Viviani – Valpolicella Classico DOC

Druifsamenstelling:
Corvina: 70%
Rondinella: 30%

Viviani Valpolicella Classico DOC Wijnhandel Breda

Specificaties:
Soort: Rood
Stijl: Jong
Alcoholpercentage: 13%
Inhoud: 750ml
Jaargang: 2023
Streek: Valpolicella DOC
Land: Italië

Temperatuur
Minimaal: 16 °C
Maximaal: 18 °C

Gastronomie:
1. Zwarte kabeljauw met artisjokconfit en fricassee van tuinbonen
2. Risotto alla Trevigiana, all’onda risotto met radicchio
3. Pasta Nduja


Achtergrondinformatie:
Viviani bezit ongeveer 4 hectare aan wijngaarden in Mazzano, in het historische Valpolicella Classico-gebied. In dit gebied komen de warme winden van het Gardameer in contact met de koude lucht vanuit het Lessini-gebergte, wat zorgt voor een gematigd klimaat zonder al te hoge luchtvochtigheid. De wijngaarden van Cantina Viviani hebben een zuidelijke/zuidoostelijke ligging op een hoogte van 350 tot 450 meter boven zeeniveau. In de bodem vindt men naast een hoge concentratie kiezels ook veel kalksteen. Dit terroir, in combinatie met het gras dat in de wijngaarden groeit, zorgt voor een evenredige distributie van regenwater en snelle afvoer van overtollig water. Opererend vanuit een geloof in natuurlijke wijnen, worden synthetische pesticiden en meststoffen door Cantina Viviani geweerd.

Vinificatie:
De druiven voor de Valpolicella Classico worden in oktober geoogst. In mei en juni vindt de malolactische fermentatie plaats in tanks van staal en cement. Na de malolactische fermentatie wordt deze wijn meteen gebotteld.

Altolandon Enfoque

Verfrissende Godello met fruitige en kruidige tonen, heerlijk bij lamstajine.

Druifsamenstelling: 50% Godello 50% Garnacha Blanca

Altolandon Enfoque - Wijnhandel Breda

Specificaties:
Jaar: 2024
Stijl: Droog
Inhoud: 750ml
Alcoholpercentage: 11.5%
Streek: Landete, Serranía de Cuenca, D.O. Manchuela
Land: Spanje
Extra: Vegan

Smaakprofiel
Kleur: Strogeel
Geur: Groene appel, peer en citrus, witte bloemen
Smaak: Vol, rijke smaak van peer, toetsen van amandel en gedroogde kruiden, gemiddeld tot hoge zuurtegraad en een kruidige afdronk.

Temperatuur:
Minimaal: 11 °C
Maximaal: 13 °C

Gastronomie:
1. Lamstajine met pruimen en geroosterde amandelen
2. Kabeljauw met witte bonen, tomaat en knoflook
3. Shakshuka met zoete aardappels

Achtergrondinformatie:
In het hart van de Serranía de Cuenca, in de regio Landete, bevindt zich Bodegas Altolandon, een wijnmakerij die zich toelegt op de productie van hoogwaardige biologische wijnen. De wijngaarden liggen op een indrukwekkende hoogte van 1100 meter boven zeeniveau, wat zorgt voor een uniek terroir met sterke thermische contrasten tussen dag en nacht. Deze klimatologische omstandigheden zijn ideaal voor de Bobal-druiven, een inheemse variëteit die bekend staat om zijn intense kleur en hoge tannine- en anthocyaaninhoud. De wijngaarden van Bodegas Altolandon zijn tussen de 70 en 100 jaar oud en de wijnstokken zijn ongeënt, wat bijdraagt aan de authenticiteit en het karakter van de wijn. De bodem bestaat uit zeer arme, zanderige, kleiachtige en beluchte grond, die de wijnstokken dwingt diep te wortelen en zorgt voor een lage maar geconcentreerde opbrengst.

