Gaialuna – Pinot Grigio

Italiaanse witte jonge wijn van de Pinot Grigio-druif. 3 maanden rijping in stalen tanks. Smaakt goed bij Sint-Jakobsschelpen.

Druivensamenstelling
Pinot Grigio: 100%

Specificaties
Jaargang: 2024
Stijl: Jong
Alcoholpercentage: 12,5%
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Bleek geel
Geur: Fruitige aroma’s van abrikoos en perzik met lichte citrus noten en muskusgeur
Smaak: Droog met een zachte afdronk en lichte hints van hazelnoot en honing

Temperatuur:
Minimaal 10 °C
Maximaal 12 °C

Gastronomie

  1. Sint-jakobsschelpen met boter en cognac
  2. Spaghetti de caparosoi (venusschelpen)
  3. Risotto met scampi en rucola

Achtergrondinformatie
De wijngaarden van Azienda Tenute Tomasella grenzen aan de roemrijke prachtige wijngebieden Friuli Grave en Piave. De Alpen beschermen deze 150 hectare van koude noordelijke wind, wat samen met een lichte zeebries zorgt voor ideale groeiomstandigheden. Tomasella bezit 30 hectare, waarvan 7 hectare in Friuli ligt en 23 in Veneto. Het wijnhuis, een kleurrijk kasteel met een enorm landgoed, staat bekend om het hebben van respect voor tradities, milieu en natuur. Hier produceren ze unieke uitstekende kwaliteitswijnen, met onbetwistbare specialisatie dankzij de combinatie van 50 jaar ervaring, de modernste wijn-bereidingstechnieken en de liefde voor het land. De eerste jaren waren dit voornamelijk mousserende wijnen, zoals de geliefde Prosecco, waar later een serie aan stille wijnen aan zijn toegevoegd, welke indien gewenst kunnen rijpen in de geavanceerde wijnkelders.

Vinificatie
De druiven worden handmatig geplukt. Vinificatie vindt plaats middels een zachte persing; fermentatie bij een gecontroleerde constante temperatuur van 16 graden om de eigenschappen van de druif te versterken. Drie maanden in stalen tanks. Behoudt zijn kwaliteit tot wel 3 jaar

Forchir – Glére Traminer Aromatico

Jonge Italiaanse witte wijn van de Traminer Aromatico druif (ook bekend als gewürtztraminer) Intense aroma’s onder andere rozen geur. Past goed bij rijsttafels.

Forchir Glére

Druivensamenstelling
Traminer Aromatico: 100%

Specificaties
Jaargang: 2023
Stijl: Jong
Alcholpercentage: 12%
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Mooie diepe strogele kleur
Geur: Rijk aan geuren en intense aroma’s, variërend van roos tot aalbesblad
Smaak: Aromatisch, fruitig en kruidig.

Temperatuur:
Minimaal 8 °C
Maximaal 10 °C

Gastronomie

  1. Groene gnocchi met gerookte ricotta
  2. Peer met gorgonzola en walnoten
  3. Tonno e peperoni grigliati (Tonijn van de grill met paprika)
  4. Rijsttafels met pittige of kruidige gerechten

Achtergrondinformatie
Forchir is opgericht in 1904 door de adellijke familie Forchir. Nu is het het eigendom van Gianfranco Bianchini, eigenaar en wijnmaker en zijn oudste dochter Giulia, veertiende generatie wijnbouwers. Het wijngaardoppervlak bedraagt 245 hectare in Friuli, noordoost Italië, onderverdeeld in drie verschillende gebieden: Camino al Tagliamento, Spilimbergo en Precenicco. De Traminer Aromatico komt van de wijngaard Camino al Tagliamento gelegen in Barbeano; 120 ha groot met 20 jaar oude wijnstokken. De gaarden zijn door omringende bergen beschermd tegen de koude wind uit het noorden. Daarnaast zorgt de nabijheid van de Adriatische zee voor warme zeewind. De kiezels houden ’s nachts restwarmte vast waardoor de druiven ook ’s nachts doorrijpen. Een vruchtbare klei/steenachtige bodem. Forchir is bekroond met het “Ecofriendly Company”, door onder andere het gebruik van zonnepanelen, lichtgewicht glazen flessen en warmwaterpompen. Het gebruik van een warmwaterpomp tijdens het wijnproductieproces zorgt er voor dat er geen elektriciteit hoeft te worden gebruikt om te koelen of te verwarmen, wat een stuk duurzamer is. Forchir werkt daarnaast met stokken die resistent zijn tegen schimmelziektes zoals meeldauw.

