Sericis Pinot Noir Rosé

Spaanse rosé van de Pinot Noir-druif met 2 maanden houtlagering. Frisse en zeer aangename smaak. Past goed bij Spaanse tapas.

Sericis Pinot Noir Rosé

Druivensamenstelling
Pinot Noir 100%

Specificaties
Jaargang: 2022
Stijl: Licht droog
Alcoholpercentage: 12%
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: 2 hectare grote wijngaard; La Calera
45 jaar oude stokken, 2 maanden houtlagering

Smaakprofiel
Kleur: Helder lichtroze
Geur: Fruitig, met intense tonen van rood fruit en zuivel met een licht geroosterde ondertoon.
Smaak: Een frisse en zeer aangename smaak met een evenwichtige zuurgraad.

Temperatuur:
Minimaal 6 °C
Maximaal 8 °C

Gastronomie

  1. Paella
  2. Tapas
  3. Gegrilde vis

Achtergrondinformatie
In 1927 is het wijnhuis opgericht door een dochteronderneming van Schenk Spanish Wineries. In 1929 werden in Alicante, Utiel en Requena Bodegas geopend. Galeam, in het Latijn Casco, symboliseert de bescherming van een volk in het aangezicht van tegenspoed. Het behoud van het land en tradities om ze door te geven aan hun toekomstige generaties. Bij Bodegas Murviedro vormen het beleid en de toewijding aan het behoud en de zorg voor het milieu een fundamenteel onderdeel van de filosofie. Men is voorstander van duurzame wijnbouw en oenologie. Terroir is kalksteen en grind. De stokken groeien in een Middellands zeeklimaat gebied op een hoogte van 250 tot 1000 meter. De lange uren in de zon zorgen voor fruitige wijnen met rijpe tannines. Wijnmaker is Juan Jose Muñoz.

Vinificatie
Zorgvuldige selectie van de beste handgeplukte Pinot Noir druiven. Zachte persing van de druiven wordt gevolgd door een korte maceratie op de schillen. Gisting van natuurlijke gisten vindt plaats in roestvrijstalen vaten onder de temperatuur van 14°C gedurende 20 tot 25 dagen, met behulp van inheemse gisten. Later wordt het voor gedurende twee maanden overgebracht naar Fransen eikenvaten voordat er wordt gebotteld.

Sericis Viognier

Spaanse witte wijn van de Viognier-druif met 4 maanden houtrijping. Hints van abrikoos. Past goed bij paella.

Sericis Viognier

Druivensamenstelling
Viognier 100%

Specificaties
Jaargang: 2021
Stijl: Droog, 4 maanden houtrijping
Alcoholpercentage: 12%
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: Vegan + bio

Smaakprofiel
Kleur: Een zeer heldere wijn, geel van kleur met hints van groen
Geur: Een zeer intense geur met tonen van perzik en abrikoos vergezeld van een bloemige component, eindigend met licht minerale accenten.
Smaak: Zwaar en smeuïg in de mond, met hints van verse en gedroogde abrikoos.

Temperatuur:
Minimaal 6 ◦C
Maximaal 8 ◦C

Gastronomie

  1. Visstoofpot
  2. Paella
  3. Schelp- en schaaldieren

Achtergrondinformatie
In 1927 is het wijnhuis opgericht door een dochteronderneming van Schenk Spanish Wineries. In 1929 werden in Alicante, Utiel en Requena wijnmakerij en geopend. Galeam, in het Latijn Casco, symboliseert de bescherming van een volk in het aangezicht van tegenspoed. Het behoud van het land en tradities om ze door te geven aan hun toekomstige generaties. Bij Bodegas Murviedro vormen het beleid en de toewijding aan het behoud en de zorg voor het milieu een fundamenteel onderdeel van de filosofie. Men is voorstander van duurzame wijnbouw en oenologie. Terroir is kalksteen en grind. De stokken groeien in een Middellands zeeklimaat gebied op een hoogte van 250 tot 1000 meter. Wijnmaker is Juan Jose Muñoz.

