Esteban Martin – Crianza

Spaanse rode blend van de Garnacha-, Tempranillo- en Syrah-druif. Volle smaak door 6 maanden houtrijping. Past goed bij geroosterd varkensvlees.

Esteban Martin Crianza

Druivensamenstelling
Garnacha: 45%
Tempranillo: 40%
Syrah: 15%

Specificaties
Jaargang: 2018
Stijl: Crianza, 6 maanden houtrijping
Extra: Advies om de wijn 20-30 minuten te laten ademen. Goud @ Asia Wine Trophy + Berlin Wine Trophy (2018)
Bestrijding middels Ozon behandeling (uitleg onderaan pagina)
Alcoholpercentage: 14.5 %
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Diepe kersenrode kleur met baksteenrode tonen
Geur: Rode en zwarte bes, kersen, vanille en toffee
Smaak: Gebalanceerde zuren, vol rijp en rond met een lange afdronk

Temperatuur:
Minimaal 14 °C
Maximaal 16 °C

Gastronomie
Zeer goed in combinatie met geroosterd vlees, rood vlees, lam en sterke kazen.

  1. Geroosterd varkensvlees en paprika’s met pittige aardappel
  2. Gegrilde konijn gemarineerd in honing, rozemarijn, tijm en citroensap
  3. Harde, oude kazen zoals Manchego en Parmigiano Reggiano

Achtergrondinformatie
De wijngaard van Bodegas Esteban Martín liggen in de streek Carineña. Opgericht in 1932 en bestaande uit 150 hectare grond. Ze maken hier wijn met traditionele karakteristieken van D.O. Carineña in combinatie met de nieuwste moderne snufjes. De wijngaarden liggen ten zuidwesten van Zaragoza, op een plateau dat bekend staat als Capo de Carineña. Omdat het in de buurt van het Sierra de la Virgen gebergte ligt, variëren de hoogtes van 400m tot 800m. De regio heeft een continentaal klimaat met, hete, droge zomers en koude winters (tot -8 °C). Het grote verschil tussen dag- en nachttemperaturen heeft een positieve invloed op de druiven. De bodem bestaat uit roodbruin kalksteen, klei en leisteen, met daaronder een laag van losse stenen met een hoog calciumcarbonaatgehalte.

Vinificatie
Wanneer de druiven rijp genoeg zijn worden ze handmatig geplukt. Het persen gebeurt automatisch, waarna de druivenrassen apart worden gevinifieerd in RVS tanks en worden gefermenteerd. Na een tweede fermentatie wordt de wijn opgeslagen in vaten van Frans, Centraal-Europees en Amerikaans eikenhout gedurende 6 maanden. Na botteling is rust de wijn nog eens 6 maanden in de kelders van de bodega. Alle druiven komen van 30 tot 65 jaar oude stokken.

Vegamar – Esencia

Rode Spaanse wijn van de Garnacha Tintorera- en Syrah-druiven. Tonen van zacht nieuw hout door 12 tot 14 maanden houtrijping.

Vegamar - Esencia

Druivensamenstelling
Garnacha Tintorera: 55 %
Syrah: 45 %

Specificaties
Jaargang: 2020
Stijl: Reserva (12-14 maanden houtrijping)
Extra: Het label is gemaakt van hout en de huls van wax voor langere houdbaarheid. Winnaar categorie Rood @ Perswijn Wijnconcours ’17 + Goud @ Mundus Vini ‘20
Alcoholpercentage: 14,5 %
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Zuiver dieprood
Geur: Verrassend en intens, met rijpe rode bessen en geroosterde tonen van Frans eikenhout
Smaak: Zacht nieuw hout, elegante tannines, boordevol fruit, complex, evenwichtige lange afdronk

Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie
Uitstekend bij rood vlees, gevogelte en kruidige gerechten met een volle body

  1. Carpaccio van rosbief met tonijnsaus
  2. Gekonfijte eendenborst met sinaasappel en groene linzen
  3. Lamskoteletten met rozemarijn-tijm aardappels