Vinificatie
Druiven worden ‘snachts machinaal geoogst (augustus en september). Lage opbrengsten per hectare om kwaliteitswijnen te produceren, uitstekende mineraliteit dankzij de grondsoort, geen houtrijping. Zachte persing, fermentatie bij gecontroleerde temperatuur van 18 °C zonder toegevoegde sulfieten tijdens het vinificatie proces. Korte maceratie op de schil (24u), rijping op staal.

Sipp Mack – Pinot blanc Elzas

Aromatische Franse witte wijn, met aroma’s van peer, perzik, abrikoos met hints van kruiden. Mooie balans tussen zuur en zoet. Past goed bij de Aziatische keuken.

Sipp Mack - Pinot Blanc

Druivensamenstelling
Pinot Blanc Auxerrois: 70%
Pinot Blanc: 30%

Specificaties
Jaargang: 2022
Stijl: Jong
Alcoholpercentage: 13%
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Bleekgeel
Geur: Opvallende aroma’s van peer, perzik, acacia, abrikoos en lichte kruiden
Smaak: Fris met een klein zoetje, filmend, tonen van perzik, nectarine en een lange kruidige afdronk

Temperatuur:
Minimaal 8 °C
Maximaal 10 °C

Gastronomie

  1. Gyoza (dumplings) met garnalenvulling, gember en Japanse sojadip.
  2. Gekookte witte asperges met gebakken tarbot, zeekraal en gekonfijte citroenschil
  3. Salade met gepaneerde kip, geraspte kokos, rode peper, honing en cashewnoten

Achtergrondinformatie
Domaine Sipp Mack is een familiebedrijf, ontstaan na een huwelijk tussen François Sipp en Marie-Louise Mack. Het wijnhuis bestaat sinds 1959 en de 24 hectaren tellende gaard wordt momenteel gerund door Laura en Jacques Sipp, samen met hun dochter Carolyn. Lerend van voorgaande generaties hebben zij zich enorm kunnen ontwikkelen betreft het wijnmaak-proces. Sinds 2013 is de wijngaard biologisch gecertificeerd door o.a. duurzame landbouw en geïntegreerde plaagbestrijding. De opbrengsten per hectare worden bewust laag gehouden om de kwaliteit te waarborgen. De grond van de wijngaarden is verschillend qua samenstelling, maar het belangrijkste component – kalkrijke klei – vind je overal terug. Dit zorgt voor een goede doorstroming van het regenwater, wat een positieve invloed heeft op de smaak. De wijnstokken zijn tussen de 200 en 350 meter boven zeespiegel geplant op overwegend zuidelijk gelegen hellingen. Daarnaast ligt de gem. temp. rond de 10 °C met voldoende regenval.

Vinificatie
De druiven voor de Sipp Mack wijnen worden in eind augustus of begin september, bij perfecte rijping, uitsluitend met de hand geoogst. Na een zorgvuldige selectie worden ze naar de pers gebracht voor een lichte persing gedurende 3 tot 6 uur. De most wordt gefermenteerd in moderne RVS tanks met gecontroleerde temperatuur regulatie. De wijn wordt na de fermentatie op de droesem bewaard (sur lie) en daarna gebotteld tussen april en augustus. Deze wijn kan je 5 tot 8 jaar bewaren.

Bruno Andreu – Zo’oc Viognier

Frisse Viognier uit Frankrijk lekker bij fruits de mer en romige geitenkaas.

Druivensamenstelling
Viognier : 100%

Specificaties
Stijl: fris
Jaargang: 2024
Alcoholpercentage: 13,0%
Extra: De naam Zo’oc is een combinatie van ‘Zoo’ (lokale dierentuin) en de herkomststreek Pays D’oc.