Vinificatie
De druiven worden met de hand geplukt van 65 jaar oude wijnstokken die groeien op de 12 hectare grote wijngaard Cañada La Torre. De wijn wordt gefermenteerd in nieuw Frans eiken waar de wijn nog voor vier maanden in dezelfde vaten blijft rijpen.

Divinus – tinto

Spaanse rode blend van de Merlot-, Tempranillo-, Cabernet Sauvignon- en Syrah-druiven met 6 maanden houtrijping op Frans eiken vaten.

Divinus tinto

Druivensamenstelling
Merlot: 25%
Tempranillo: 25%
Cabernet Sauvignon: 25%
Syrah: 25%

Specificaties
Jaargang: 2019
Stijl: Crianza, houtgerijpt op Frans eiken vaten
Alcoholpercentage: 13,5%
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: Vegan gecertificeerd
Bronze – Decanter UK 2019

Smaakprofiel
Geur: Een intens diepe kleur die de concentratie van de wijn aangeeft
Kleur: Complex op de neus met een wijde selectie aan aroma’s van rode bessen, blauwe bessen en sigaren
Smaak: Fris en filmend op je pallet met veel volume en een goede lengte van smaak

Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie

  1. Paella met kippendij, chorizo, paprika, tomaat en peterselie
  2. Albondigas gevuld met Manchego
  3. Bife de lomo met gepofte aardappel en gegrilde rode paprika’s

Achtergrondinformatie
Het wijnhuis is opgericht in 1987, op hetzelfde moment dat de wijngaarden van het landgoed druiven begonnen te produceren. De wijnen die op dat moment werden geproduceerd waren kleine oplages die voornamelijk lokaal werden verkocht. In 2005 behaalde het wijnhuis de DO PAGO-kwalificatie (Hoogste Spaanse kwalificatie voor onderscheidend terroir). Vanaf dat moment begint het wijnhuis beetje bij beetje te groeien. In 2013 werd het wijnhuis overgenomen door de familie Conesa. De nieuwe eigenaar heeft de faciliteiten gerenoveerd & het imago van de wijnen veranderd. Ze zijn aan het ontwikkelen om dit wijnhuis en zijn prachtige wijnen op de juiste plek te krijgen, waardoor ze zowel kwalitatief als commercieel een flinke boost krijgen. Het terroir waar de 2000 hectare grote wijnvelden staan is uniek: het bestaat uit kiezels en keien bij een rivieroever. Deze kiezels en keien reflecteren zonlicht waardoor ze overdag warmte kunnen opvangen en s’nacht de druiven door rijpen. De wijngaarden bevinden zich 1100 meter boven zeeniveau. Het wijnhuis is daarom ook vernoemd naar het terroir. De wijnstokken zijn 41 jaar oud. Wijnmaker is Paco Granado.

Vinificatie
De duiven van de wijngaarden worden in de vroegen uren met de hand geplukt en in kleine kratten van 15 kg naar de kelder gebracht. Nadat ze een selectieproces hebben ondergaan op een sorteertafel, gaan de druiven in roestvrijstalen tanks waar het op een tempratuur van 12C blijft om 12 uur te macereren. Vervolgens wordt de temperatuur verhoogd tot. 21C. voor het fermentatieproces. Daarna is de wijn nog voor minimaal 6 maanden gerijpt op Franse eiken vaten.

Divinus – Chardonnay

Spaanse witte wijn van de Chardonnay-druif met 5 maanden houtrijping in Frans eiken vaten. Past bij Spaanse paella met zeevruchten.

Druivensamenstelling
Chardonnay: 100%

Specificaties
Jaargang: 2021
Stijl: Crianza: 5 maanden houtrijping in Frans eiken vaten
Alcoholpercentage: 13,5%
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: Pago is de hoogste classificatie in de Spaanse wetgeving. Vegan en biologische productie
Goud @ Mundus Vini 2021 Goud @ Wine Up Guide 2021-2022: 92 punten Zilver @ IWC UK 2020 Brons @ Mezquita Award 202

Smaakprofiel
Kleur: Strogeel met gouden tinten & tranen in het glas
Geur: Rijp steenfruit als perzik, nectarine, hints van noten en een rookachtigheid
Smaak: Zacht & vol, gestructureerd met duidelijke tonen van rook en een lange afdronk