Achtergrondinformatie
Bodegas Vegamar is in 1999 opgericht in Calles, noordelijk van Valencia, in de streek Alto Turia. Het is omringd door hoge bergtoppen die aflopen tot de oevers van de rivier. Er heerst een uniek microklimaat met Mediterrane invloeden. De wijnbouw van Bodegas Vegamar is gebaseerd op meest moderne technieken en technologieën. Alle wijnstokken zijn aangeplant via het Trellis systeem, wat het bladoppervlakte vergroot en invloed heeft op de rijping van de druiven. De grote verscheidenheid aan samenstelling in de bodem (zand, zilt, kalksteen en klei) zorgt voor unieke kenmerken in de wijn en een belangrijke basis voor het produceren. Deze ‘Esencia de Vegamar’ is hier een goed voorbeeld van. Wijnmaker Pablo Ossorio, een van de leidende oenologen van Spanje, heeft door de essentie van het wijnmaken uit te lichten dit paradepaardje van Vegamar met veel aandacht en liefde geproduceerd.

Vinificatie
Na een nachtelijke oogst bij koele temperaturen, worden de Garnacha Tintorera en Syrah-druiven ontsteelt en geperst. De Garnacha Tintorera-druif is een kruising van Garnacha en Syrah en is de enige druif ter wereld met rood vruchtvlees! De most ondergaat een pre-gisting bij 12°C voor 4 dagen, waarna de temperatuur stijgt tot 26°C voor 14 dagen. Na een malolactische fermentatie ondergaat de blend een rijping van 12 maanden op nieuwe Franse eikenhouten vaten. Te bewaren tot 2030!

Vegamar – Dominio de Calles Roble

Spaanse rode blend van de Tempranillo- en Cabernet Sauvignon-druif met 5 maanden houtrijping. Past bij een stoofpotje met inktvis.

Vegamar - Dominio de Calles Roble

Druivensamenstelling
Tempranillo: 63 %
Cabernet Sauvignon: 37 %

Specificaties
Jaargang: 2020
Stijl: Roble, 5 maanden houtrijping
Alcoholpercentage: 13,5 %
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Helder baksteenrood
Geur: Eiken, ceder, specerijen met op de achtergrond tonen van rijp rood fruit
Smaak: Rond, gebalanceerd met zachte, fluwelen tannines, gemakkelijk drinkbaar

Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie
Goed gepaard met rood vlees, worst en verschillende soorten kaas

  1. Spaanse charcuterie en Manchegokaas
  2. Lamskoteletjes met verse salie, oregano en knoflook
  3. Stoofpotje met inktvis, chorizo en rode peper

Achtergrondinformatie
Bodegas Vegamar is in 1999 opgericht in Calles, noordelijk van Valencia, in de streek Alto Turia. Het is omringd door hoge bergtoppen die aflopen tot de oevers van de rivier. Er heerst een uniek microklimaat met Mediterrane invloeden. Het bergachtige terrein zorgt ervoor dat de zonnestralen loodrecht op de wijnstokken komen te staan. Daarbij bieden de bergen bescherming tegen vorst of hagel, waardoor de rijping van de druiven plaats kan vinden onder perfecte omstandigheden. De wijnbouw van Bodegas Vegamar is gebaseerd op meest moderne technieken en technologieën. Alle wijnstokken zijn aangeplant via het Trellis systeem, wat het bladoppervlakte vergroot en invloed heeft op de rijping van de druiven. De grote verscheidenheid aan samenstelling in de bodem (zand, zilt, kalksteen en klei) zorgt voor unieke kenmerken in de wijn en een belangrijke basis voor het produceren.

