maanden op RVS tanks. De piek van deze wijn zit op 3 jaar flesrijping, maar kan goed bewaard worden tot max. 7 jaar

Serafini & Vidotto – Recantina

Italiaanse rode wijn van de Recantina-druif met 6 maanden rijping op roestvrij staal. Smaak van frambozen en cranberry.

Serafini & Vidotto Recantina

Druivensamenstelling
Recantina: 100%

Specificaties
Jaargang: 2022
Stijl: Droog, 6 maanden rijping op roestvrij staal
Alcoholpercentage: 13,5%
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: Awards: The Wine Hunter (2018-2019), Berebene by Gambero Rosso 2019 (culinair tijdschrift), James Suckling 93 punten, Ian d’Agata (Terroir Sense) 93 punten

Smaakprofiel
Kleur: Medium paars
Geur: Licht rood fruit, rode bes, bosbes, framboos, zwarte kers, pruim, bloemig, drop & witte peper
Smaak: Frambozen, cranberry, jong, hoog in zuren en goed geïntegreerde tannines, waardoor makkelijk drinkbaar. Een duidelijk kenmerk van deze druifsoort

Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie

  1. Krokante polenta-bites met geroosterde parelhoen en paddenstoelen
  2. Linguine met ragù van eend met zwarte olijven, peterselie & kerstomaat
  3. Lamsrack met krokant geroosterde aardappeltjes uit de oven

Achtergrondinformatie
Het wijnhuis is opgericht in 1986 door Francesco Serafini & Antonello Vidotto. Zij staan vandaag de dag nog steeds aan het roer, samen met Matteo Serafini, zoon & huidige wijnmaker. Het wijnhuis is gelegen in het dorp Nervesa della Bataglia in de DOC Montello Colli Asolani. Dit ligt in het noordoosten van Italië, in de provincie Veneto. De druiven groeien op wijngaarden ‘Da Baracca’ & ‘Dagli Svizerri’ en ‘Asolo’ (het gelijknamige dorp), in totaal 3 hectare. ‘Da Baracca’ is vernoemd naar een Italiaans piloot die in W.O. 1 in de buurt is neergeschoten. ‘Dagli Svizerri’ betekent ‘van de Zwitsers’, vernoemd naar het Zwitserse echtpaar dat naast de gaard woont.

Terroir bestaat uit ijzerhoudende klei met een karakteristieke roodbruine kleur, door de nabijgelegen rivier ‘Piave’. Heuvelachtig landschap met bescherming van de bergen, ’s zomers overdag warm en ’s nachts koel. Per hectare zijn er 5500 stokken geplant, ondertussen 12 jaar oud. Er zijn in totaal 9000 flessen geproduceerd. Serafini & Vidotto hebben het ‘Biodiversity Friend Label’, wat inhoudt dat zij de biodiversiteit in de gaarden beschermen. Dit doen ze door o.a. te werken met natuurlijke bestrijdingsmiddelen, gebruik van eigen bioafval of mest als compost. Dit is een proces van 36 jaar onderzoek geweest, om te begrijpen hoe er het best kan worden omgegaan met duurzaamheid. De klimaatdoelen voor 2030 zijn hierdoor al behaald!

Vinificatie
De Recantina-druiven groeien in een Guyot-systeem en worden half oktober met de hand geplukt. Hierna worden ze een zacht geperst en fermenteren de druiven op wilde gisten (van nature aanwezig) in roestvrij stalen tanks. Dit gebeurt op een gecontroleerde gemiddelde temperatuur. Na fermentatie rijpt de wijn minimaal 6 maanden op roestvrij staal, waarna een cross-flowfilter wordt gebruikt. De wijn vloeit dan over het filter ipv er doorheen, zodat het filter niet verstopt raakt. 8 maanden na oogst op de markt.

L’Arca – Primitivo

Italiaanse rode wijn, vol en stevig van smaak van de Primitivo-druif. 4 tot 6 maanden houtrijping op eikenhouten vaten. Smaakt bij pasta pesto.