Temperatuur:
Minimaal 10 °C
Maximaal 12 °C

Gastronomie

  1. Geroosterde asperges met botersaus, ham en ei
  2. Gestoofde patrijs met knolselderijpuree en krokantjes van knol
  3. Spaanse paella met zeevruchten

Achtergrondinformatie
Bodegas Familia Conesa is gelegen in de streek Tierra de Castilla, in het zuidoosten van Spanje nabij Albacete. Zij bezitten 2000 hectare waar op 122 hectare wijnstokken zijn aangeplant. Op Finca el Guijoso maakt wijnmaker Paco Granadoswijnen voor de speciale DO Pago Guijoso. De Pago-appelatie is de hoogste in Spanje, waarvan er maar 18 zijn. Deze wijnen moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen, zoals een onderscheidende bodem, klimaat en productieproces. In totaal bezit de bodega 122 hectare aan wijngaarden waarop 6 verschillende druiven staan aangeplant. De Pago Guijoso heeft daarvan 58 hectare. De wijngaard met Chardonnay-druiven ligt op 1100 meter hoogte. Ook de naam van de Finca verwijst naar de bodem & ondergrond: Guijoso betekent gravelig/kiezelig. De wijngaard ligt dan ook vol kiezelstenen die overdag opwarmen en ’s avonds restwarmte afgeven zodat de druiven doorrijpen. Maximale productie van 4500 kilo om kwaliteit te waarborgen.

Vinificatie
Druiven worden ’s nachts handmatig geoogst om deze zo koel mogelijk te houden. Hierna worden ze naar stalen tanks verplaatst waar het vrijgekomen sap wordt afgetapt. Wanneer de alcoholische fermentatie start wordt het sap naar Frans eiken vaten met verschillende toasting per plank verplaatst, waar de wijn 5 maanden in verblijft. Bâttonage vind regelmatig plaats gedurende deze 5 maanden, waarna er wordt gebotteld.

Vegamar – Lamúa 2022

Spaanse witte droge wijn van de Sauvignon Blanc-druif. Fruitig en verfrissend van smaak. Smaakt goed bij zeevruchten.

Vegamar Lamúa

Druivensamenstelling
Sauvignon Blanc: 100%

Specificaties
Jaargang: 2022
Stijl: Droog, Crianza
Alcoholpercentage: 12,5%
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Goudgeel met groene glinsteringen
Geur: Intens aromatisch met hints van goed gerijpt tropisch fruit en delicate romige hints
Smaak: Goud mondgevoel, fruitig, smakelijk, verfrissend, aanhoudend met levendige zuren

Temperatuur:
Minimaal 6 °C
Maximaal 8 °C

Gastronomie

  1. Rijstgerechten op basis van vis
  2. Zeevruchten
  3. Gegrilde groenten

Achtergrondinformatie
Alle wijngaarden van de familie zijn geplant op hekjes. De meeste zijn van 1999, hoewel later enkele uitbreidingen zijn gemaakt. Momenteel bezit Bodegas Vegamar zo’n 120 hectare in het gebied van Calles, Alto Turia. Daarvan zijn ongeveer 80 hectare aan wijngaarden in productie, en de rest is als reserve van berg en bos om het landschap en de fauna te compenseren. Dit is een perfect toevluchtsoord voor vogels die zich voeden met insecten van de wijngaard. De bodem van de boederij is altijd gebaseerd op kalksteen met meer dan 35% zand en humus tussen de 10- en 20% met een lage concentratie aan biologisch materie. Bodems met een gemiddelde tot lage vruchtbaarheid zijn hier ideaal voor het produceren van kwaliteitsdruiven.

Vinificatie
De druiven worden ’s nachts op een gemechaniseerde manier geoogst, op het optimale moment van rijping om lage temperaturen aan te houden en om oxidatie te voorkomen. Zodra de most is geperst om te stabiliseren, wordt de temperatuur verlaagd naar 4 en wordt het op deze temperatuur gehouden de komende 5-6 dagen. Op deze manier krijgen we de wijnen sneller en met meer volume.

