Druifsamenstelling:
Corvina: 70%
Rondinella: 30%
Specificaties:
Soort: Rood
Stijl: Jong
Alcoholpercentage: 13%
Inhoud: 750ml
Jaargang: 2023
Streek: Valpolicella DOC
Land: Italië
Temperatuur
Minimaal: 16 °C
Maximaal: 18 °C
Gastronomie:
1. Zwarte kabeljauw met artisjokconfit en fricassee van tuinbonen
2. Risotto alla Trevigiana, all’onda risotto met radicchio
3. Pasta Nduja
Achtergrondinformatie:
Viviani bezit ongeveer 4 hectare aan wijngaarden in Mazzano, in het historische Valpolicella Classico-gebied. In dit gebied komen de warme winden van het Gardameer in contact met de koude lucht vanuit het Lessini-gebergte, wat zorgt voor een gematigd klimaat zonder al te hoge luchtvochtigheid. De wijngaarden van Cantina Viviani hebben een zuidelijke/zuidoostelijke ligging op een hoogte van 350 tot 450 meter boven zeeniveau. In de bodem vindt men naast een hoge concentratie kiezels ook veel kalksteen. Dit terroir, in combinatie met het gras dat in de wijngaarden groeit, zorgt voor een evenredige distributie van regenwater en snelle afvoer van overtollig water. Opererend vanuit een geloof in natuurlijke wijnen, worden synthetische pesticiden en meststoffen door Cantina Viviani geweerd.
Vinificatie:
De druiven voor de Valpolicella Classico worden in oktober geoogst. In mei en juni vindt de malolactische fermentatie plaats in tanks van staal en cement. Na de malolactische fermentatie wordt deze wijn meteen gebotteld.
Verfrissende Godello met fruitige en kruidige tonen, heerlijk bij lamstajine.
Druifsamenstelling: 50% Godello 50% Garnacha Blanca
Specificaties:
Jaar: 2024
Stijl: Droog
Inhoud: 750ml
Alcoholpercentage: 11.5%
Streek: Landete, Serranía de Cuenca, D.O. Manchuela
Land: Spanje
Extra: Vegan
Smaakprofiel
Kleur: Strogeel
Geur: Groene appel, peer en citrus, witte bloemen
Smaak: Vol, rijke smaak van peer, toetsen van amandel en gedroogde kruiden, gemiddeld tot hoge zuurtegraad en een kruidige afdronk.
Temperatuur:
Minimaal: 11 °C
Maximaal: 13 °C
Gastronomie:
1. Lamstajine met pruimen en geroosterde amandelen
2. Kabeljauw met witte bonen, tomaat en knoflook
3. Shakshuka met zoete aardappels
Achtergrondinformatie:
In het hart van de Serranía de Cuenca, in de regio Landete, bevindt zich Bodegas Altolandon, een wijnmakerij die zich toelegt op de productie van hoogwaardige biologische wijnen. De wijngaarden liggen op een indrukwekkende hoogte van 1100 meter boven zeeniveau, wat zorgt voor een uniek terroir met sterke thermische contrasten tussen dag en nacht. Deze klimatologische omstandigheden zijn ideaal voor de Bobal-druiven, een inheemse variëteit die bekend staat om zijn intense kleur en hoge tannine- en anthocyaaninhoud. De wijngaarden van Bodegas Altolandon zijn tussen de 70 en 100 jaar oud en de wijnstokken zijn ongeënt, wat bijdraagt aan de authenticiteit en het karakter van de wijn. De bodem bestaat uit zeer arme, zanderige, kleiachtige en beluchte grond, die de wijnstokken dwingt diep te wortelen en zorgt voor een lage maar geconcentreerde opbrengst.
Vinificatie:
Alleen de beste trossen worden naar de wijnmakerij gebracht. De fermentatie van de wijn gebeurt spontaan, met lokale gisten, wat de authentieke smaak van de druiven behoudt en de unieke essentie van de regio weerspiegelt. De wijnmakers bij Altolandon maken gebruik van methoden zoals gecontroleerde waterconsumptie, organische bemesting en natuurlijke stabilisatie van de wijn, resulterend in biologische en veganistische producten die niet alleen (h)eerlijk smaken, maar ook goed zijn voor het milieu.
Levendige, zalmroze wijn, gebalanceerd van smaak en zomers van geur.
Druivensamenstelling:
Cabernet Sauvignon: 100%
Specificaties:
Jaargang: 2024
Alcoholpercentage: 12.5%
Inhoud per fles: 750ML
Extra: Na de alcoholische fermentatie word de wijn 3 maanden in contact gehouden met zijn gistbezinksel (biologisch)
Smaakprofiel:
Kleur: Licht roze zalm
Geur: Appel, perzik, aardbei en bloemige tonen
Smaak: Het is een levendige, gebalanceerde wijn, vol en met volledig geïntegreerde zuurgraad
Temperatuur:
Minimaal: 8°C
Maximaal: 10°C
Gastronomie:
1. Tapas
2. Tortilla Española
3. Paella met zeevruchten
Achtergrondinformatie:
In totaal bezit Dehesa de Luna 4 verschillende wijngaarden met in totaal 64 hectare oppervlakte: el Viñazo, Mata de la Culebra, La Cañada del Navajo & La Noria de Luna. Op wijngaarden Cañada del Navajo en Mata de la Culebra groeit de Cabernet sauvignon druif, de Syrah-stokken staan alleen op Mata de la Culebra aangeplant. De wijngaarden liggen gemiddeld op 850 meter boven zeeniveau en er wordt gebruik gemaakt van schaduw-wijnbouw. De wijnstokken worden beschermd door o.a. overdekkende pergola’s te plaatsen. Hierdoor worden de druiven beschermd tegen de excessieve hitte. Daarnaast worden planten gebruikt om extra schaduw te bieden, erosie tegen te gaan en vruchtbaarheid van de ondergrond natuurlijk te bevorderen. Snoeiafval wordt gebruikt als voeding voor de wijnstokken en irrigatie wordt gerantsoeneerd zodat duurzame doelen kunnen worden behaald. De naam Luna Lunera verwijst naar een slaapliedje wat vrij vertaald wordt naar “Maan, mooie maan”. De wijn wordt geheel volgens de stand van de maan geproduceerd.
Vinificatie:
Mostextractie door het zacht persen van hele trossen. Na de alcoholische fermentatie wordt de wijn drie maanden in contact gehouden met zijn most. Dit is een wijn die je prima op een terras, aan het strand en op een BBQ kan drinken.