Sander – Spätburgunder (Pinot Noir)

Biologische Duitse rode wijn van de druif Spätburgunder, ook wel Pinot Noir. Tonen van rood fruit. Past bij Boeuf Bourguignon.

Sander Spätburgunder

Druivensamenstelling
Spätburgunder (Pinot Noir): 100%

Specificaties
Jaargang: 2022
Stijl: Droog
Alcoholpercentage: 12,5%
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: Volledig ecologische productie. De wijn kan licht gekoeld (14 °C) worden geserveerd

Smaakprofiel
Kleur: Lichtpaars
Geur: Delicate smaken van rijpe kersen, pruimenjam en amandelen
Smaak: Complex spel van rood fruit en harmonieus geïntegreerde tannines

Temperatuur:
Minimaal 14 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie

  1. Boeuf Bourguignon
  2. Tataki van tonijn met krokant gebakken sesamrand
  3. Blini op rillettes van eens met confiture van kersen

Achtergrondinformatie
Weingut Sander ligt in de streek Rheinhessen in het oosten van Duitsland, waar 260 km2 aan wijngaarden ligt en is hiermee de grootste wijnregio van het land. Sander was één van de eerste wijnhuizen die biologische wijn produceerde en kan met recht worden omschreven als pionier. Duurzame landbouw was voor de oprichter Otto Heinrich Sander geen vraag, maar het antwoord! De huidige wijnmaker, kleinzoon Stefan Sander, staat nu aan het roer van dit familiedomein. Ook hij streeft bij het wijnmaken altijd naar de beste kwaliteit zonder gebruik van chemicaliën, met veel succes. De biodiversiteit in de bodem wordt gevoed met compost, hooi en ander organisch materiaal, welke allen bijdragen aan de kwaliteit van de wijn. De wijngaard van ongeveer 25 hectare leeft daardoor, samen met o.a. kleurrijke bloemen, lieveheersbeestjes, wormen, spinnen en vogels, in een harmonie.

Vinificatie
De druiven worden met zorg geselecteerd voor de oogst plaatsvind. Na oogst worden de rijpe druiven geperst en vind het fermentatieproces, met een spontane vergisting van de most, in 10 dagen plaats. Hierna rijpt de rode wijn in de kelder in tweedehands houten vaten. De rijpende wijn wordt tussentijds geproefd om te bekijken hoe de smaken zich ontwikkelen, waarna deels op instinct, deels op ervaring wordt besloten wanneer de wijn kan worden gebotteld.

Sander – Riesling

Duitse biologische witte wijn gemaakt van de Riesling druif. Fruitige smaak, harmonieuze delicate zuren. Past bij Tajine met groentestoof.

Druivensamenstelling
Riesling: 100%

Specificaties
Jaargang: 2022
Stijl: Jong
Alcoholpercentage: 12%
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: Volledig ecologische productie

Smaakprofiel
Kleur: Bleekgeel
Geur: Frisse aroma’s van perzik en appel
Smaak: Fluweelzacht, fris en fruitig (limoen, perzik), harmonieus, delicate zuren

Temperatuur:
Minimaal 8 °C
Maximaal 10 °C

Gastronomie

  1. Tajine met groentestoof, ras-el-hanout, couscous en peulvruchten
  2. Aziatische massaman-curry met kurkuma, citroengras, gember en kokosmelk
  3. Krokante kip met pittige chili-limoensaus

Achtergrondinformatie
Weingut Sander ligt in de streek Rheinhessen in het oosten van Duitsland, waar 260 km2 aan wijngaarden ligt en is hiermee de grootste wijnregio van het land. Sander was één van de eerste wijnhuizen die biologische wijn produceerde, en kan met recht worden omschreven als pionier. Duurzame landbouw was voor de oprichter Otto-Heinrich Sander geen vraag, maar het antwoord! De huidige wijnmaker, kleinzoon Stefan Sander, staat nu aan het roer van dit familiedomein. Ook hij streeft bij het wijnmaken altijd naar de beste kwaliteit zonder gebruik van chemicaliën, en met veel succes. De biodiversiteit in de bodem wordt gevoed met compost, hooi en ander organisch materiaal, welke allen bijdragen aan de kwaliteit van de wijn. De wijngaard van ongeveer 25 hectare leeft daardoor, samen met o.a. kleurrijke bloemen, lieveheersbeestjes, wormen, spinnen en vogels, in een harmonie.

Vinificatie
De druiven worden geplukt en geselecteerd, waarna ze worden gestampt, geklaard en gefermenteerd in roestvrij stalen tanks. Hierdoor blijven de subtiele smaken van de riesling-druif goed behouden. Er blijft 4,1 gram restsuiker per liter wijn over, met een relatief hoge zuurgraad. Dit zorgt er voor dat de wijn goed bij gelijke zure gerechten past, of juist bij heel vette gerechten kan. De zuren in de wijn snijden dwars door het vet heen, wat een unieke smaakbeleving oplevert.