Viña Canal – Rosado

Spaanse rosé van de Garnacha-druif. Smaak van verse aardbei, framboos en rode bessen. Past bij aardbeien met verse room en basilicum.

viña canal rosado

Druivensamenstelling
Garnacha: 100%

Specificaties
Jaargang: 2022
Stijl: Jong
Alcoholpercentage: 13,5%
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: Vegan, Bestrijding middels Ozonbehandeling

Smaakprofiel
Kleur: Levendige kleur van lichtrode bessen
Geur: Aromatisch met een pittig en tropische geur en subtiele tonen van rode rozen
Smaak: Verse aardbei, framboos en rode bessen, gebalanceerd met een lange afdronk

Temperatuur:
Minimaal 8 °C
Maximaal 10 °C

Gastronomie

  1. Rundercarpaccio met aceto balsamico
  2. Geroosterde kip gemarineerd met rode pepertjes en tomatensalsa
  3. Aardbeien met verse room en basilicum

Achtergrondinformatie
De wijngaard van Bodegas Esteban Martín liggen in de streek Carineña. Opgericht in 1932 en bestaande uit 150 hectare grond. Ze maken hier wijn met traditionele karakteristieken van D.O. Carineña in combinatie met de nieuwste moderne snufjes. De wijngaarden liggen ten zuidwesten van Zaragoza, op een plateau dat bekend staat als Capo de Carineña. Omdat het in de buurt van het Sierra de la Virgen gebergte ligt, variëren de hoogtes van 400m tot 800m. De regio heeft een continentaal klimaat met, hete, droge zomers en koude winters (tot -8 °C). Het grote verschil tussen dag- en nachttemperaturen heeft een positieve invloed op de druiven. De bodem bestaat uit roodbruin kalksteen, klei en leisteen, met daaronder een laag van losse stenen met een hoog calciumcarbonaatgehalte

Vinificatie
De Garnacha druif wordt machinaal geoogst waarna er een maceratie (schilweking) plaats vindt op koude temperatuur (12 °C) gedurende 6 uur, wat resulteert in een soepele en fruitige wijn. Elke soort druif uit deze wijngaard wordt apart gevinifieerd met moderne methodes om het maximale potentieel uit de verschillende delen van het gebied te halen. De druivenstokken zijn 20 tot 65 jaar oud.

Viña Canal Joven

Rode Spaanse blend van de Garnacha- en Syrah-druif. Volle smaak in de mond. Smaakt bij geroosterd lamsvlees.

Viña Canal Joven

Druivensamenstelling
Garnacha: 85%
Syrah: 15%

Specificaties
Jaargang: 2022
Stijl: Jong
Alcoholpercentage: 13,5%
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: Vegan, Bestrijding middels Ozonbehandeling

Smaakprofiel
Kleur: Intense, jeugdige rode kleur
Geur: Frisse geur van rood fruit met framboos als boventoon en hints van truffel
Smaak: Vol in de mond, mooie structuur en gebalanceerde zuren

Temperatuur:
Minimaal 14 °C
Maximaal 16 °C

Gastronomie

  1. Geroosterd lamsvlees met gevulde paddenstoelen
  2. Kippenbouten uit de oven met tomaat en paprika
  3. Grof volkorenbrood met kalkoen, olijfolie en salie

Achtergrondinformatie
De wijngaard van Bodegas Esteban Martín liggen in de streek Carineña. Opgericht in 1932 en bestaande uit 150 hectare grond. Ze maken hier wijn met traditionele karakteristieken van D.O. Carineña in combinatie met de nieuwste moderne snufjes. De wijngaarden liggen ten zuidwesten van Zaragoza, op een plateau dat bekend staat als Capo de Carineña. Omdat het in de buurt van het Sierra de la Virgen gebergte ligt, variëren de hoogtes van 400m tot 800m. De regio heeft een continentaal klimaat met, hete, droge zomers en koude winters (tot -8 °C). Het grote verschil tussen dag- en nachttemperaturen heeft een positieve invloed op de druiven. De bodem bestaat uit roodbruin kalksteen, klei en leisteen, met daaronder een laag van losse stenen met een hoog calciumcarbonaatgehalte.