Vinificatie
De druiven worden na de nachtelijke oogst bij optimale rijpheid direct naar de bodega gebracht. Diezelfde nacht worden ze geplet en gekoeld tot 10°C om oxidatie te vermijden. De most ondergaat een pre-fermentatie bij 12°C gedurende 3 dagen, waarna de temperatuur stijgt tot 28°C voor 8 dagen om kleur te onttrekken en restsuikers om te zetten. Er wordt een unieke gistselectie toegevoegd voor de malo-lactische fermentatie. Hierna rijpt de wijn 5 maanden op Amerikaans eikenhout.

Dehesa de Luna Origenes – Crianza

Spaanse rode wijn met de Tempranillo- Cabernet Sauvignon- en Syrah-druif. Robuust mondgevoel door 6 maanden houtrijping. Smaakt goed bij Iberico ham.

Dehesa de Luna Origenes - Crianza

Druivensamenstelling
Tempranillo: 38 %
Cabernet Sauvignon: 33 %
Syrah: 29 %

Specificaties
Jaargang: 2020
Stijl: Crianza
Extra: Organische wijnbouw
Gouden medaille @ Mundus Vini (2017)
Alcoholpercentage: 14,5 %
Inhoud per fles: 750 ml (ook in 1.5L)

Smaakprofiel
Kleur: Diep kersenrood
Geur: Bosfruit en een vleugje rijpe aardbei, met op de achtergrond balsamico en menthol
Smaak: Robuust mondgevoel, vol met rijpe tannines, elegant, levendig met een licht bittertje in de finale

Temperatuur:
Minimaal 18 °C
Maximaal 20 °C

Gastronomie
Lekker bij harde kazen, rund- en lamsvlees en gedroogde Spaande ham

  1. Entrecote met champignons in balsamico-azijn en knoflook
  2. Spaanse ovenschotel met tonijn, paprika, courgette en manchego
  3. Iberico ham met oude kaas, rucola en hazelnoten

Achtergrondinformatie
Het landgoed van Finca Dehesa de Luna werd oorspronkelijk gebruikt voor het verbouwen van tarwe en graan. Nadat de huidige eigenaren het land opkochten in 1996 begon de transformatie naar wijngaard. Zij zorgen elke dag met hun enthousiasme dat de visie op kwaliteit en biodiversiteit gewaarborgd wordt.

Bodega Dehesa de Luna bestaat uit drie wijngaarden met een oppervlakte van 82 hectare: El Viñazo, La Mata de la Culebra en La Cañada del Navajo.
El Viñazo en La Mata de la Culebra:
El Viñazo werd in 2001 en 2002 aangeplant met Merlot en Tempranillo. La Mata de la Culebra werd vervolgens in 2003 aangeplant met Syrah en Cabernet Sauvignon, en daarnaast werd in 2005 een klein perceel Sauvignon Blanc geplant. Er werd gebruik gemaakt van metingen van de afstand tussen de wijnstokken, dwz dezelfde dichtheid van wijnstokken per hectare.
El Viñazo en La Mata de la Culebra hebben klei- en kalksteenbodems van gemiddelde vruchtbaarheid. De derde wijngaard La Cañada del Navajo is geboren uit de hierboven genoemde twee wijngaarden. Deze heeft een uniek individueel karakter vanwege zijn uitzonderlijke complexiteit. De tijd heeft La Cañada del Navajo een verscheidenheid aan grondsoorten gegeven, zoals ondiepe kalksteenbodems op de hellingen en andere veel diepere, vruchtbaardere bodems in de vlakte. De leeftijd van de wijnstokken varieert van 3 tot 23 jaar oude stokken. De wijnmaker is Jose Luis Asenjo

Vinificatie
De druiven worden in september of oktober geplukt
Dit is een unieke productiemethode en is het neusje van de zalm in de productie van Bio-organische wijn. bij een optimale rijpingstijd.