Sander – Weißburgunder

Biologische Duitse witte wijn van de Weißburgunder druif. Volle en fruitige smaak met elegante en gebalanceerde zuren. Past bij witte asperges in ham-roomsaus.

Sander Weißburgunder

Druivensamenstelling
Weißburgunder 100%

Specificaties
Jaargang: 2022
Extra: Biologisch
Alcoholpercentage: 13%
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Bleekgeel
Geur: Abrikoos en lindebloesem
Smaak: Vol en fruitig, met elegant gebalanceerde zuren

Temperatuur:
Minimaal 8 °C
Maximaal 10 °C

Gastronomie
Smaakt bij/ Past bij

  1. Witte asperges in ham-roomsaus
  2. Mosselen in crème en saffraansaus
  3. Spinazietaart met walnoten en geitenkaas

Achtergrondinformatie
Weingut Sander ligt in de streek Rheinhessen in het oosten van Duitsland, waar 260 km2 aan wijngaarden ligt en is hiermee de grootste wijnregio van het land. Sander was één van de eerste wijnhuizen die biologische wijn produceerde en kan met recht worden omschreven als pionier.

Duurzame landbouw was voor de oprichter Otto-Heinrich Sander geen vraag, maar het antwoord! De huidige wijnmaker, kleinzoon Stefan Sander, staat nu aan het roer van dit familiedomein. Ook hij streeft bij het wijnmaken altijd naar de beste kwaliteit zonder gebruik van chemicaliën, met veel succes. De biodiversiteit in de bodem wordt gevoed met compost, hooi en ander organisch materiaal, welke allen bijdragen aan de kwaliteit van de wijn. De wijngaard van ongeveer 25 hectare leeft daardoor, samen met o.a. kleurrijke bloemen, lieveheersbeestjes, wormen, spinnen en vogels, in een harmonie.

Vinificatie

Na zorgvuldig geselecteerde oogst worden de druiven meteen geperst en wordt er gebruik gemaakt van spontane fermentatie. Er wordt in dit proces geen gist aan de most toegevoegd, de van nature aanwezige gisten zetten de suikers om in alcohol. Na fermentatie wordt 80% in roestvrij stalen tanks bewaard, 20% in houten vaten waarna er nog malolactische fermentatie plaatsvind. Dit kan aroma’s en smaken van boter of room veroorzaken. De wijn wordt hierdoor dus voller.

Sander – Silvaner Trocken

Witte biologische Duitse wijn gemaakt van de Silvaner-druif. Een fijne kruidige wijn met een licht koolzuurgehalte en een subtiele aroma van peer, kweepeer & kruisbes.

Sander Silvaner

Druivensamenstelling
Silvaner: 100%

Specificaties
Jaargang: 2022
Extra: Biologisch
Alcoholpercentage: 12%
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Strogeel met groene reflecties
Geur: Subtiel aroma van peer, kweepeer & kruisbes
Smaak: Gemiddelde zuurgraad en fijne kruidigheid. Licht koolzuurgehalte geeft een verfrissend mondgevoel

Temperatuur:
Minimaal 8 °C
Maximaal 10 °C

Gastronomie
Smaakt bij/ Past bij

  1. Een lichte salade van botersla, avocado en limelon
  2. Vietnamese glasnoedel-salade met rundergehakt, citroengras en lente-ui
  3. Tarte Flambée (Flammküchen)

Achtergrondinformatie
Weingut Sander ligt in de streek Rheinhessen in het oosten van Duitsland, waar 260 km2 aan wijngaarden ligt en is hiermee de grootste wijnregio van het land. Sander was één van de eerste wijnhuizen die biologische wijn produceerde en kan met recht worden omschreven als pionier. Duurzame landbouw was voor de oprichter Otto-Heinrich Sander geen vraag, maar het antwoord! De huidige wijnmaker, kleinzoon Stefan Sander, staat nu aan het roer van dit familiedomein. Ook hij streeft bij het wijnmaken altijd naar de beste kwaliteit zonder gebruik van chemicaliën, met veel succes. De biodiversiteit in de bodem wordt gevoed met compost, hooi en ander organisch materiaal, welke allen bijdragen aan de kwaliteit van de wijn. De wijngaard van ongeveer 25 hectare leeft daardoor, samen met o.a. kleurrijke bloemen, lieveheersbeestjes, wormen, spinnen en vogels, in een harmonie.

Vinificatie
Na 18 uur durende maceratie worden de druiven gefermenteerd op een gecontroleerd temperatuur van 20 graden. De wijn rust hierna op de droesem, om diepgang in de wijn te creëren. Aan het einde van het vinificatieproces blijft er 4,1 gram suiker per liter wijn over. Zuurgraad is 5,2 gram per liter.