Vinificatie:
Alleen de beste trossen worden naar de wijnmakerij gebracht. De fermentatie van de wijn gebeurt spontaan, met lokale gisten, wat de authentieke smaak van de druiven behoudt en de unieke essentie van de regio weerspiegelt. De wijnmakers bij Altolandon maken gebruik van methoden zoals gecontroleerde waterconsumptie, organische bemesting en natuurlijke stabilisatie van de wijn, resulterend in biologische en veganistische producten die niet alleen (h)eerlijk smaken, maar ook goed zijn voor het milieu.


Luna Lunera Rosado

Levendige, zalmroze wijn, gebalanceerd van smaak en zomers van geur.

Druivensamenstelling:


Cabernet Sauvignon: 100%

Specificaties:
Jaargang: 2024
Alcoholpercentage: 12.5%
Inhoud per fles: 750ML
Extra: Na de alcoholische fermentatie word de wijn 3 maanden in contact gehouden met zijn gistbezinksel (biologisch)


Smaakprofiel:
Kleur: Licht roze zalm
Geur: Appel, perzik, aardbei en bloemige tonen
Smaak: Het is een levendige, gebalanceerde wijn, vol en met volledig geïntegreerde zuurgraad

Temperatuur:
Minimaal: 8°C
Maximaal: 10°C

Gastronomie:
1. Tapas
2. Tortilla Española
3. Paella met zeevruchten

Achtergrondinformatie:
In totaal bezit Dehesa de Luna 4 verschillende wijngaarden met in totaal 64 hectare oppervlakte: el Viñazo, Mata de la Culebra, La Cañada del Navajo & La Noria de Luna. Op wijngaarden Cañada del Navajo en Mata de la Culebra groeit de Cabernet sauvignon druif, de Syrah-stokken staan alleen op Mata de la Culebra aangeplant. De wijngaarden liggen gemiddeld op 850 meter boven zeeniveau en er wordt gebruik gemaakt van schaduw-wijnbouw. De wijnstokken worden beschermd door o.a. overdekkende pergola’s te plaatsen. Hierdoor worden de druiven beschermd tegen de excessieve hitte. Daarnaast worden planten gebruikt om extra schaduw te bieden, erosie tegen te gaan en vruchtbaarheid van de ondergrond natuurlijk te bevorderen. Snoeiafval wordt gebruikt als voeding voor de wijnstokken en irrigatie wordt gerantsoeneerd zodat duurzame doelen kunnen worden behaald. De naam Luna Lunera verwijst naar een slaapliedje wat vrij vertaald wordt naar “Maan, mooie maan”. De wijn wordt geheel volgens de stand van de maan geproduceerd. 

Vinificatie:
Mostextractie door het zacht persen van hele trossen. Na de alcoholische fermentatie wordt de wijn drie maanden in contact gehouden met zijn most. Dit is een wijn die je prima op een terras, aan het strand en op een BBQ kan drinken.

Grupeta Tinto

Spaanse Rode wijn uit Bràfim. Lekker bij Tapas zoals Spaanse ham (Serrano) of Manchego-kaas

Druivensamenstelling Tempranillo 70%
Merlot 30%

Specificaties
Jaargang: 2024
Stijl: Droog
Alcoholpercentage: 14%
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: Afkomstig uit familiewijngaarden

Smaakprofiel
Kleur: Intens diepe robijnrode kleur
Geur: Mediterrane bosbessen, lichte balsamico en een vleugje kruiden
Smaak: Goed uitgebalanceerd fruit en structuur, elegante en frisse aanhoudende smaak

Temperatuur:
Minimaal 14 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie

  1. Tapas zoals Spaanse ham (Serrano) of Manchego-kaas
  2. BBQ of geroosterde mediterrane groenten
  3. Aubergines gevuld met ansjovis

