Vegamar – Esencia

Rode Spaanse wijn van de Garnacha Tintorera- en Syrah-druiven. Tonen van zacht nieuw hout door 12 tot 14 maanden houtrijping.

Vegamar - Esencia

Druivensamenstelling
Garnacha Tintorera: 55 %
Syrah: 45 %

Specificaties
Jaargang: 2020
Stijl: Reserva (12-14 maanden houtrijping)
Extra: Het label is gemaakt van hout en de huls van wax voor langere houdbaarheid. Winnaar categorie Rood @ Perswijn Wijnconcours ’17 + Goud @ Mundus Vini ‘20
Alcoholpercentage: 14,5 %
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Zuiver dieprood
Geur: Verrassend en intens, met rijpe rode bessen en geroosterde tonen van Frans eikenhout
Smaak: Zacht nieuw hout, elegante tannines, boordevol fruit, complex, evenwichtige lange afdronk

Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie
Uitstekend bij rood vlees, gevogelte en kruidige gerechten met een volle body

  1. Carpaccio van rosbief met tonijnsaus
  2. Gekonfijte eendenborst met sinaasappel en groene linzen
  3. Lamskoteletten met rozemarijn-tijm aardappels

Achtergrondinformatie
Bodegas Vegamar is in 1999 opgericht in Calles, noordelijk van Valencia, in de streek Alto Turia. Het is omringd door hoge bergtoppen die aflopen tot de oevers van de rivier. Er heerst een uniek microklimaat met Mediterrane invloeden. De wijnbouw van Bodegas Vegamar is gebaseerd op meest moderne technieken en technologieën. Alle wijnstokken zijn aangeplant via het Trellis systeem, wat het bladoppervlakte vergroot en invloed heeft op de rijping van de druiven. De grote verscheidenheid aan samenstelling in de bodem (zand, zilt, kalksteen en klei) zorgt voor unieke kenmerken in de wijn en een belangrijke basis voor het produceren. Deze ‘Esencia de Vegamar’ is hier een goed voorbeeld van. Wijnmaker Pablo Ossorio, een van de leidende oenologen van Spanje, heeft door de essentie van het wijnmaken uit te lichten dit paradepaardje van Vegamar met veel aandacht en liefde geproduceerd.

Vinificatie
Na een nachtelijke oogst bij koele temperaturen, worden de Garnacha Tintorera en Syrah-druiven ontsteelt en geperst. De Garnacha Tintorera-druif is een kruising van Garnacha en Syrah en is de enige druif ter wereld met rood vruchtvlees! De most ondergaat een pre-gisting bij 12°C voor 4 dagen, waarna de temperatuur stijgt tot 26°C voor 14 dagen. Na een malolactische fermentatie ondergaat de blend een rijping van 12 maanden op nieuwe Franse eikenhouten vaten. Te bewaren tot 2030!

Diez Siglos – Fermentado en Barrica

Witte Spaanse wijn van de Verdejo-druif. Hint van hout door 1 jaar houtrijping in nieuwe Franse eiken vaten. Past bij paté van fazant.

Druivensamenstelling
Verdejo: 100%

Specificaties
Jaargang: 2023
Stijl: Droog, 1 jaar houtrijping in nieuwe Franse eiken vaten
Alcoholpercentage: 13,5%
Extra: Vegan gecertificeerd.
91 punten @ Gilbert & Gaillard 2021
95 punten/gouden medaille @ Decanter World Wine Awards

Smaakprofiel
Kleur: Heldergeel
Geur: Mineralen, hooi, aroma’s van gras, venkel en vanille
Smaak: Intens en aanhoudend. Elegant met een gebalanceerde toets van hout

Temperatuur:
Minimaal 8 °C
Maximaal 10 °C

Gastronomie
Smaakt bij/Past bij

  1. Hickory gerookte zalmmoot van de Kamado-grill
  2. Sashimi van coquille met limoenzest
  3. Paté van fazant op een toastje van brioche

Achtergrondinformatie
Diez Siglos is een wijnhuis opgericht in 2009, als een samenwerking tussen 65 verschillende wijnboeren uit de regio Rueda. Alle boeren hebben jarenlange ervaring met de druif die het meest voorkomt in de streek: Verdejo.