L'Arca Primitivo

Druivensamenstelling
Primitivo: 100%

Specificaties
Jaargang: 2021
Stijl: 4 tot 6 maanden houtrijping
Alcoholpercentage: 13%
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: Ecologische wijnbouw

Smaakprofiel
Kleur: Diep robijnrood
Geur: Delicate warme geuren van rode bessen, kersen, zwart fruit en zoethout
Smaak: Vol en stevig, fruitig, lichte vanille- en chocoladetonen, zachte lange afdronk

Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie

  1. Penne all’Arrabblata met ansjovisfilets en verse rode pepers
  2. Florentina (Florentijnse T-bonesteak), gegrild met zwarte peper en zeezout
  3. Pasta pesto met uitgebakken salami en gegrilde Italiaanse groenten

Achtergrondinformatie
Messer del Fauno produceert in het zonnige, droge Puglia zowel wijn als olijfolie. De 400 kilometer lange wijnstreek Puglia, gelegen in “de hak van de laars” in Zuid-Italië, is de grootste wijnstreek van het land en staat bekend als “de wijnkelder van Italië”. Het grenst aan de Adriatische en Ionische zee en heeft een Mediterraan klimaat dat warme, krachtige wijnen produceert. De kersenbomen, bloemenvelden en kruiden in de omgeving hebben duidelijke invloed op de aroma’s van de wijnen. Sabino Russo, gepassioneerd wijnmaker, is erg trots op de herkomst. Er wordt gewerkt met veel respect voor natuur en milieu en alle wijngaarden zijn biologisch gecertificeerd of momenteel in transitie. De populaire Primitivo-druif is in de 19e eeuw naar Amerika getransporteerd, waar de druif nu bekend staat onder de naam Zinfandel.

Vinificatie
Na een nauwkeurige selectie van alleen volledig rijpe druiven uit de wijngaarden van het Manduria-gebied, worden ze handgeplukt waarna een oude traditionele vinificatiemethode volgt. De vergisting en maceratie (schilweking) vinden plaats onder gecontroleerde temperaturen, tussen de 23 °C en 25 °C. De wijn rijpt vervolgens voor 4 tot 6 maanden op eikenhouten vaten. Drink deze wijn binnen 3 jaar

Divinus – tinto

Spaanse rode blend van de Merlot-, Tempranillo-, Cabernet Sauvignon- en Syrah-druiven met 6 maanden houtrijping op Frans eiken vaten.

Divinus tinto

Druivensamenstelling
Merlot: 25%
Tempranillo: 25%
Cabernet Sauvignon: 25%
Syrah: 25%

Specificaties
Jaargang: 2019
Stijl: Crianza, houtgerijpt op Frans eiken vaten
Alcoholpercentage: 13,5%
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: Vegan gecertificeerd
Bronze – Decanter UK 2019

Smaakprofiel
Geur: Een intens diepe kleur die de concentratie van de wijn aangeeft
Kleur: Complex op de neus met een wijde selectie aan aroma’s van rode bessen, blauwe bessen en sigaren
Smaak: Fris en filmend op je pallet met veel volume en een goede lengte van smaak

Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie

  1. Paella met kippendij, chorizo, paprika, tomaat en peterselie
  2. Albondigas gevuld met Manchego
  3. Bife de lomo met gepofte aardappel en gegrilde rode paprika’s

Achtergrondinformatie
Het wijnhuis is opgericht in 1987, op hetzelfde moment dat de wijngaarden van het landgoed druiven begonnen te produceren. De wijnen die op dat moment werden geproduceerd waren kleine oplages die voornamelijk lokaal werden verkocht. In 2005 behaalde het wijnhuis de DO PAGO-kwalificatie (Hoogste Spaanse kwalificatie voor onderscheidend terroir). Vanaf dat moment begint het wijnhuis beetje bij beetje te groeien. In 2013 werd het wijnhuis overgenomen door de familie Conesa. De nieuwe eigenaar heeft de faciliteiten gerenoveerd & het imago van de wijnen veranderd. Ze zijn aan het ontwikkelen om dit wijnhuis en zijn prachtige wijnen op de juiste plek te krijgen, waardoor ze zowel kwalitatief als commercieel een flinke boost krijgen. Het terroir waar de 2000 hectare grote wijnvelden staan is uniek: het bestaat uit kiezels en keien bij een rivieroever. Deze kiezels en keien reflecteren zonlicht waardoor ze overdag warmte kunnen opvangen en s’nacht de druiven door rijpen. De wijngaarden bevinden zich 1100 meter boven zeeniveau. Het wijnhuis is daarom ook vernoemd naar het terroir. De wijnstokken zijn 41 jaar oud. Wijnmaker is Paco Granado.

Vinificatie
De duiven van de wijngaarden worden in de vroegen uren met de hand geplukt en in kleine kratten van 15 kg naar de kelder gebracht. Nadat ze een selectieproces hebben ondergaan op een sorteertafel, gaan de druiven in roestvrijstalen tanks waar het op een tempratuur van 12C blijft om 12 uur te macereren. Vervolgens wordt de temperatuur verhoogd tot. 21C. voor het fermentatieproces. Daarna is de wijn nog voor minimaal 6 maanden gerijpt op Franse eiken vaten.