Achtergrondinformatie
De wijngaard is afkomstig van familiewijngaarden en ligt 20 hectare in en rond het dorp Bràfim. De wijngaard en wijnmakerij ligt 10 km van het Cistercian klooster van Santes Creus wat een wijnstreek is sinds de twaalfde eeuw. Voor iedere druivensoort is er een aparte wijngaard op 300 meter in Oost-west oriëntatie. Het wijnhuis zet zich in voor duurzaamheid, composteert afval om kunstmest te maken, water te besparen en probeert het energieverbruik zoveel mogelijk te verminderen. De naam GRUPETA is afkomstig van de wielrengroep uit Spanje. De naam TOCAVI is een woordspeling en betekent ‘’Tijd voor wijn’’ in het Catalaans, maar het woord ‘’TOCAVI’’ bestaat ook uit de intialen van de maker van deze reeks, namelijk wijnliefhebber en enthousiaste wielrenner Ton Casablancas Vilanova.

Vinificatie
Het wijnhuis Tocavi maakt gebruik van zorgvuldig geselecteerde gisten voor hun wijnbereiding. De fermentatie duurt gemiddeld 15 dagen en vindt plaats bij temperaturen tussen 25 °C en 28 °C. Tijdens dit proces wordt de wijn twee keer per dag overgepompt en vervolgens nog eens 10 dagen gemacereerd in de tank.

Grupeta Blanco

Spaanse Rode wijn uit de Rioja. Lekker bij Geroosterde verse chorizo met rode paprika’s

Druivensamenstelling Macabeu 40%
Xarel.lo 30%
Muscat 30%

Specificaties
Jaargang: 2024
Stijl: Droog
Alcoholpercentage: 11%
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: Vegan

Smaakprofiel
Kleur: Strogeel en helder
Geur: Mediterrane pittige aroma’s, met een vleugje groene appel en tropische vruchten
Smaak: Goed gebalanceerd. Fruitig, frisse en zuivere afdronk. Goede structuur

Temperatuur:
Minimaal 10 °C
Maximaal 12 °C

Gastronomie

  1. Salades van tomaten, komkommers en verse kazen
  2. Calamares a la Romana; (calamares in beslag)
  3. Paella met zeevruchten

Achtergrondinformatie
De wijngaard is afkomstig van familiewijngaarden en ligt 20 hectare in en rond het dorp Bràfim. De wijngaard en wijnmakerij ligt 10 km van het Cistercian klooster van Santes Creus wat een wijnstreek is sinds de twaalfde eeuw. Voor iedere druivensoort is er een aparte wijngaard op 300 meter in Oost-west oriëntatie. Het wijnhuis zet zich in voor duurzaamheid, composteert afval om kunstmest te maken, water te besparen en probeert het energieverbruik zoveel mogelijk te verminderen. De naam GRUPETA is afkomstig van de wielrengroep uit Spanje. De naam TOCAVI is een woordspeling en betekent ‘’Tijd voor wijn’’ in het Catalaans, maar het woord ‘’TOCAVI’’ bestaat ook uit de intialen van de maker van deze reeks, namelijk wijnliefhebber en enthousiaste wielrenner Ton Casablancas Vilanova.

Vinificatie
De wijnstokken zijn 25 tot 30 jaar oud en groeien op een kalkhoudende klei ondergrond. De druiven worden machinaal geoogst. Er wordt een pneumatische pers gebruikt met lage druk voor maximale aroma’s en frisheid. Gisting bij lage temperatuur (15 °C) om maximale expressie van de druiven te verkrijgen. Elke druivensoort wordt apart gefermenteerd. De wijnmaker is Mario Garcia en heeft meer dan 30 jaar ervaring.