Naast de gedeelde productie zijn alle 65 boeren gedeeld eigenaar van het wijnhuis. De naam Diez Siglos betekent ‘tien eeuwen’ en komt voort uit de historie van de Verdejo-druif: tien eeuwen lang komt deze al voor in de regio Rueda. De kleine wijngaard van 1 hectare, genaamd Finca la Coma Alta, ligt vol met kiezels en een ondergrond van zand. De kiezels vangen overdag warmte op en geven ’s avonds restwarmte af zodat de druiven doorrijpen. De bodem is rijk aan ijzer, maar slaat weinig water op waardoor de stokken diep de grond in groeien om aan hun voedingsstoffen te komen. Dit zorgt voor reflectie van mineraliteit in de wijn. De wijnstokken zijn gemiddeld 48 jaar oud. Wijnmaaksters zijn Noelia Santamaria & Laura Rubio, die samen 3100 flessen hebben kunnen produceren. De winters zijn lang en koud met extreme temperaturen, sneeuw en vorst. In de zomer is het overdag erg heet en droog, ’s Nachts nemen de temperaturen af, wat zorgt voor een mooi contrast. Dit temperatuurverschil zorgt voor een behoudt van frisse zuren in de druiven.

Vinificatie
Druiven worden handmatig geoogst waarna zij een gekoelde persing krijgen met een hele korte schilmaceratie. Fermentatie vindt plaats in nieuw Frans eiken vaten waarna de wijn een jaar in dezelfde vaten rijpt. Hierna volgt de filtratie met keramisch cross-flow (over i.p.v. door het) filter, waarna er wordt gebotteld en de wijn nog een jaar op fles rijpt.

Diez Siglos – Cien x Cien

Witte droge Spaanse wijn van de Verdejo-druif. Smaken van groene appel, onrijpe banaan, rijpe peer en ananas. Past bij oester met haringkuit.

Diez Siglos Verdejo

Druivensamenstelling
Verdejo: 100%

Specificaties
Jaargang: 2023
Stijl: Droog
Alcoholpercentage: 13%
Extra: Vegan gecertifieerd.
Zilver @ Decanter World Wine Awards 2021
Zilver @ Concours Mondial Bruxelles

Smaakprofiel
Kleur: Lichtgoud
Geur: Citrus, gemaaid gras, venkel en anijszaad
Smaak: Schoon, groene appel, onrijpe banaan, rijpe peer en ananas

Temperatuur:
Minimaal 9 °C
Maximaal 11 °C

Gastronomie
Smaakt bij/Past bij

  1. Oester met haringkuit en citroenzest
  2. Sashimi van zalm
  3. Arroz Nègre: zwarte rijst (door inktvisinkt) met gamba’s en inktvis

Achtergrondinformatie
Diez Siglos is een wijnhuis opgericht in 2009, als een samenwerking tussen 65 verschillende wijnboeren uit de regio Rueda. Alle boeren hebben jarenlange ervaring met de druif die het meest voorkomt in de streek: Verdejo. Naast de gedeelde productie zijn alle 65 boeren gedeeld eigenaar van het wijnhuis.

De naam Diez Siglos betekent ‘tien eeuwen’ en komt voort uit de historie van de Verdejo-druif: tien eeuwen lang komt deze al voor in de regio Rueda. De 7 verschillende wijngaarden, in totaal 90 hectare, liggen vol met kiezels die overdag warmte opvangen en ’s avonds restwarmte afgeven zodat de druiven doorrijpen. De bodem is rijk aan ijzer, maar slaat weinig water op waardoor de stokken diep de grond in groeien om aan hun voedingsstoffen te komen. Dit zorgt voor reflectie van mineraliteit in de wijn. De wijnstokken zijn gemiddeld 32 jaar oud.

Wijnmaaksters zijn Noelia Santamaria & Laura Rubio, die samen 420.000 flessen hebben kunnen produceren. De winters zijn lang en koud met extreme temperaturen, sneeuw en vorst. In de zomer is het overdag erg heet en droog, ’s Nachts nemen de temperaturen af, wat zorgt voor een mooi contrast. Dit temperatuurverschil zorgt voor een behoudt van frisse zuren in de druiven.

Vinificatie
’s Nachts wordt er mechanisch geoogst, overdag worden druiven handmatig geplukt. Een gekoelde pneumatische persing volgt waarna een korte schilmaceratie plaatsvind om kleur uit de schillen te onttrekken. Alleen het sap van de eerste persing wordt gefermenteerd. Fermentatie vindt plaats in roestvrij stalen tanks op verschillende temperaturen en rijpt 4 maanden op de droesem. Als laatst volgt de filtratie met keramisch cross-flow (over i.p.v. door het) filter en botteling.

