Gaialuna – Pinot Grigio

Italiaanse witte jonge wijn van de Pinot Grigio-druif. 3 maanden rijping in stalen tanks. Smaakt goed bij Sint-Jakobsschelpen.

Druivensamenstelling
Pinot Grigio: 100%

Specificaties
Jaargang: 2022
Stijl: Jong
Alcoholpercentage: 12,5%
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Bleek geel
Geur: Fruitige aroma’s van abrikoos en perzik met lichte citrus noten en muskusgeur
Smaak: Droog met een zachte afdronk en lichte hints van hazelnoot en honing

Temperatuur:
Minimaal 10 °C
Maximaal 12 °C

Gastronomie

  1. Sint-jakobsschelpen met boter en cognac
  2. Spaghetti de caparosoi (venusschelpen)
  3. Risotto met scampi en rucola

Achtergrondinformatie
De wijngaarden van Azienda Tenute Tomasella grenzen aan de roemrijke prachtige wijngebieden Friuli Grave en Piave. De Alpen beschermen deze 150 hectare van koude noordelijke wind, wat samen met een lichte zeebries zorgt voor ideale groeiomstandigheden. Tomasella bezit 30 hectare, waarvan 7 hectare in Friuli ligt en 23 in Veneto. Het wijnhuis, een kleurrijk kasteel met een enorm landgoed, staat bekend om het hebben van respect voor tradities, milieu en natuur. Hier produceren ze unieke uitstekende kwaliteitswijnen, met onbetwistbare specialisatie dankzij de combinatie van 50 jaar ervaring, de modernste wijn-bereidingstechnieken en de liefde voor het land. De eerste jaren waren dit voornamelijk mousserende wijnen, zoals de geliefde Prosecco, waar later een serie aan stille wijnen aan zijn toegevoegd, welke indien gewenst kunnen rijpen in de geavanceerde wijnkelders.

Vinificatie
De druiven worden handmatig geplukt. Vinificatie vindt plaats middels een zachte persing; fermentatie bij een gecontroleerde constante temperatuur van 16 graden om de eigenschappen van de druif te versterken. Drie maanden in stalen tanks. Behoudt zijn kwaliteit tot wel 3 jaar

Pietro Rinaldi – Hortensia

Droge witte Italiaanse wijn van de Arneis druif, 6 maanden rijping in roestvrijstalen vaten. Smaakt goed bij gegrilde witvis.

Druivensamenstelling
Arneis: 100%

Specificaties
Jaargang: 2021
Stijl: Droog
Alcoholpercentage: 13,5%
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: Green experience: Certificaat voor biologische wijngaard

Smaakprofiel
Kleur: Intens geel
Geur: Bloemig met hints van groene appel en perzik
Smaak: Medium body met een hartige maar toch verfrissende aromatische afdronk

Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie

  1. Ravioli al plin met boter en een saus van salie
  2. Gegrilde witvis, kabeljauw en zeebaars
  3. Konijn gekookt met een Arneis wijn

Achtergrondinformatie
De familie Rinaldi richtte deze boerderij op in 1920 en beheert dit land 4 generaties lang. In de afgelopen 30 jaar verbeterde ze de focus op het produceren van authentieke premiumwijnen, met respect voor de natuurlijke balans van het land door biologische landbouw te introduceren. Om de schoonheid van het territorium te versterken, werd in 2015 een bed and breakfast (Miaclara relais) geopend om de internationale gasten de kans te geven om wijn- en spijservaring rechtstreeks te ervaren.
De naam Hortensia komt van de hortensiabloem die rondom de wijngaarde groeien. Deze Arneis druif komt van de 1 hectare grote wijngaard Langhe DOC. Het terroir bestaat grotendeels uit kalksteen en zand. De wijnstokken zijn 20 jaar oud. De wijn maker is Francesco Baravalle en heeft er maar liefst 4000 flessen van geproduceerd.

Vinificatie
Na dat de druiven hand geplukt zijn worden ze zacht geperst. De wijn wordt gefermenteerd door geselecteerde gisten met natuurlijke aroma’s. De Filtratie loopt voorafgaand van het bottelen. De rijping is 6 maanden in roestvrijstalen vaten.