Pietro Rinaldi – Madonna di Como

Italiaanse droge rode wijn van de Dolcetto-druif met 6 maanden rijping in roestvrijstalen vaten en 6 maanden flesrijping. Past goed bij rundvleesgerechten.

Pietro Rinaldi Madonna di Como

Druivensamenstelling
Dolcetto: 100%

Specificaties
Jaargang: 2020
Stijl: Droog
Alcoholpercentage: 13,5%
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: Green experience: Certificaat voor biologische wijngaard

Smaakprofiel
Kleur: Donkerrood met paars
Geur: Rood fruit, kersen, pruimen en bessen
Smaak: Medium body met zachte droge tannines, en harmonisch totaal

Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie

  1. Rundvlees gerechten
  2. Charcuterie: Panchetta, Coppa en Prosciutto
  3. Gegrilde Italiaanse groenten aubergine, paprika, artisjokken en oregano

Achtergrondinformatie
De familie Rinaldi richtte deze boerderij op in 1920 en beheert dit land 4 generaties lang. In de afgelopen 30 jaar verbeterde ze de focus op het produceren van authentieke premiumwijnen, met respect voor de natuurlijke balans van het land door biologische landbouw te introduceren. Om de schoonheid van het territorium te versterken, werd in 2015 een bed and breakfast (Miaclara relais) geopend om de internationale gasten de kans te geven om wijn- en spijservaring rechtstreeks te ervaren. Deze Dolcetto druif komt van de 1 hectare grote wijngaard Dolcetto D’alba DOC. Het terroir bestaat grotendeels uit kalksteen en klei. De wijnstokken zijn 25 jaar oud. De wijn maker is Francesco Baravalle en heeft er maar liefst 4000 flessen van geproduceerd.

Vinificatie
Na dat de druiven hand geplukt zijn worden ze ontsteelt en geperst. De wijn wordt gefermenteerd op wilde gisten en word dan gerijpt voor 6 maanden in roestvrijstalen vaten en daarna nog 6 maanden in de fles

Pietro Rinaldi – Monpiano

Italiaanse rode wijn van de Barbera-druif, vol van smaak met droge tannines. Past bij gekookte en gedroogde salami’s.

Pietro Rinaldi Monpiano

Druivensamenstelling
100% Barbera

Specificaties
Jaargang: 2020
Stijl: Droog
Alcoholpercentage: 14,5%
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: Green experience: Certificaat voor biologische wijngaard

Smaakprofiel
Kleur: Donkerrood en paars
Geur: Rood fruit, kersen, pruimen, bosbessen en tonen van kaneel en anijs
Smaak: Vol en zacht met droge tannines en een lange nasmaak

Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie

  1. Brasato al Barbera: kalfsvlees gekookt in Barbera wijn met laurier, wortel en selderij
  2. Gekookte en gedroogde salami’s
  3. Gegrilde Italiaanse groenten aubergine, paprika’s, artisjokken en Italiaanse kruiden

Achtergrondinformatie
De familie Rinaldi richtte deze boerderij op in 1920 en beheert dit land 4 generaties lang. In de afgelopen 30 jaar verbeterde ze de focus op het produceren van authentieke premiumwijnen, met respect voor de natuurlijke balans van het land door biologische landbouw te introduceren. Om de schoonheid van het territorium te versterken, werd in 2015 een bed and breakfast (Miaclara relais) geopend om de internationale gasten de kans te geven om wijn- en spijservaring rechtstreeks te ervaren. De naam is Monpiano is vernoemd naar de wijngaard waar de stokken op staan. Deze Barbera druif komt van de 1,2 hectare grote wijngaard Barbera D’alba DOC. Het terroir bestaat grotendeels uit kalksteen en klei. De wijnstokken zijn 15 jaar oud. De wijn maker is Francesco Baravalle en heeft er maar liefst 5000 flessen van geproduceerd.

Vinificatie
Na dat de druiven hand geplukt zijn worden ze ontsteelt en geperst. De wijn wordt gefermenteerd op wilde gisten en word dan gerijpt voor 6 maanden in roestvrijstalen vaten en daarna nog 6 maanden in de fles.

Gaialuna – Merlot

Jonge Italiaanse rode wijn van de Merlot-druif. Wijn rijpt 3 maanden in stalentanks. Past goed bij Spaghetti alla carbonara.