Dehesa de Luna Origenes – Crianza

Spaanse rode wijn met de Tempranillo- Cabernet Sauvignon- en Syrah-druif. Robuust mondgevoel door 6 maanden houtrijping. Smaakt goed bij Iberico ham.

Dehesa de Luna Origenes - Crianza

Druivensamenstelling
Tempranillo: 38 %
Cabernet Sauvignon: 33 %
Syrah: 29 %

Specificaties
Jaargang: 2021
Stijl: Crianza
Extra: Organische wijnbouw
Gouden medaille @ Mundus Vini (2017)
Alcoholpercentage: 14,5 %
Inhoud per fles: 750 ml (ook in 1.5L)

Smaakprofiel
Kleur: Diep kersenrood
Geur: Bosfruit en een vleugje rijpe aardbei, met op de achtergrond balsamico en menthol
Smaak: Robuust mondgevoel, vol met rijpe tannines, elegant, levendig met een licht bittertje in de finale

Temperatuur:
Minimaal 18 °C
Maximaal 20 °C

Gastronomie
Lekker bij harde kazen, rund- en lamsvlees en gedroogde Spaande ham

  1. Entrecote met champignons in balsamico-azijn en knoflook
  2. Spaanse ovenschotel met tonijn, paprika, courgette en manchego
  3. Iberico ham met oude kaas, rucola en hazelnoten

Achtergrondinformatie
Het landgoed van Finca Dehesa de Luna werd oorspronkelijk gebruikt voor het verbouwen van tarwe en graan. Nadat de huidige eigenaren het land opkochten in 1996 begon de transformatie naar wijngaard. Zij zorgen elke dag met hun enthousiasme dat de visie op kwaliteit en biodiversiteit gewaarborgd wordt.

Bodega Dehesa de Luna bestaat uit drie wijngaarden met een oppervlakte van 82 hectare: El Viñazo, La Mata de la Culebra en La Cañada del Navajo.
El Viñazo en La Mata de la Culebra:
El Viñazo werd in 2001 en 2002 aangeplant met Merlot en Tempranillo. La Mata de la Culebra werd vervolgens in 2003 aangeplant met Syrah en Cabernet Sauvignon, en daarnaast werd in 2005 een klein perceel Sauvignon Blanc geplant. Er werd gebruik gemaakt van metingen van de afstand tussen de wijnstokken, dwz dezelfde dichtheid van wijnstokken per hectare.
El Viñazo en La Mata de la Culebra hebben klei- en kalksteenbodems van gemiddelde vruchtbaarheid. De derde wijngaard La Cañada del Navajo is geboren uit de hierboven genoemde twee wijngaarden. Deze heeft een uniek individueel karakter vanwege zijn uitzonderlijke complexiteit. De tijd heeft La Cañada del Navajo een verscheidenheid aan grondsoorten gegeven, zoals ondiepe kalksteenbodems op de hellingen en andere veel diepere, vruchtbaardere bodems in de vlakte. De leeftijd van de wijnstokken varieert van 3 tot 23 jaar oude stokken. De wijnmaker is Jose Luis Asenjo

Vinificatie
De druiven worden in september of oktober geplukt
Dit is een unieke productiemethode en is het neusje van de zalm in de productie van Bio-organische wijn. bij een optimale rijpingstijd.

De wijn wordt geheel volgens de stand van de maan geproduceerd.
Fermentatieproces gedurende 13 tot 21 dagen. Dit is afhankelijk van de druivensoort waar mee gewerkt wordt. De wijn ondergaat een malolactische vergisting in roestvrijstalen tanks. Hierna worden er geblend. Na de assemblage rijpt de wijn 6 maanden in houten vaten van 225 liter, waarvan 90 % in Frans en 10 % in Amerikaans eikenhout.

Vegamar – Dominio de Calles Crianza

Spaanse rode blend van de Tempranillo-, Cabernet Sauvignon-, Merlot- en Syrah-druif. 18 maanden houtrijping. Smaakt goed bij albondigas (Spaanse gehaktballetjes).