Vinificatie
Na de machinale pluk vindt de eerste gisting plaats, gedurende 10 dagen op een temperatuur van 26°C tot 28°C. Daarna volgt de malolactische gisting waarbij appelzuren omgezet worden in melkzuren wat zorgt voor ronde en zachte tonen in de wijn. De wijn rust na de vergisting tot aan de botteling. De Garnacha en Syrah komen van 20 tot 65 jaar oude wijnstokken

Viña Canal – Blanco

Spaanse witte wijn van de Chardonnay- en Macabeo-druif afkomstig van 20 tot 65 jaar oude wijnstokken. Past bij zalm met mascarpone.

Druivensamenstelling
Chardonnay: 70%
Macabeo: 30%

Specificaties
Jaargang: 2022
Stijl: Jong
Alcoholpercentage: 13%
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: Vegan, bestrijding middels Ozonbehandeling

Smaakprofiel
Kleur: Helder, lichtgeel
Geur: Fruitig met subtiele tonen van tropische vruchten
Smaak: Tropisch fruit, bloemig, fris, harmonieus en een aanhoudende afdronk

Temperatuur:
Minimaal 6 °C
Maximaal 8 °C

Gastronomie

  1. Tapas: Sardientjes, inktvis in het zuur, gemarineerde mosselen
  2. Traditionele Ceasar salade met kip
  3. Zalm met mascarpone, bloemenhoning en geraspte limoenschil

Achtergrondinformatie
De wijngaard van Bodegas Esteban Martín liggen in de streek Carineña. Opgericht in 1932 en bestaande uit 150 hectare grond. Ze maken hier wijn met traditionele karakteristieken van D.O. Carineña in combinatie met de nieuwste moderne snufjes. De wijngaarden liggen ten zuidwesten van Zaragoza, op een plateau dat bekend staat als Capo de Carineña. Omdat het in de buurt van het Sierra de la Virgen gebergte ligt, variëren de hoogtes van 400m tot 800m. De regio heeft een continentaal klimaat met, hete, droge zomers en koude winters (tot -8 °C). Het grote verschil tussen dag- en nachttemperaturen heeft een positieve invloed op de druiven. De bodem bestaat uit roodbruin kalksteen, klei en leisteen, met daaronder een laag van losse stenen met een hoog calciumcarbonaatgehalte.

Vinificatie
De Chardonnay en Macabeo druiven groeien op verschillende plekken in de wijngaard en worden machinaal geoogst. Elk deel wordt apart gevinifieerd met moderne methodes om het maximale potentieel uit de verschillende delen van het wijngebied te halen. De druivenstokken zijn 20 tot 65 jaar oud. Na de oogst vindt er een maceratie (schilweking) plaats op koude temperatuur (12 °C) gedurende 6 uur wat resulteert in een soepele en fruitige wijn.

Miguel Angel Muro – Reserva

Spaanse rode blend van de Tempranillo- en Graciano-druif. Tonen van hout en lichte kruiden door 17 maanden houtrijping.

Miguel angel muro reserva

Druivensamenstelling
Tempranillo: 90%
Graciano: 10%

Specificaties
Jaargang: 2016
Stijl: Reserva, 17 maanden houtrijping
Alcoholpercentage:
Inhoud per fles:
Extra: Decanter 2020 – 88 punten; Zilveren medaille
Decanter 2019 – 90 punten – Zilveren medaille ‘’challenge international Du Vin 2019‘‘

Smaakprofiel
Kleur: Dieprood met een zwarte glans
Geur: Intense geur met zoethout, framboos, balsamico en vanille
Smaak: Zeer evenwichtige zuurgraaf met geroosterde tonen, hout en licht kruidige aroma’s in de afdronk

Temperatuur:
Minimaal 14 °C
Maximaal 16 °C

Gastronomie

  1. Stoofpot met linzen en chorizoworst
  2. Hert met wortelgroente en truffel
  3. Rillette van gerookte ganzenborst met uiencompote