Forchir – Glére Traminer Aromatico

Jonge Italiaanse witte wijn van de Traminer Aromatico druif (ook bekend als gewürtztraminer) Intense aroma’s onder andere rozen geur. Past goed bij rijsttafels.

Forchir Glére

Druivensamenstelling
Traminer Aromatico: 100%

Specificaties
Jaargang: 2022
Stijl: Jong
Alcholpercentage: 12%
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Mooie diepe strogele kleur
Geur: Rijk aan geuren en intense aroma’s, variërend van roos tot aalbesblad
Smaak: Aromatisch, fruitig en kruidig.

Temperatuur:
Minimaal 8 °C
Maximaal 10 °C

Gastronomie

  1. Groene gnocchi met gerookte ricotta
  2. Peer met gorgonzola en walnoten
  3. Tonno e peperoni grigliati (Tonijn van de grill met paprika)
  4. Rijsttafels met pittige of kruidige gerechten

Achtergrondinformatie
Forchir is opgericht in 1904 door de adellijke familie Forchir. Nu is het het eigendom van Gianfranco Bianchini, eigenaar en wijnmaker en zijn oudste dochter Giulia, veertiende generatie wijnbouwers. Het wijngaardoppervlak bedraagt 245 hectare in Friuli, noordoost Italië, onderverdeeld in drie verschillende gebieden: Camino al Tagliamento, Spilimbergo en Precenicco. De Traminer Aromatico komt van de wijngaard Camino al Tagliamento gelegen in Barbeano; 120 ha groot met 20 jaar oude wijnstokken. De gaarden zijn door omringende bergen beschermd tegen de koude wind uit het noorden. Daarnaast zorgt de nabijheid van de Adriatische zee voor warme zeewind. De kiezels houden ’s nachts restwarmte vast waardoor de druiven ook ’s nachts doorrijpen. Een vruchtbare klei/steenachtige bodem. Forchir is bekroond met het “Ecofriendly Company”, door onder andere het gebruik van zonnepanelen, lichtgewicht glazen flessen en warmwaterpompen. Het gebruik van een warmwaterpomp tijdens het wijnproductieproces zorgt er voor dat er geen elektriciteit hoeft te worden gebruikt om te koelen of te verwarmen, wat een stuk duurzamer is. Forchir werkt daarnaast met stokken die resistent zijn tegen schimmelziektes zoals meeldauw.

Vinificatie
Druiven worden ‘snachts machinaal geoogst (augustus en september). Lage opbrengsten per hectare om kwaliteitswijnen te produceren, uitstekende mineraliteit dankzij de grondsoort, geen houtrijping. Zachte persing, fermentatie bij gecontroleerde temperatuur van 18 °C zonder toegevoegde sulfieten tijdens het vinificatie proces. Korte maceratie op de schil (24u), rijping op staal.

Sipp Mack – Pinot blanc Elzas

Aromatische Franse witte wijn, met aroma’s van peer, perzik, abrikoos met hints van kruiden. Mooie balans tussen zuur en zoet. Past goed bij de Aziatische keuken.

Sipp Mack - Pinot Blanc

Druivensamenstelling
Pinot Blanc Auxerrois: 70%
Pinot Blanc: 30%

Specificaties
Jaargang: 2022
Stijl: Jong
Alcoholpercentage: 13%
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Bleekgeel
Geur: Opvallende aroma’s van peer, perzik, acacia, abrikoos en lichte kruiden
Smaak: Fris met een klein zoetje, filmend, tonen van perzik, nectarine en een lange kruidige afdronk

Temperatuur:
Minimaal 8 °C
Maximaal 10 °C

Gastronomie

  1. Gyoza (dumplings) met garnalenvulling, gember en Japanse sojadip.
  2. Gekookte witte asperges met gebakken tarbot, zeekraal en gekonfijte citroenschil
  3. Salade met gepaneerde kip, geraspte kokos, rode peper, honing en cashewnoten