Vegamar - Dominio de Calles Crianza

Druivensamenstelling
Tempranillo: 70 %
Cabernet Sauvignon: 10 %
Merlot: 10 %
Syrah: 10 %

Specificaties
Jaargang: 2021
Stijl: Crianza, 18 maanden houtrijping
Alcoholpercentage: 13,5 %
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Intense rode kleur met een baksteenrode waas
Geur: Eikenhout, vanille en rijp rood fruit
Smaak: Zeer zachte smaak met ronde, zoete taninnes en een lange finale

Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie
Ideaal bij rood of gegrild vlees, gerijpte kazen en rijstgerechten op basis van kip

  1. Albondigas (Spaanse gehaktballetjes) gevuld met Manchego
  2. Bife de Lomo met een gepofte aardappel en gegrilde rode paprika’s
  3. Rijstschotel met chorizoworst, kip en cherrytomaatjes

Achtergrondinformatie
Bodegas Vegamar is in 1999 opgericht in Calles, noordelijk van Valencia, in de streek Alto Turia. Het is omringd door hoge bergtoppen die aflopen tot de oevers van de rivier. Er heerst een uniek microklimaat met Mediterrane invloeden. Het bergachtige terrein zorgt ervoor dat de zonnestralen loodrecht op de wijnstokken komen te staan. Daarbij bieden de bergen bescherming tegen vorst of hagel, waardoor de rijping van de druiven plaats kan vinden onder perfecte omstandigheden. De wijnbouw van Bodegas Vegamar is gebaseerd op meest moderne technieken en technologieën. Alle wijnstokken zijn aangeplant via het Trellis systeem, wat het bladoppervlakte vergroot en invloed heeft op de rijping van de druiven. De grote verscheidenheid aan samenstelling in de bodem (zand, zilt, kalksteen en klei) zorgt voor unieke kenmerken in de wijn en een belangrijke basis voor het produceren.

Vinificatie
De druiven worden na de nachtelijke oogst bij optimale rijpheid direct naar de bodega gebracht. In diezelfde nacht worden ze ontsteelt, geplet en gekoeld tot 10 °C om oxidatie te vermijden. De most ondergaat een pre-fermentatie bij 12°C gedurende 3 dagen, waarna de temperatuur stijgt tot 28°C voor 8 dagen om kleur te onttrekken en restsuikers om te zetten in alcohol. Deze Crianza rijpt 18 maanden in Amerikaans eikenhout en vervolgens nog 24 maanden door op fles.

Singulares Afortunado – Verdejo

Spaanse witte wijn van de Verdejo-druif met een zachte bloemige smaak. Past bij salade met gerookte zalm.

Singulares - Afortunado Verdejo

Druivensamenstelling
Verdejo: 100 %

Specificaties
Jaargang: 2023
Stijl: Jong
Alcoholpercentage: 13,0 %
Extra: Zeer populaire wijn die veel geschonken wordt bij diverse tapasrestaurants in Barcelona.

Smaakprofiel
Kleur: Lichtgeel met een lichtgroene waas
Geur: Fris met tropische tonen van banaan en ananas, watermeloen en vers gemaaid gras
Smaak: Zacht en bloemig, duidelijke aanwezigheid van rijp fruit, met een frisse afdronk

Temperatuur:
Minimaal 7 °C
Maximaal 9 °C

Gastronomie
Past goed bij verse visgerechten, maaltijdsalades, tapas of pasta met vettere sauzen

  1. Salade met gerookte zalm, avocado en citroen-dille saus
  2. Fruits de Mer met romige risotto
  3. Tagliatelle met gamba’s en gegrilde groene asperges

Achtergrondinformatie
Viñedos Singulares is opgezet door twee broers, Luis en Carlos Barrero, gevestigd in Barcelona. De naam Afortunado (vertaald: ongeluk(kig) is ontstaan door het ongelukkige voorval dat plaats vond tijdens hun eerste zoektocht naar de lekkerste wijn: Een lekke autoband. De broers vroegen om hulp bij een oude boerderij omgeven door wijngaarden, waar ze een parel van een wijn aangeboden kregen door de bewoner. Dit was het begin van Viñedos Singulares. Momenteel selecteren zij in verschillende regio’s de beste druiven waarbij ze het specifieke karakter van het terroir waarborgen.

De Verdejodruiven groeien in de provincie Segovia. Ze worden geselecteerd uit kleine percelen met een maximale grootte van 3 hectare en geplukt van eeuwenoude wijnstokken. Deze percelen bevinden zich in het hoogste gedeelte van de D.O. Rueda, zo’n 900 meter boven de zeespiegel.