Smaakprofiel

Kleur: Helder goudgeel met een groene reflectie

Geur: Witte perzik en witte bloemen

Smaak: tonen van hazelnoot, amandel, citrus en brioche. Vol en rond pallet met een mooie frisheid. Vol

Temperatuur:
Minimaal 10 °C
Maximaal 12 °C

Gastronomie
Best in combinatie met gegrilde of geroosterde vleesgerechten met aardse tonen en kruiden

  1. Fruits de mer
  2. Romige geitenkaas.
  3. Sushi – sashimi

Achtergrondinformatie
Wijnhuis Bruno Andreu bevindt zich in het kleine dorp Montblanc in Zuid-Frankrijk. Het wijnhuis ligt op een ideale locatie tussen de Pyreneeën en de Middellandse Zee, met een zacht en zonnig klimaat. De wijngaard staas op kalkrijke bodem, waarop o.a. ook de typische Grenache, Syrah en Mourvèdre-druiven groeien aan 30 jaar oude wijnstokken. Omringd door historische dorpjes, idyllische strandjes en wild heuvellandschap is het een echte toeristische trekpleister. Eigenaar Bruno Andreu is al 20 jaar lang wijnmaker, welke bekend staat om het moderne proces dat hij toepast bij het maken van hoge kwaliteit cuvée’s in de Languedoc. Het terroir is siltige, klei-kalksteen bodem dit is een bodem dit veel vocht kan vasthouden. Hedendaags worden de wijnen verkocht aan meer dan 20 landen en hebben zij meerdere grote internationale competities gewonnen.

Vinificatie
Totale ontsteeling van de oogst. Persen met een pneumatische pers na een lichte schilweking. Koude bezinking gedurende 24 uur in de tank. Gisting bij lage temperatuur gedurende 21 dagen (12°C). Vervolgen word de wijn afgekoeld voor het bottelen.

Viña Canal – Blanco

Spaanse witte wijn van de Chardonnay- en Macabeo-druif afkomstig van 20 tot 65 jaar oude wijnstokken. Past bij zalm met mascarpone.

Druivensamenstelling
Chardonnay: 70%
Macabeo: 30%

Specificaties
Jaargang: 2024
Stijl: Jong
Alcoholpercentage: 13%
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: Vegan, bestrijding middels Ozonbehandeling

Smaakprofiel
Kleur: Helder, lichtgeel
Geur: Fruitig met subtiele tonen van tropische vruchten
Smaak: Tropisch fruit, bloemig, fris, harmonieus en een aanhoudende afdronk

Temperatuur:
Minimaal 6 °C
Maximaal 8 °C

Gastronomie

  1. Tapas: Sardientjes, inktvis in het zuur, gemarineerde mosselen
  2. Traditionele Ceasar salade met kip
  3. Zalm met mascarpone, bloemenhoning en geraspte limoenschil

Achtergrondinformatie
De wijngaard van Bodegas Esteban Martín liggen in de streek Carineña. Opgericht in 1932 en bestaande uit 150 hectare grond. Ze maken hier wijn met traditionele karakteristieken van D.O. Carineña in combinatie met de nieuwste moderne snufjes. De wijngaarden liggen ten zuidwesten van Zaragoza, op een plateau dat bekend staat als Capo de Carineña. Omdat het in de buurt van het Sierra de la Virgen gebergte ligt, variëren de hoogtes van 400m tot 800m. De regio heeft een continentaal klimaat met, hete, droge zomers en koude winters (tot -8 °C). Het grote verschil tussen dag- en nachttemperaturen heeft een positieve invloed op de druiven. De bodem bestaat uit roodbruin kalksteen, klei en leisteen, met daaronder een laag van losse stenen met een hoog calciumcarbonaatgehalte.

Vinificatie
De Chardonnay en Macabeo druiven groeien op verschillende plekken in de wijngaard en worden machinaal geoogst. Elk deel wordt apart gevinifieerd met moderne methodes om het maximale potentieel uit de verschillende delen van het wijngebied te halen. De druivenstokken zijn 20 tot 65 jaar oud. Na de oogst vindt er een maceratie (schilweking) plaats op koude temperatuur (12 °C) gedurende 6 uur wat resulteert in een soepele en fruitige wijn.

Daltavilla Greco

Witte Italiaanse wijn van de Greco-druif met hints van witte perzik, abrikoos en amandel. Smaakt goed bij spaghetti all’astice met kreeft.