De wijn wordt geheel volgens de stand van de maan geproduceerd.
Fermentatieproces gedurende 13 tot 21 dagen. Dit is afhankelijk van de druivensoort waar mee gewerkt wordt. De wijn ondergaat een malolactische vergisting in roestvrijstalen tanks. Hierna worden er geblend. Na de assemblage rijpt de wijn 6 maanden in houten vaten van 225 liter, waarvan 90 % in Frans en 10 % in Amerikaans eikenhout.

Vegamar – Dominio de Calles Crianza

Spaanse rode blend van de Tempranillo-, Cabernet Sauvignon-, Merlot- en Syrah-druif. 18 maanden houtrijping. Smaakt goed bij albondigas (Spaanse gehaktballetjes).

Vegamar - Dominio de Calles Crianza

Druivensamenstelling
Tempranillo: 70 %
Cabernet Sauvignon: 10 %
Merlot: 10 %
Syrah: 10 %

Specificaties
Jaargang: 2020
Stijl: Crianza, 18 maanden houtrijping
Alcoholpercentage: 13,5 %
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Intense rode kleur met een baksteenrode waas
Geur: Eikenhout, vanille en rijp rood fruit
Smaak: Zeer zachte smaak met ronde, zoete taninnes en een lange finale

Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie
Ideaal bij rood of gegrild vlees, gerijpte kazen en rijstgerechten op basis van kip

  1. Albondigas (Spaanse gehaktballetjes) gevuld met Manchego
  2. Bife de Lomo met een gepofte aardappel en gegrilde rode paprika’s
  3. Rijstschotel met chorizoworst, kip en cherrytomaatjes

Achtergrondinformatie
Bodegas Vegamar is in 1999 opgericht in Calles, noordelijk van Valencia, in de streek Alto Turia. Het is omringd door hoge bergtoppen die aflopen tot de oevers van de rivier. Er heerst een uniek microklimaat met Mediterrane invloeden. Het bergachtige terrein zorgt ervoor dat de zonnestralen loodrecht op de wijnstokken komen te staan. Daarbij bieden de bergen bescherming tegen vorst of hagel, waardoor de rijping van de druiven plaats kan vinden onder perfecte omstandigheden. De wijnbouw van Bodegas Vegamar is gebaseerd op meest moderne technieken en technologieën. Alle wijnstokken zijn aangeplant via het Trellis systeem, wat het bladoppervlakte vergroot en invloed heeft op de rijping van de druiven. De grote verscheidenheid aan samenstelling in de bodem (zand, zilt, kalksteen en klei) zorgt voor unieke kenmerken in de wijn en een belangrijke basis voor het produceren.

Vinificatie
De druiven worden na de nachtelijke oogst bij optimale rijpheid direct naar de bodega gebracht. In diezelfde nacht worden ze ontsteelt, geplet en gekoeld tot 10 °C om oxidatie te vermijden. De most ondergaat een pre-fermentatie bij 12°C gedurende 3 dagen, waarna de temperatuur stijgt tot 28°C voor 8 dagen om kleur te onttrekken en restsuikers om te zetten in alcohol. Deze Crianza rijpt 18 maanden in Amerikaans eikenhout en vervolgens nog 24 maanden door op fles.

Bruno Andreu – Zo’oc Merlot

Franse rode wijn van de Merlot-druif, krachtige en toegankelijke smaak met delicate soepele tannines. Past bij stoofvlees, varkensvlees met aziatische kruiden of schapenkaas.

Druivensamenstelling
Merlot: 100%

Specificaties
Jaargang: 2022
Stijl: Jong
Alcoholpercentage: 13,5 %
Extra: De naam Zo’oc is een combinatie van ‘Zoo’ (lokale dierentuin) en de herkomststreek Pays D’oc.