Vinificatie
Na een gecontroleerd rijpingsproces worden de druiven in de 2e helft van oktober geplukt. De druiven worden ontsteelt waarna er een koude maceratie plaats vindt om de aroma-intensiteit in de most te verhogen. Vervolgens worden ze geperst en gefermenteerd bij een gecontroleerde temperatuur gedurende 20 dagen. De droesem zorgt ervoor dat de wijn voller en complexer wordt. Tegenwoordig is dit één van de meest gedronken wijnen in Barcelona!

Adernats XC – Cava Gran Reserva

Spaanse cava met de Xarel.lo-druif. 40 maanden rijping op droesem. Smaken van appel, room en brioche. Past bij Foie gras.

Adernats XC Cava Gran Reserva

Druivensamenstelling
Xarel.lo: 100%

Specificaties
Jaargang: 2016
Stijl: Dry, Gran Reserva
Extra:
‘Best cava of the world’ – 50 Great Cavas
Great Gold – Concours Mondial de Bruxelles
9,59 punten – Catalan Guide
93 punten – Peñin Guide
90 punten – Parker
Alcoholpercentage: 11,5%

Smaakprofiel
Kleur: Strogeel
Geur: Uitgesproken, romig, brioche
Smaak: Appel, room, brioche, zeer verfijnde mousse

Temperatuur:
Minimaal 8 °C
Maximaal 10 °C

Gastronomie
Smaakt bij/ Past bij

  1. Gegrilde pulpo (inktvis) met gerookte paprikadip
  2. Foie gras
  3. Gebakken venusschelpen met knoflook en virgin olijfolie uit de oven

Achtergrondinformatie
Vinicola de Nulles is een wijncoöperatie in Nulles van 77 wijnboeren uit D.O. Tarragona. Ontstaan in 1919, nadat de wijnboeren en families uit de regio besloten om de krachten te bundelen, na eerst jarenlange ervaring op te hebben gedaan in het groeien van druiven.

Eerste gezamenlijke oogst vond plaats in 1920, in de modernistische wijnkelder/kathedraal, ontworpen door Cesar Martinell. Druiven voor deze wijn komen van wijngaard Mas de Cap Ferro, in totaal 4 hectare en de oudste wijngaard van de coöperatie. Warm en mild klimaat, met een koele zeewind genaamd de Marinada, vanwege de ligging van de wijngaarden (18 kilometer van zee). De gaarden hebben een bodem van ontzettend rijke klei en kalksteen, waardoor weinig water wordt opgenomen. Dit resulteert in een kleinere maar zeer geconcentreerde oogst. De gaarden worden omringd door johannesbrood-, olijf- en amandelbomen, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de wijngaard en de bodem. Wijnstokken zijn 40 jaar oud. Wijnmaker is Ivà Gallego, die 4000 flessen heeft geproduceerd. XC staat voor het Romeinse cijfer 90, het aantal oogsten in de wijnkelder op het moment van produceren.

Vinificatie
Druiven worden met de hand geplukt. De eerste fermentatie vindt deels plaats in roestvrij stalen tanks, deels in Frans eiken. Tweede fermentatie vindt plaats op fles, na toevoeging van extra suiker volgens méthode traditionelle. Hier ontstaat het koolzuur in de wijn, waarna 40 maanden rijping op de droesem. Hierdoor ontstaan de smaken van brioche.

Adernats – Cava Reserva Brut Nature

Spaanse cava met de Macabeo- Xarel.lo en Parellada-druif. Hints van gebakken appel en toast. Past goed bij gegratineerde oesters.

Adernats Cava Reserva Brut Nature

Druivensamenstelling
Macabeo 50%
Xarel.lo 30%
Parellada 20%

Specificaties
Jaargang: S.A.
Stijl: Brut Nature Reserva
Extra: Adernats is de naam van de dichtstbijzijnde wijngaard

  • Gold Concours Mondial Bruxelles
  • Top 30: 50 Great Cavas
  • Gold: Gilbert & Gaillart
  • 90 Punten: Peñín Guide
    Alcoholpercentage: 11,5%

Smaakprofiel
Kleur: Strogeel
Geur: Appel, citrus, honing en kweepeer
Smaak: Gebakken appel en toast. Droog, geen restsuiker

Temperatuur:
Minimaal 8 °C
Maximaal 10 °C

Gastronomie
Smaakt bij/Past bij

  1. Arroz negro met gamba’s
  2. Gegratineerde oesters
  3. Gegrilde dorade met geroosterde paprika, gestoomde Opperdoezer en virgin olijfolie