Daltavilla Greco di Tufo DOCG

Druivensamenstelling
Greco: 100%

Specificaties
Jaargang: 2023
Stijl: Droog
Alcoholpercentage: 13,5%
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: 92/100 vintage 2019
4 grapes vintage 2020

Smaakprofiel
Kleur: Strogeel
Geur: Romig, nootachtig, citrus, abrikoos en tropisch fruit
Smaak: Rijk boeket van witte perzik, abrikoos en amandel die versmelten met minerale en citrustonen

Gastronomie

  1. Spaghetti all’astice: kreeft, trostomaten en bladpeterselie
  2. Pizza frutti di mare: met zeevruchten, mossels, garnaal en inktvis
  3. Linguine alle vongole: met kokkels bereid met pasta en veel knoflook

Achtergrondinformatie
In de jaren zestig besloot Francesco Paolo Avallone, een advocaat met een passie voor oude wijnen en een blijvende interesse in de vinum Falernum (een verdwenen wijnstijl) om die legendarische wijn, die in het begin van de 20e eeuw was verdwenen, terug te brengen. Na jaren van studie ontdekte Francesco de druivenrassen die in de Romeinse tijd Falerner hadden voortgebracht. Hij herplantte het handjevol wijnstokken dat phylloxera aan het einde van de 19e eeuw overleefde en stichtte in 1961 Villa Matilde.
Eigendom van en beheerd door de familie Avallone, nu in de tweede generatie toegewijde producenten van klassieke Campania-wijnen. Drie wijngaarden van in totaal 310 hectare. De naam Daltaville komt van stad Altaville uit de provincie Avellino. De wijngaard bestaat uit 15 hectare grond en ligt gunstig op heuvels zo dat het genoeg zon opvangt. De wijnstokken op deze wijngaard groeien op een ondergrond van klei vol met mineralen. Dit resulteert in een frisse wijn. De wijnstokken van de Greco druif zijn geplant tussen 1956. En 1980. De wijnmaker Riccardo Cotarella heeft van deze soort wijn er maar liefst 90.000 flessen van geproduceerd.

Vinificatie
De Daltavilla wijn is gefermenteerd zonder schil. De wijn is gerijpt voor 4 maanden in stalen vaten. Ook is er sprake van een microfiltratie op een membraan van 0.45 micron.

Terza Blanc

Jonge witte Franse wijn, met een fris en fruitige smaak. Gemaakt van de Chardonnay- en Viognier-druif. Heerlijk bij zalm uit de oven.

Druivensamenstelling
Chardonnay: 50%
Viognier: 50%

Specificaties
Jaargang: 2023
Stijl: Jong
Alcoholpercentage: 11,5%
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: Geproduceerd door een wijncoöperatie met 330 leden te Narbonne

Smaakprofiel
Kleur: Lichtgeel
Geur: Fruitig met tonen van witte bloemen, citrus, gedroogde abrikoos, perzik en toast met boter
Smaak: Finesse maar toch krachtig, fris en fruitig met enige diepgang

Temperatuur:
Minimaal 6 °C
Maximaal 8 °C

Gastronomie

  1. Groene salade met een vinaigrette, gamba’s en krokant gebakken spekjes
  2. Zalm uit de oven met een dressing van citroensap & dille
  3. Langzaam gegaarde Bresse-kip in roomsaus

Achtergrondinformatie
Afkomstig van Vignerons Ambrosia (coöperatie) te Narbonne. Wijnmaker is Monsieur Vergenettes. Met 330 leden en vele nieuwe inzichten in techniek maakt men in totaal 100.000 hectoliter. De bodem waarop de stokken groeien op door de rivier aangevoerde kalksteengrond, wat resulteert in een mineraliteit die terugkeert in de wijn. Warm gebied, met heel veel zon die in de zomer kan oplopen tot temperaturen van 40 graden. De Mistral is de naam van de wind die hier waait. Deze wind zorgt er voor dat de wijngaarden ietwat worden afgekoeld, zodat de druiven niet te snel of te ver doorrijpen. Daarnaast worden alle wolken weggeblazen, wat de hoeveelheid zonuren verklaart. Ook worden de stokken na regenval droog geblazen, aangezien er in het gebied ook flinke regenbuien plaatsvinden.

Vinificatie
Druiven worden machinaal geoogst waarna zij in roestvrij staal worden geperst. Hier volgt ook de fermentatie op gecontroleerde temperatuur van 13 graden, om zo de frisheid en fruitigheid van de druiven te behouden. Na fermentatie wordt de wijn gebotteld.

Sander – Riesling

Duitse biologische witte wijn gemaakt van de Riesling druif. Fruitige smaak, harmonieuze delicate zuren. Past bij Tajine met groentestoof.