Gaialuna Merlot

Druivensamenstelling
Merlot: 100%

Specificaties
Jaargang: S.A.
Stijl: Jong
Alcoholpercentage: 13%
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Robijnrood met violette reflecties
Geur: Intens, delicaat met een karakteristiek vleugje fruit, zoals rode bes en framboos, lichte smaak van pruim en rozenbottel, frisse bloemengeuren
Smaak: Droog, beetje vlezig, krachtig met een goede persistentie en zachte tannines

Temperatuur:
Minimaal 14 °C
Maximaal 16 °C

Gastronomie

  1. Risi e bisi (risotto met erwten en gerookt spek)
  2. Spaghetti alla carbonara
  3. Runderfilet met rucola, cherrytomaatjes en parmezaan

Achtergrondinformatie
De wijngaarden van Azienda Tenute Tomasella grenzen aan de roemrijke prachtige wijngebieden Friuli Grave en Piave. De Alpen beschermen deze 150 hectare van koude noordelijke wind, wat samen met een lichte zeebries zorgt voor ideale groeiomstandigheden. Tomasella bezit 30 hectare, waarvan 7 hectare in Friuli ligt en 23 in Veneto. Het wijnhuis, een kleurrijk kasteel met een enorm landgoed, staat bekend om het hebben van respect voor tradities, milieu en natuur. Hier produceren ze unieke uitstekende kwaliteitswijnen, met onbetwistbare specialisatie dankzij de combinatie van 50 jaar ervaring, de modernste wijn-bereidingstechnieken en de liefde voor het land. De eerste jaren waren dit voornamelijk mousserende wijnen, zoals de geliefde Prosecco, waar later een serie aan stille wijnen aan zijn toegevoegd, welke indien gewenst kunnen rijpen in de geavanceerde wijnkelders.

Vinificatie
Oogst vindt handmatig plaats. Maceratie van rode wijn (het uit de schil onttrekken van de kleur) middels koud weken. Volledige malolactische gisting. Drie maanden in stalen tanks. Behoudt zijn kwaliteit tot wel 3 jaar.

Lobo de Vasconcellos – Tinto Reserva

Portugese rode blend met de Cabernet Sauvignon-, Touriga Nacional-, Syrah- en Alicante Bouschet-druif. 18 maanden houtrijping in Franse eikenvaten. Past goed bij dry aged longhaas.

Lobo de Vasconcellos Reserva

Druivensamenstelling
Cabernet Sauvignon: 30%
Touriga Nacional: 20%
Syrah: 40%
Alicante Bouschet: 10%

Specificaties
Jaargang: 2019
Stijl: Droog
Alcoholpercentage: 14,5%
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: Ecofriendly

Smaakprofiel
Kleur: Diepe robijnrode kleur
Geur: Uitstekende frisse en aromatische geur, met enkele tonen van kruiden.
Smaak: Harmonieus, volume en structuur, samengesteld uit fluweelzachte tannines. Eindigt met uitstekende balans.

Temperatuur:
Minimaal 15 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie

  1. Verschillende romige kazen
  2. Kalfscarpaccio
  3. Gerijpt vlees met geroosterde aardappelen

Achtergrondinformatie
Manuel Lobo heeft samen met zijn managing partner Francisco Bessa Quinta Lobo de Vasconcellos opgericht, nadat hij voor verschillende wijnhuizen in Portugal als wijnmaker heeft gewerkt. Als kers op de taart is hij in 2020 uitgeroepen tot ‘Wijnmaker van het Jaar’ in Portugal. In totaal beslaat het aantal 1120 hectare met o.a. koeien, paarden & olijfgaarden. De wijngaarden zijn ‘bescheiden’ met een totaal van 45 hectare. Waarvan 32 hectare beplant met rode druiven. De wijn komt uit klei- en kalksteengrond van wijngaarden die zijn aangeplant in 1995 – 28 jaar oud.

Vinificatie
De druiven, afkomstig van de wijngaarden, werden vervoerd in 22 kg plastic dozen en onderworpen aan strenge sortering bij de ingang van de kelder. Na een volledige ontstamming en het persen van de druiven, wordt de most overgebracht naar fermentatie vaten van roestvrij staal met gecontroleerde temperatuur. 18 maanden houtrijping in Franse eikenvaten

Viña Canal Joven

Rode Spaanse blend van de Garnacha- en Syrah-druif. Volle smaak in de mond. Smaakt bij geroosterd lamsvlees.