Smaakprofiel
Kleur: Diepe paarse kleur met bessenrode reflecties
Geur: Fruitige tonen van blauwe bessen en bramen, op de achtergrond drop
Smaak: Ronde smaken met peper en laurier. Krachtig, toegankelijk, met delicate soepele tannines

Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie
Heerlijke in combinatie met stoofvlees, varkensvlees met Aziatische kruiden of schapenkaas

  1. Stoofvlees van sukade met winterpeen en kastanjechampignons
  2. Buikspekspiesjes in gember en zoetzure saus
  3. Ovenschotel met “vergeten groenten”, spekblokjes en fetakaas

Achtergrondinformatie
Wijnhuis Bruno Andreu bevindt zich in het kleine dorp Montblanc in Zuid-Frankrijk. Het wijnhuis ligt op een ideale locatie tussen de Pyreneeën en de Middellandse Zee, met een zacht en zonnig klimaat. De wijngaard staat op kalkrijke bodem, waarop o.a. ook de typische Grenache, Syrah en Mourvèdre-druiven groeien aan 30 jaar oude wijnstokken. Omringd door historische dorpjes, idyllische strandjes en wild heuvellandschap is het een echte toeristische trekpleister. Eigenaar Bruno Andreu is al 20 jaar lang wijnmaker, welke bekend staat om het moderne proces dat hij toepast bij het maken van hoge kwaliteit cuvée’s in de Languedoc. Hedendaags worden de wijnen verkocht aan meer dan 20 landen en hebben zij meerdere grote internationale competities gewonnen.

Vinificatie
Na de oogst worden de Merlot-druiven zorgvuldig en volledig ontsteelt. Hierna volgt het traditionele wijn-maak proces, waarbij het sap dagelijks wordt overgepompt om meer smaken en aroma’s te extraheren. Na de vergisting van de most gedurende 15 dagen volgt er een malolactische fermentatie. Dit zorgt ervoor dat de wijn zachtere en rondere smaken krijgt. De wijn wordt gefilterd voor de botteling. De Zo’oc Merlot is het lekkerst binnen 3 jaar na botteling.

Bruno Andreu – Zo’oc Cabernet Sauvignon

Jonge rode Franse wijn met droparoma’s en een ronde & volle smaak met peperige tonen. Past bij Chicken Fricassee.

Druivensamenstelling
Cabernet Sauvignon: 100%

Specificaties
Stijl: Jong
Jaargang: 2022
Alcoholpercentage: 13,5 %
Extra: De naam Zo’oc is een combinatie van ‘Zoo’ (lokale dierentuin) en de herkomststreek Pays D’oc.

Smaakprofiel
Kleur: Robijnrode kleur met paarse reflecties
Geur: Droparoma’s met een complex bouquet van cederhout, tabak en specerijen
Smaak: Rond en vol met peperige tonen, kaneel, elegante tannines. Krachtig met een lange finale

Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie
Best in combinatie met gegrilde of geroosterde vleesgerechten met aardse tonen en kruiden

  1. Chicken Fricassee: Typisch Frans gerecht met kip, champignons, ui en romige saus
  2. Noisettes van geroosterd lamsvlees met rozemarijn
  3. Gegrilde rib-eye met aardappelpuree en knoflookboter

Achtergrondinformatie
Wijnhuis Bruno Andreu bevindt zich in het kleine dorp Montblanc in Zuid-Frankrijk. Het wijnhuis ligt op een ideale locatie tussen de Pyreneeën en de Middellandse Zee, met een zacht en zonnig klimaat. De wijngaard staat op kalkrijke bodem, waarop o.a. ook de typische Grenache, Syrah en Mourvèdre-druiven groeien aan 30 jaar oude wijnstokken. Omringd door historische dorpjes, idyllische strandjes en wild heuvellandschap is het een echte toeristische trekpleister. Eigenaar Bruno Andreu is al 20 jaar lang wijnmaker, welke bekend staat om het moderne proces dat hij toepast bij het maken van hoge kwaliteit cuvée’s in de Languedoc. Hedendaags worden de wijnen verkocht aan meer dan 20 landen en hebben zij meerdere grote internationale competities gewonnen.