Druivensamenstelling
Riesling: 100%

Specificaties
Jaargang: 2022
Stijl: Jong
Alcoholpercentage: 12%
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: Volledig ecologische productie

Smaakprofiel
Kleur: Bleekgeel
Geur: Frisse aroma’s van perzik en appel
Smaak: Fluweelzacht, fris en fruitig (limoen, perzik), harmonieus, delicate zuren

Temperatuur:
Minimaal 8 °C
Maximaal 10 °C

Gastronomie

  1. Tajine met groentestoof, ras-el-hanout, couscous en peulvruchten
  2. Aziatische massaman-curry met kurkuma, citroengras, gember en kokosmelk
  3. Krokante kip met pittige chili-limoensaus

Achtergrondinformatie
Weingut Sander ligt in de streek Rheinhessen in het oosten van Duitsland, waar 260 km2 aan wijngaarden ligt en is hiermee de grootste wijnregio van het land. Sander was één van de eerste wijnhuizen die biologische wijn produceerde, en kan met recht worden omschreven als pionier. Duurzame landbouw was voor de oprichter Otto-Heinrich Sander geen vraag, maar het antwoord! De huidige wijnmaker, kleinzoon Stefan Sander, staat nu aan het roer van dit familiedomein. Ook hij streeft bij het wijnmaken altijd naar de beste kwaliteit zonder gebruik van chemicaliën, en met veel succes. De biodiversiteit in de bodem wordt gevoed met compost, hooi en ander organisch materiaal, welke allen bijdragen aan de kwaliteit van de wijn. De wijngaard van ongeveer 25 hectare leeft daardoor, samen met o.a. kleurrijke bloemen, lieveheersbeestjes, wormen, spinnen en vogels, in een harmonie.

Vinificatie
De druiven worden geplukt en geselecteerd, waarna ze worden gestampt, geklaard en gefermenteerd in roestvrij stalen tanks. Hierdoor blijven de subtiele smaken van de riesling-druif goed behouden. Er blijft 4,1 gram restsuiker per liter wijn over, met een relatief hoge zuurgraad. Dit zorgt er voor dat de wijn goed bij gelijke zure gerechten past, of juist bij heel vette gerechten kan. De zuren in de wijn snijden dwars door het vet heen, wat een unieke smaakbeleving oplevert.

Domaine La Croix Belle – Caringole blanc

Witte Franse blend van de Chardonnay- en Sauvignon Blanc-druif. Gemaakt van 20 jaar oude wijnstokken en 4 maanden droesemrijping. Past goed bij een salade met geitenkaas.

La Croix Belle Caringole Blanc

Druivensamenstelling
Chardonnay: 50%
Sauvignon Blanc: 50%

Specificaties
Jaargang: 2024
Stijl: Jong
Alcoholpercentage: 13%
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Helder bleekgeel met groene accenten
Geur: Expressieve aroma’s van perzik, peer en diverse citrussoorten
Smaak: Frisse aanzet met exotische fruitaroma’s en een aangename lange afdronk

Temperatuur:
Minimaal 10 °C
Maximaal 12 °C

Gastronomie

  1. Salade met zachte geitenkaas, sinaasappel en granaatappelpitjes
  2. Kabeljauw met papilotte met rozemarijn en krokant gebakken aardappeltjes
  3. Zalmtartaar met venkel, komkommer, bosui en limoenmayonaise

Achtergrondinformatie
Domaine La Croix Belle is opgericht in 1974 door familie Boyer. Sinds 1977 is het in handen van de ambitieuze eigenaren en wijnmakers Jacques en Francoise Boyer. Het ligt in de streek Côtes de Thongue in de bekende wijnregio Languedoc, op 120 meter hoogte op het Cévenne gebergte. Het terroir van La Croix Belle bestaat uit klei en kalksteen, met als onderlaag gravel en zand. Op de maar liefst 70 hectare grond groeien 16 verschillende druivensoorten die profiteren van vele zonuren en gematigde wind uit de Middellandse Zee.
De wijnstokken zijn 20 jaar oud. Domaine La Croix Belle streeft naar een zuiver kwaliteitsproduct met respect voor mens en milieu, o.a. door strenge controle op de productie-methodes onder de duurzame ‘Terra Vitis’ certificering, afgezien van de jonge wijnen. De wijnen worden zo puur mogelijk gemaakt, waardoor prachtige zuivere wijnen ontstaan met karakter, kwaliteit en passie.