Duque de montearenas Joven

Spaanse Rode wijn uit de Rioja. Lekker bij Geroosterde verse chorizo met rode paprika’s

Druivensamenstelling Tempranillo 100%

Specificaties
Jaargang: 2023
Stijl: Droog
Alcoholpercentage: 14%
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: Vegan

Smaakprofiel
Kleur: Diep kersenrood met paarse reflecties.
Geur: Groot aromatisch potentieel, wilde vruchtenjam zeer intens en opvallend.
Smaak: Vol en goed gestructureerd, aangename afdronk. Een goede balans tussen alcoholgehalte, zuurgraad en structuur. Afdronk met tonen van zwarte bessen en kersen.

Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie

  1. Geroosterde verse chorizo met rode paprika’s
  2. Gegrilde kalkoensteaks met groene kruiden
  3. Lamskoteletten van de gril met knoflook

Achtergrondinformatie
Viñedos de Aldeanueva is een coöperatieve wijnmakerij gevestigd in Aldeanueva de Ebro, La Rioja, Spanje. Opgericht in 1956 door lokale wijnbouwers, is het wijnhuis uitgegroeid tot een belangrijke speler binnen de DOCa Rioja-regio. Met een totaal areaal van 2500 hectare en een diversiteit aan druivenrassen, staat Viñedos de Aldeanueva bekend om zijn moderne wijnproductiebenaderingen en zijn inzet voor duurzaamheid. De wijnen van Viñedos de Aldeanueva weerspiegelen de essentie en diversiteit van de regio, met een focus op kwaliteit en respect voor het milieu.

Vinificatie
De rode wijn van Viñedos de Aldeanueva, gelegen in de D.O.Ca Rioja, is gemaakt van 100% Tempranillo-druiven van hun Viñedo Singular. De oogst gebeurt zowel machinaal als met de hand, waarbij alleen het sap van de eerste persing wordt gebruikt. De fermentatie gebeurt met Oresteo gist, zonder houtopvoeding. Het resulteert in een wijn met een diepe kersenrode kleur en aroma’s van intense wilde rode vruchten. In de mond is de wijn vol, goed gestructureerd, met een aangename afdronk.

Duque de Montearenas Blanco

Spaanse witte wijn uit de Rioja. Heerlijk bij Allerlei tapas, vooral die met zeevruchten en vis, geroosterde groenten en/of kaas.

Druivensamenstelling
Verdejo 40%
Witte Tempranillo 30%
Viura 30%

Specificaties
Jaargang: 2024
Stijl: Droog
Alcoholpercentage: 12%
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: Vegan

Smaakprofiel

Kleur: Zeer helder groengeel strooi.
Geur: Zeer fruitig, met zeer intense aroma’s van citrusvruchten en appel.
Smaak: Zacht, fris, aanhoudend, harmonie tussen de zuurgraad en fris fruit.

Temperatuur:
Minimaal 10 °C
Maximaal 12 °C

Gastronomie

1. Allerlei tapas, vooral die met zeevruchten en vis, geroosterde groenten en/of kaas.

2. Pastasalades of peulvruchtensalades met augurken.

3. Paella

Achtergrondinformatie
Viñedos de Aldeanueva is een coöperatieve wijnmakerij gevestigd in Aldeanueva de Ebro, La Rioja, Spanje. Opgericht in 1956 door lokale wijnbouwers, is het wijnhuis uitgegroeid tot een belangrijke speler binnen de DOCa Rioja-regio. Met een totaal areaal van 2500 hectare en een diversiteit aan druivenrassen, staat Viñedos de Aldeanueva bekend om zijn moderne wijnproductiebenaderingen en zijn inzet voor duurzaamheid. De wijnen van Viñedos de Aldeanueva weerspiegelen de essentie en diversiteit van de regio, met een focus op kwaliteit en respect voor het milieu.

Vinificatie
De druiven worden zorgvuldig met de hand en machinaal geoogst, en alleen het sap van de eerste persing wordt gebruikt, verwerkt met Oresteo-technologie voor behoud van frisheid en fruitigheid.