Viña Canal Joven

Druivensamenstelling
Garnacha: 85%
Syrah: 15%

Specificaties
Jaargang: 2022
Stijl: Jong
Alcoholpercentage: 13,5%
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: Vegan, Bestrijding middels Ozonbehandeling

Smaakprofiel
Kleur: Intense, jeugdige rode kleur
Geur: Frisse geur van rood fruit met framboos als boventoon en hints van truffel
Smaak: Vol in de mond, mooie structuur en gebalanceerde zuren

Temperatuur:
Minimaal 14 °C
Maximaal 16 °C

Gastronomie

  1. Geroosterd lamsvlees met gevulde paddenstoelen
  2. Kippenbouten uit de oven met tomaat en paprika
  3. Grof volkorenbrood met kalkoen, olijfolie en salie

Achtergrondinformatie
De wijngaard van Bodegas Esteban Martín liggen in de streek Carineña. Opgericht in 1932 en bestaande uit 150 hectare grond. Ze maken hier wijn met traditionele karakteristieken van D.O. Carineña in combinatie met de nieuwste moderne snufjes. De wijngaarden liggen ten zuidwesten van Zaragoza, op een plateau dat bekend staat als Capo de Carineña. Omdat het in de buurt van het Sierra de la Virgen gebergte ligt, variëren de hoogtes van 400m tot 800m. De regio heeft een continentaal klimaat met, hete, droge zomers en koude winters (tot -8 °C). Het grote verschil tussen dag- en nachttemperaturen heeft een positieve invloed op de druiven. De bodem bestaat uit roodbruin kalksteen, klei en leisteen, met daaronder een laag van losse stenen met een hoog calciumcarbonaatgehalte.

Vinificatie
Na de machinale pluk vindt de eerste gisting plaats, gedurende 10 dagen op een temperatuur van 26°C tot 28°C. Daarna volgt de malolactische gisting waarbij appelzuren omgezet worden in melkzuren wat zorgt voor ronde en zachte tonen in de wijn. De wijn rust na de vergisting tot aan de botteling. De Garnacha en Syrah komen van 20 tot 65 jaar oude wijnstokken

Miguel Angel Muro – Reserva

Spaanse rode blend van de Tempranillo- en Graciano-druif. Tonen van hout en lichte kruiden door 17 maanden houtrijping.

Miguel angel muro reserva

Druivensamenstelling
Tempranillo: 90%
Graciano: 10%

Specificaties
Jaargang: 2016
Stijl: Reserva, 17 maanden houtrijping
Alcoholpercentage:
Inhoud per fles:
Extra: Decanter 2020 – 88 punten; Zilveren medaille
Decanter 2019 – 90 punten – Zilveren medaille ‘’challenge international Du Vin 2019‘‘

Smaakprofiel
Kleur: Dieprood met een zwarte glans
Geur: Intense geur met zoethout, framboos, balsamico en vanille
Smaak: Zeer evenwichtige zuurgraaf met geroosterde tonen, hout en licht kruidige aroma’s in de afdronk

Temperatuur:
Minimaal 14 °C
Maximaal 16 °C

Gastronomie

  1. Stoofpot met linzen en chorizoworst
  2. Hert met wortelgroente en truffel
  3. Rillette van gerookte ganzenborst met uiencompote

Achtergrondinformatie
Bodegas Miguel Angel Muro is opgericht in 1975 en was in 1984 een van de eerste bedrijven in Riojastreek die de kwaliteit van de wijn verhoogde door het gebruik van stalen vaten. De wijngaarden van Bodegas Miguel Angel Muro beslaan 22 hectare, voornamelijk beplant met Tempranillo (80%). De Tempranillo-druiven rijpen met een dunne schil waardoor de wijnen prachtig fruit bevatten. De stokken hebben gemiddeld een leeftijd van 35 jaar en groeien op een kalk- en ijzerhoudende grond. Ze liggen op 500 meter hoogte in zuidelijke richting, waar voldoende regen valt. Bij de bodega staat kwaliteit voorop, dat begint in de wijngaard en eindigt via de kelder in de fles. De filosofie van deze bijzondere bodega wordt zeker geproefd in de wijn. De meeste wijnen worden opgevoed in Frans of Amerikaans eikenhout, met uitzondering van ‘joven’ (fruitige jonge wijnen).

Vinificatie
De oogst van de druiven start in oktober en gebeurt uiterst zorgvuldig en handmatig om kwalitatief gezien de beste druiven te kunnen selecteren. Na de oogst volgt er een maceratie (schilweking) bij een temperatuur van 30 °C waarbij koolzuur en alcohol vrij komt. Hierna volgt een malolactische fermentatie in houten vaten, 50% in Frans eiken en 50% in Amerikaans eiken. Hierna volgt rijping gedurende 17 maanden. Na deze rijping wordt de wijn licht gefilterd en gebotteld