Achtergrondinformatie
Vinicola de Nulles is een wijncoöperatie in Nulles van 77 wijnboeren uit D.O. Tarragona. Ontstaan in 1919, nadat de wijnboeren en families uit de regio besloten om de krachten te bundelen, na eerst jarenlange ervaring op te hebben gedaan in het groeien van druiven. Eerste gezamenlijke oogst vond plaats in 1920, in de modernistische wijnkelder/kathedraal, ontworpen door Cesar Martinell. Druiven voor deze wijn komen van wijngaarden Camí de Vallmoll, Adernats, Bellavista en Pont de Mollins, in totaal 45 hectare. Warm en mild klimaat, met een koele zeewind, vanwege de ligging van de wijngaarden (12 kilometer van zee).

De gaarden hebben een bodem van ontzettend rijk klei en kalksteen, waardoor weinig water wordt opgenomen. Dit resulteert in een kleinere maar zeer geconcentreerde oogst. De gaarden worden omringd door johannesbrood-, olijf- en amandelbomen, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de wijngaard en de bodem. Wijnstokken zijn minimaal 18 jaar oud. Wijnmaker is Ivà Gallego, die 100.000 flessen van deze wijn heeft kunnen maken.

Vinificatie
De druiven worden zowel met de hand als machinaal geplukt, waarna de eerste fermentatie plaatsvindt in roestvrijstalen tanks. Tweede fermentatie vindt plaats op fles, waarbij er geen extra suikerdosage wordt toegevoegd. Brut Nature is de naam van de stijl zonder toevoeging van suiker. Hierna minimaal 20 maanden rijping op fles op de eigen droesem., minimaal 2 maanden extra dan in de D.O. Cava vereist is (18 maanden).

Adernats -100 Veremes

Spaanse witte wijn van de Macabeo-druif. 6 maanden rijping in Frans eikenhouten vaten. Smaakt goed bij gegrilde lamsrollade.

Adernats 100 veremes

Druivensamenstelling
Macabeo: 100%

Specificaties
Jaargang: 2022
Stijl: Oude stokken
Extra: “100 Veremes” vertaald zich naar “100 oogsten”. Deze wijn is vernoemd naar de 100e oogst. Organisch en oude stokken van meer dan 60 jaar oud
Alcoholpercentage: 11,5%
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Diepgeel
Geur: Bloemen, notig, toast, amandelen, boter, vanille
Smaak: Citrus, meloen, kruidig, lichte toet van vanille

Temperatuur:
Minimaal 10 °C
Maximaal 12°C

Gastronomie
Smaakt bij/ Past bij

  1. Coquille in botersaus met zeekraal en salade van wakame
  2. Jamón Ibérico de Jabugo – Spaanse gedroogde ham
  3. Gegrilde lamsrollade met mediterrane kruiden uit de oven

Achtergrondinformatie
Vinicola de Nulles is een wijncoöperatie in Nulles van 77 wijnboeren uit D.O. Tarragona/Cava. Ontstaan in 1919, nadat de wijnboeren en families uit de regio besloten om de krachten te bundelen, na eerst jarenlange ervaring op te hebben gedaan in het groeien van druiven.

De eerste gezamenlijke oogst vond plaats in 1920, in de modernistische wijnkelder/kathedraal, ontworpen door Cesar Martinell. Druiven voor deze wijn komen van wijngaard Cami d’Adernats, in totaal 0,6 hectare. Warm en mild klimaat, met een koele zeewind genaamd de Marinada, vanwege de ligging van de wijngaarden (18 kilometer van zee). De gaarden hebben een bodem van ontzettend rijke klei en kalksteen, waardoor weinig water wordt opgenomen. Dit resulteert in een kleinere maar zeer geconcentreerde oogst. De gaarden worden omringd door johannesbrood-, olijf- en amandelbomen, wat ook weer bijdraagt wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de wijngaard en de bodem. Wijnstokken zijn meer dan 60 jaar oud. Wijnmaker is Ivà Gallego, die 2100 flessen heeft geproduceerd.

Vinificatie
Druiven worden met de hand geoogst waarna een zeer lichte persing en korte schilmaceratie plaatsvindt. Hierna begint het 15 dagen durende fermentatieproces, zonder malolactische fermentatie. Daarna rijpt de helft van de wijn 6 maanden in Frans eikenhouten vaten van 225 liter, andere helft op roestvrij stalen tanks waarna er wordt gefilterd en gebotteld.