Vinificatie
De Chardonnay- en Sauvignon Blanc druiven worden geplukt van 20 jaar oude wijnstokken. Opbrengst: 60 hectoliter wijn per hectare grond. Daarna worden ze apart van elkaar geperst voor een goede extractie van sap en aroma’s. De fermentatie vindt plaats op lage temperatuur; 13/14 °C. Na de fermentatie rijpt de wijn voor 4 maanden op de droesem (‘’sur lie’’) in roestvrijstalen tanks, waardoor de wijn smaken van brood, deeg en koekjes ontwikkeld.

Serafini & Vidotto – Bollicine Asolo

Italiaanse Prosecco Superiore gemaakt van de Glera-druif met smaak van citroen, peer en room. Past goed bij gestoomde vis/schelpdieren.

Druivensamenstelling
Glera: 100%

Specificaties
Jaargang: S.A.
Soort: Prosecco Superiore DOCG
Stijl: Brut
Extra: Wijnen met het kwaliteitslabel Prosecco Superiore moeten voldoen aan verschillende eisen: gebiedsindicatie, botteldruk van minimaal 3 bar en minimaal 90 dagen rusten op de droesem.
‘Biodiversity Friend’ Label
Alcoholpercentage: 12%

Smaakprofiel
Kleur: Licht citroengeel
Geur: Gele appel, citroen, nectarine, witte bloesem, meloen, peer, honing en minerale tonen van natte steen
Smaak: Citroen, peer, mineralen, room, hoge zuurgraad, goede mousse en een lange afdronk

Temperatuur:
Minimaal: 8 °C
Maximaal: 10 °C

Gastronomie
Zeer goed als aperitief of in combinatie met gestoomde vis/schelpdieren!

  1. Tartaar van tonijn met crème van wasabi, avocado saus, geroosterde sesamzaadjes en wakame
  2. Zalm en papilotte met tuinbonen en gepofte knoflook
  3. Fish & Chips: mousserende witte wijn snijdt prachtig door de gefrituurde vis

Achtergrondinformatie
Het wijnhuis is opgericht in 1986 door Francesco Serafini & Antonello Vidotto, zowel boeren als wijnmakers. Sindsdien is er altijd met de gedachte ‘het land moet beter worden achtergelaten dan dat we het aantroffen’ gewerkt. Zij staan vandaag de dag nog steeds aan het roer, samen met Matteo Serafini, zoon & huidige wijnmaker.

Ligging

Het wijnhuis is gelegen in het dorp Nervesa della Bataglia in de provincie Veneto. De druiven voor deze Bollicine di Prosecco Asolo komen uit het gelijknamige dorp Asolo in de DOCG Montello-Colli Asolani, 20 kilometer ten noordwesten van de stad Treviso. De druiven groeien op wijngaard ‘La Panoramica’, een wijngaard van 3,4 hectare in een heuvelachtig landschap. Het terroir bestaat uit ijzerhoudende klei met een karakteristieke rood-bruine kleur. Beschermd door de omringende bergen, in de zomer overdag warm en ’s avonds koel zorgt dat de druiven goed kunnen rijpen. Per hectare zijn er 4200 stokken geplant met een leeftijd van 30 jaar oud. Er zijn in totaal 32000 flessen geproduceerd.

Duurzaamheid

Serafini & Vidotto hebben het ‘Biodiversity Friend Label’, wat inhoudt dat zij de bio-diversiteit in de gaarden beschermen. Dit doen ze door o.a. te werken met natuurlijke bestrijdingsmiddelen, gebruik van eigen bio-afval of het plaatsen van insectenhotels. Dit is een proces van 36 jaar onderzoek en samenwerking met verschillende universiteiten geweest, om te begrijpen hoe er het best kan worden omgegaan met duurzaamheid. Als resultaat heeft het wijnhuis de klimaatdoelen voor 2030 al behaald!

Vinificatie
De Glera-druiven voor deze Prosecco groeien op een Guyot- (omhoog groeiende vertakkingen, bestand tegen kou) en Sylvoz-systeem (naar beneden groeiende vertakkingen, goedkoper) en worden eind september met de hand geoogst. De druiven zijn koud gefermenteerd met wilde gist, waarna ze een zachte persing krijgen om al het sap uit te persen. Hierna wordt gefilterd met een cross-flow systeem. De wijn vloeit dan over het filter i.p.v. er doorheen, zodat het filter niet verstopt raakt. 4 maanden rijping op roestvrij staal.