De wijn heeft een heldere groengele strokleur en intense aroma’s van citrusvruchten en appel. De smaak is fris, en goed in balans, met levendige zuurgraad en een aanhoudende fruitige afdronk. Deze veelzijdige wijn past vaak ook perfect bij tapas met zeevruchten, gegrilde groenten, Jamón Ibérico.

Albanta Albariño

Fantastische surlie wijn. Heerlijk bij Paella met zeevruchten of gegrilde zeebaars met kruiden.

Druivensamenstelling
Albariño: 100%

Specificaties
Jaargang: 2024
Stijl: Surlie (Sobre Lias)
Alcoholpercentage: 14%
Extra: Zilver – Mundus Vini, Sustainable

Smaakprofiel
Kleur: Strogeel met fel groen, goude reflecties
Geur: Onderscheidende aroma’s van vlezige vruchten (zure ananas, Abrikozen en perziken) met lichte grassige afdronk
Smaak: Aangenaam in de mond, Rijke aanzet en aanhoudende afdronk

Temperatuur:
Minimaal 10 °C
Maximaal 12 °C

Gastronomie
Smaakt bij/Past bij

  1. Paella met Zeevruchten
  2. Geitekaas Salade
  3. Gegrilde Zeebaars met kruiden
  4. Inktvis

Achtergrondinformatie
Altos de Torona is de grootste enkele wijngaard in Rías Baixas, met 94 hectare aan enorme biodiversiteit en 20 jaar oude stokken. Georiënteerd op het zuiden, op de hellingen van de berg Galeno, in Tomiño-O Rosal. De Rías Baixas is een streek Rías Baixas is een gebied van veel biodiversiteit is een, waar meer dan 92 soorten flora en 71 fauna naast elkaar bestaan, beschermd door een plan voor het behoud van deze natuurlijke habitat die wijnen produceert met Atlantische kenmerken, met een sterk karakter, frisheid en elegantie. Op deze heuvel, met uitzicht op de rivier de Miño en dicht bij de Atlantische Oceaan, is de wijngaard verdeeld in percelen, waar voornamelijk Albariño-druiven worden verbouwd.

Vinificatie
De wijnmaker Pablo Ibánez gebruikt vaten met speciale aromatische kenmerken, waarbij de alcoholische gisting wordt gestopt voordat deze wordt voltooid, waardoor een grotere zachtheid wordt verkregen en de spectaculaire kenmerken van de variëteit worden versterkt. De druiven worden handmatig geplukt. De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks waarna de wijn rijpt op droesem voor 4 maanden.

Altolandon Dona Leo

Heerlijke droge witte wijn. Past goed bij gegrilde garnalen met citroenbotersaus

Druivensamenstelling
Muscat petit grain 110%

Specificaties
Jaargang: 2022
Stijl: Droog
Alcoholpercentage: 14%
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: Vegan, Organic

Smaakprofiel
Kleur: Bijna een goudgele kleur
Geur: Aromatische geur van witte bloemen en rozen, honing en oranjebloesem en citrusvruchten
Smaak: Droog, fris, goede zuurgraad, witte vruchten, kruidachtig, aangename bitterheid en een vette textuur

Temperatuur:
Minimaal 8 °C
Maximaal 10 °C

Gastronomie

  1. Gegrilde garnalen met citroenbotersaus
  2. Salade met geitenkaas perzik en walnoten
  3. Thaise groene curry met garnalen

Achtergrondinformatie
In het hart van de Serranía de Cuenca, in de regio Landete, bevindt zich Bodegas Altolandon, een wijnmakerij die zich toelegt op de productie van hoogwaardige biologische wijnen. De wijngaarden liggen op een indrukwekkende hoogte van 1100 meter boven zeeniveau, wat zorgt voor een uniek terroir met sterke thermische contrasten tussen dag en nacht. Deze klimatologische omstandigheden zijn ideaal voor de Bobal-druiven, een inheemse variëteit die bekend staat om zijn intense kleur en hoge tannine- en anthocyaaninhoud. De wijngaarden van Bodegas Altolandon zijn tussen de 70 en 100 jaar oud en de wijnstokken zijn ongeënt, wat bijdraagt aan de authenticiteit en het karakter van de wijn. De bodem bestaat uit zeer arme, zanderige, kleiachtige en beluchte grond, die de wijnstokken dwingt diep te wortelen en zorgt voor een lage maar geconcentreerde opbrengst.