Achtergrondinformatie
Bodegas Miguel Angel Muro is opgericht in 1975 en was in 1984 een van de eerste bedrijven in Riojastreek die de kwaliteit van de wijn verhoogde door het gebruik van stalen vaten. De wijngaarden van Bodegas Miguel Angel Muro beslaan 22 hectare, voornamelijk beplant met Tempranillo (80%). De Tempranillo-druiven rijpen met een dunne schil waardoor de wijnen prachtig fruit bevatten. De stokken hebben gemiddeld een leeftijd van 35 jaar en groeien op een kalk- en ijzerhoudende grond. Ze liggen op 500 meter hoogte in zuidelijke richting, waar voldoende regen valt. Bij de bodega staat kwaliteit voorop, dat begint in de wijngaard en eindigt via de kelder in de fles. De filosofie van deze bijzondere bodega wordt zeker geproefd in de wijn. De meeste wijnen worden opgevoed in Frans of Amerikaans eikenhout, met uitzondering van ‘joven’ (fruitige jonge wijnen).

Vinificatie
De oogst van de druiven start in oktober en gebeurt uiterst zorgvuldig en handmatig om kwalitatief gezien de beste druiven te kunnen selecteren. Na de oogst volgt er een maceratie (schilweking) bij een temperatuur van 30 °C waarbij koolzuur en alcohol vrij komt. Hierna volgt een malolactische fermentatie in houten vaten, 50% in Frans eiken en 50% in Amerikaans eiken. Hierna volgt rijping gedurende 17 maanden. Na deze rijping wordt de wijn licht gefilterd en gebotteld

Miguel Angel Muro – Crianza

Rode Spaanse wijn van de Tempranillo met 14 maanden houtrijping. Intense fruitige tonen. Past bij Burifarra.

Druivensamenstelling
Tempranillo: 100%

Specificaties
Jaargang: 2019
Stijl: Crianza, 14 maanden houtrijping
Alcoholpercentage: 14,5%
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Dieppaars
Geur: Krachtig met vol rood fruit, vanille en balsamico
Smaak: Ronde smaak met intense fruitige tonen en een vleugje kokosnoot, vanille en toast. Lange finale

Temperatuur:
Minimaal 14 °C
Maximaal 16 °C

Gastronomie

  1. Gegrild lamsrack met rozemarijn
  2. Gebakken Butifarra (bloedworst) met salsa romesco en arroz negro
  3. Gebakken Ibérico-filet met patatas bravas en salsa brava

Achtergrondinformatie
Bodegas Miguel Angel Muro is opgericht in 1975 door de gelijknamige eigenaar & wijnmaker. Zij waren in 1984 een van de eerste bedrijven in de Riojastreek die de kwaliteit van de wijn verhoogde door het gebruik van stalen vaten. De wijngaarden van Bodegas Miguel Angel Muro beslaan 22 hectare, voornamelijk beplant met Tempranillo (80%). De Tempranillo-druiven rijpen met een dunne schil waardoor de wijnen prachtige fruitaroma’s bevatten. De stokken hebben gemiddeld een leeftijd van 35 jaar en groeien op een kalk- en ijzerhoudende grond. Ze liggen op 500 meter hoogte in zuidelijke richting, waar voldoende regen valt. Bij de bodega staat kwaliteit voorop, dat begint in de wijngaard en eindigt via de kelder in de fles.

De filosofie van deze bijzondere bodega wordt zeker geproefd in de wijn. De meeste wijnen worden opgevoed in Frans of Amerikaans eikenhout, met uitzondering van ‘joven’ (fruitige jonge wijnen). De Crianza-wijnen moeten wettelijk een minimale houtrijping van 6 maanden hebben gehad. In de praktijk gebeurd het vaak dat de crianza’s meer dan 12 maanden houtrijping krijgen, zoals ook hier het geval is.

Vinificatie
De oogst van de druiven start in oktober en gebeurt uiterst zorgvuldig en handmatig om kwalitatief gezien de beste druiven te kunnen selecteren. Na de oogst volgt er een maceratie (schilweking) bij een temperatuur van 27 °C waarbij koolzuur en alcohol vrij komt. Hierna volgt een malolactische fermentatie in houten vaten, 50% in Frans eiken en 50% in Amerikaans eiken. Hierna volgt rijping gedurende 14 maanden. Na deze rijping wordt de wijn licht gefilterd en gebotteld