Vinificatie
Na de oogst worden de Cabernet Sauvignon-druiven zorgvuldig en volledig ontsteelt. Hierna volgt het traditionele wijn-maak proces, waarbij het sap dagelijks wordt overgepompt om meer smaken en aroma’s te extraheren. Na de vergisting van de most gedurende 15 dagen volgt er een malolactische fermentatie. Dit zorgt ervoor dat de wijn zachtere en rondere smaken krijgt. De wijn wordt gefilterd voor de botteling. De Zo’oc Cabernet is het lekkerst binnen 3 jaar na botteling.

Quinta da Devesa – 40 jaar oude rode port

40 jaar oude rode Portugese port met overheersende aroma’s van gedroogd fruit en honing.

Quinta da Devesa 40 jaar oude rode port

Smaakprofiel
Een mooie intense geel buine kleur.
Erg complex bouquet met overheersende aroma’s van gedroogd fruit en honing.
Een mooi mollig en vlezig palet.
Serveer tussen 12 ºC tot 14 ºC.
Eenmaal geopend, ontvangt het goede proefnotities gedurende ten minste 4 maanden.

Achtergrond
Quinta da Devesa is al terug te vinden op de eerste kaart van de Douro-wijnstreek, gecreëerd door Baron van Forrester in 1844. Overgenomen in 1941, door de familie Fortunato, die zich hebben toegelegt tot de Douro wijn en Port.
De Dourovallei is een van de extreemste en tegelijk spectaculairste wijnbouwgebieden ter wereld. Het klimaat kenmerkt zich door verzengend hete zomers – temperaturen tussen 40 en 50˚ Celsius zijn niet ongewoon – en ijskoude winters. D e omgeving is onherbergzaam met louter steile hellingen en een keiharde bodem. De enige plant die onder dergelijke omstandigheden nog kan gedijen is de wijnstok.
Quinta da Devesa wijngaard en wijnmakerij, gelegen in de afgebakende regio Douro, in het noorden van Portugal, heeft de diversiteit aan wind- en zonne-exposure mee voor de teelt van uitstekende druiven en het produceren van Port en wijnen. De wijngaarden liggen op de Cima Corgo subregio en slechts 10 mijl afstand van Peso da Régua. Gelegen op een landtong die samenvloeit met de rivieren Douro en met een prachtig uitzicht op de valleien en bergen in de regio. De grond: Terroir Schistes. Er is 34 hectare beplant met de aanbevolen druivensoorten voor de regio, op een hoogte van 60 m tot 500 m hoog op het zuiden.
Deze diversiteit van de blootstelling aan de zon en de wind veroorzaakt rijping levels en gevarieerde ontwikkeling die oogst timing optimaal mogelijk te maken.

Wijnbeschrijving
De Port Quinta da Devesa worden exclusief geproduceerd, gevinifieerd en gerijpt op het eigen landgoed. Deze port is het resultaat van een combinatie van gerijpte wijn, ontwikkelt met prachtige wijn druiven uit de Douro regio, gerijpt in houten vaten in de kelders van Quinta Da Devesa.

Quinta Da Devesa 10 jaar oude rode port

10 jaar oude rode Portugese port. Intense geur van gedroogd rood fruit en een lichte hint van vanille. Zachte en lange afdronk.