Vinificatie
Het oogstproces bij DOÑA LEO begint zorgvuldig in oktober, waarbij de druiven handmatig worden geselecteerd op rijpheid en kwaliteit. Alleen de beste trossen worden naar de wijnmakerij gebracht. De fermentatie van hun wijnen gebeurt spontaan, zonder toevoeging van commerciële gisten, wat de authentieke smaak van de druiven behoudt en de unieke essentie van de regio weerspiegelt. De wijn word 7 maanden gerijpt sur lie met bâttonage maar liefst twee keer per week. Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid zijn kernwaarden voor DOÑA LEO. Ze maken gebruik van methoden zoals lage waterconsumptie, organische bemesting en natuurlijke stabilisatie van de wijn, resulterend in biologische en veganistische producten die niet alleen heerlijk smaken, maar ook goed zijn voor het milieu.

Altolandon Milhistorias

Droge Spaanse witte wijn. Lekker bij Paella, gerookte vis en wit vlees en salade met kip of geitenkaas met meloen.

Druivensamenstelling
White Grenache, Grey Grenache, Chardonnay, Viognier, Muscat small grain

Specificaties
Jaargang: 2022
Stijl: Droog
Alcoholpercentage: 12,4%
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: Vegan en Organic

Smaakprofiel
Kleur: Donkergeel beetje goudkleurig
Geur: Rijpe citrus vruchten en witte steenvruchten bloemige tonen roze
Smaak: Rijk in de mond, tonen van citrus vruchten

Temperatuur:
Minimaal 10 °C
Maximaal 12 °C

Gastronomie

  1. Paella
  2. Gerookte vis en wit vlees
  3. Salade met kip of geitenkaas met meloen

Achtergrondinformatie
In het hart van de Serranía de Cuenca, in de regio Landete, bevindt zich Bodegas Altolandon, een wijnmakerij die zich toelegt op de productie van hoogwaardige biologische wijnen. De wijngaarden liggen op een indrukwekkende hoogte van 1100 meter boven zeeniveau, wat zorgt voor een uniek terroir met sterke thermische contrasten tussen dag en nacht. Deze klimatologische omstandigheden zijn ideaal voor de Bobal-druiven, een inheemse variëteit die bekend staat om zijn intense kleur en hoge tannine- en anthocyaaninhoud. De wijngaarden van Bodegas Altolandon zijn tussen de 70 en 100 jaar oud en de wijnstokken zijn ongeënt, wat bijdraagt aan de authenticiteit en het karakter van de wijn. De bodem bestaat uit zeer arme, zanderige, kleiachtige en beluchte grond, die de wijnstokken dwingt diep te wortelen en zorgt voor een lage maar geconcentreerde opbrengst.

Vinificatie
Milhistorias Blanco wordt gemaakt van druiven die groeien op 1100 meter hoogte in Landete, Serranía de Cuenca, in een fusie van continentale en mediterrane klimaten. De oogst vindt begin oktober handmatig plaats in kleine dozen van 12 kg. De druiven worden zorgvuldig geselecteerd en meteen naar de wijnmakerij gebracht om hun frisheid te behouden. In de wijnmakerij worden de druiven zonder breuk geperst en enkele dagen in contact gehouden met de schillen om aroma’s en smaken te extraheren. De fermentatie gebeurt spontaan in roestvrijstalen tanks van 6000 liter met inheemse gisten, zonder gebruik van commerciële gisten. De verschillende druivensoorten fermenteren samen, wat bijdraagt aan de complexiteit van de wijn.