Quinta Da Devesa 10 jaar oude rode port

Achtergrond
Quinta da Devesa is al terug te vinden op de eerste kaart van de Douro-wijnstreek, gecreëerd door Baron van Forrester in 1844. Overgenomen in 1941, door de familie Fortunato, die zich hebben toegelegt tot de Douro wijn en Port.
De Dourovallei is een van de extreemste en tegelijk spectaculairste wijnbouwgebieden ter wereld. Het klimaat kenmerkt zich door verzengend hete zomers – temperaturen tussen 40 en 50˚ Celsius zijn niet ongewoon – en ijskoude winters. De omgeving is onherbergzaam met louter steile hellingen en een keiharde bodem. De enige plant die onder dergelijke omstandigheden nog kan gedijen is de wijnstok.
Quinta da Devesa wijngaard en wijnmakerij, gelegen in de afgebakende regio Douro, in het noorden van Portugal, heeft de diversiteit aan wind- en zonne-exposure mee voor de teelt van uitstekende druiven en het produceren van Port en wijnen. De wijngaarden liggen op de Cima Corgo subregio en slechts 10 mijl afstand van Peso da Régua. Gelegen op een landtong die samenvloeit met de rivieren Douro en met een prachtig uitzicht op de valleien en bergen in de regio. De grond: Terroir Schistes. Er is 34 hectare beplant met de aanbevolen druivensoorten voor de regio, op een hoogte van 60 m tot 500 m hoog op het zuiden.
Deze diversiteit van de blootstelling aan de zon en de wind veroorzaakt rijping levels en gevarieerde ontwikkeling die oogst timing optimaal mogelijk te maken.

Wijnbeschrijving
De Port Quinta da Devesa worden exclusief geproduceerd, gevinifieerd en gerijpt op het eigen landgoed. Deze port is het resultaat van een combinatie van gerijpte wijn, ontwikkelt met prachtige wijn druiven uit de Douro regio. Gerijpt in houten vaten in de kelders van Quinta Da Devesa.

Smaakprofiel
Een mooie geel bruine kleur met een intense neus van gedroogd fruit en lichte vanille.
Goede complexiteit in de mond, zacht en lang in de afdronk.
Serveer tussen 12ºC tot 14ºC.
Eenmaal geopend, ontvangt het goede proefnotities gedurende ten minste 4 maanden.

Terza Rouge

Rode wijn uit Zuid-Frankrijk van Cabernet Sauvignon en Merlot. Kruidige en volle smaak. Past goed bij gebakken biefstuk en gestoofd rundvlees.

Druivensamenstelling
Cabernet Sauvignon: 60%
Merlot: 40%

Specificaties
Jaargang: 2022
Stijl: Jong
Alcoholpercentage: 12,5%
Extra: Geproduceerd door een wijncoöperatie met 330 leden te Narbonne

Smaakprofiel
Kleur: Lichtpaars
Geur: Viooltjes, zoete kers, aalbes, pruim & een lichte toets van balsamico
Smaak: Sappig, filmend, redelijk krachtig maar niet te zwaar met flink wat fruit en een lichte afdronk

Temperatuur:
Minimaal 15 °C
Maximaal 17 °C

Gastronomie
Smaakt bij/Past bij

  1. Gebakken biefstuk met gegrilde ui en paprika
  2. Boeuf Bourguignon: gestoofd rundvlees met wijn met champignons en uien
  3. Zachte tot halfharde Franse kazen als Vacherin Mont d’Or

Achtergrondinformatie
Afkomstig van Vignerons Ambrosia (coöperatie) te Narbonne. Wijnmaker is Monsieur Vergenettes. Met 330 leden en vele nieuwe inzichten in techniek maakt men in totaal 100.000 hectoliter. De bodem waarop de stokken groeien op door de rivier aangevoerde kalksteengrond, wat resulteert in een mineraliteit die terugkeert in de wijn. Warm gebied, met heel veel zon die in de zomer kan oplopen tot temperaturen van 40 graden. De Mistral is de naam van de wind die hier waait. Deze wind zorgt er voor dat de wijngaarden ietwat worden afgekoeld, zodat de druiven niet te snel of te ver doorrijpen. Daarnaast worden alle wolken weggeblazen, wat de hoeveelheid zonuren verklaart. Ook worden de stokken na regenval droog geblazen, aangezien er in het gebied ook flinke regenbuien plaatsvinden.

Vinificatie
Druiven worden machinaal geoogst waarna zij in roestvrij staal worden geperst. Hier volgt ook de fermentatie op gecontroleerde temperatuur van 25 graden, om zo de frisheid en fruitigheid van de druiven te behouden. Na fermentatie wordt er gefilterd & gebotteld.