Achtergrondinformatie
Domaine Sipp Mack is een familiebedrijf, ontstaan na een huwelijk tussen François Sipp en Marie-Louise Mack. Het wijnhuis bestaat sinds 1959 en de 24 hectaren tellende gaard wordt momenteel gerund door Laura en Jacques Sipp, samen met hun dochter Carolyn. Lerend van voorgaande generaties hebben zij zich enorm kunnen ontwikkelen betreft het wijnmaak-proces. Sinds 2013 is de wijngaard biologisch gecertificeerd door o.a. duurzame landbouw en geïntegreerde plaagbestrijding. De opbrengsten per hectare worden bewust laag gehouden om de kwaliteit te waarborgen. De grond van de wijngaarden is verschillend qua samenstelling, maar het belangrijkste component – kalkrijke klei – vind je overal terug. Dit zorgt voor een goede doorstroming van het regenwater, wat een positieve invloed heeft op de smaak. De wijnstokken zijn tussen de 200 en 350 meter boven zeespiegel geplant op overwegend zuidelijk gelegen hellingen. Daarnaast ligt de gem. temp. rond de 10 °C met voldoende regenval.

Vinificatie
De druiven voor de Sipp Mack wijnen worden in eind augustus of begin september, bij perfecte rijping, uitsluitend met de hand geoogst. Na een zorgvuldige selectie worden ze naar de pers gebracht voor een lichte persing gedurende 3 tot 6 uur. De most wordt gefermenteerd in moderne RVS tanks met gecontroleerde temperatuur regulatie. De wijn wordt na de fermentatie op de droesem bewaard (sur lie) en daarna gebotteld tussen april en augustus. Deze wijn kan je 5 tot 8 jaar bewaren.

Bruno Andreu – Zo’oc Viognier

Frisse Viognier uit Frankrijk lekker bij fruits de mer en romige geitenkaas.

Druivensamenstelling
Viognier : 100%

Specificaties
Stijl: fris
Jaargang: 2023
Alcoholpercentage: 13,0%
Extra: De naam Zo’oc is een combinatie van ‘Zoo’ (lokale dierentuin) en de herkomststreek Pays D’oc.

Smaakprofiel

Kleur: Helder goudgeel met een groene reflectie

Geur: Witte perzik en witte bloemen

Smaak: tonen van hazelnoot, amandel, citrus en brioche. Vol en rond pallet met een mooie frisheid. Vol

Temperatuur:
Minimaal 10 °C
Maximaal 12 °C

Gastronomie
Best in combinatie met gegrilde of geroosterde vleesgerechten met aardse tonen en kruiden

  1. Fruits de mer
  2. Romige geitenkaas.
  3. Sushi – sashimi

Achtergrondinformatie
Wijnhuis Bruno Andreu bevindt zich in het kleine dorp Montblanc in Zuid-Frankrijk. Het wijnhuis ligt op een ideale locatie tussen de Pyreneeën en de Middellandse Zee, met een zacht en zonnig klimaat. De wijngaard staas op kalkrijke bodem, waarop o.a. ook de typische Grenache, Syrah en Mourvèdre-druiven groeien aan 30 jaar oude wijnstokken. Omringd door historische dorpjes, idyllische strandjes en wild heuvellandschap is het een echte toeristische trekpleister. Eigenaar Bruno Andreu is al 20 jaar lang wijnmaker, welke bekend staat om het moderne proces dat hij toepast bij het maken van hoge kwaliteit cuvée’s in de Languedoc. Het terroir is siltige, klei-kalksteen bodem dit is een bodem dit veel vocht kan vasthouden. Hedendaags worden de wijnen verkocht aan meer dan 20 landen en hebben zij meerdere grote internationale competities gewonnen.

Vinificatie
Totale ontsteeling van de oogst. Persen met een pneumatische pers na een lichte schilweking. Koude bezinking gedurende 24 uur in de tank. Gisting bij lage temperatuur gedurende 21 dagen (12°C). Vervolgen word de wijn afgekoeld voor het bottelen.

Viña Canal – Blanco

Spaanse witte wijn van de Chardonnay- en Macabeo-druif afkomstig van 20 tot 65 jaar oude wijnstokken. Past bij zalm met mascarpone.

Druivensamenstelling
Chardonnay: 70%
Macabeo: 30%

Specificaties
Jaargang: 2023
Stijl: Jong
Alcoholpercentage: 13%
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: Vegan, bestrijding middels Ozonbehandeling

Smaakprofiel
Kleur: Helder, lichtgeel
Geur: Fruitig met subtiele tonen van tropische vruchten
Smaak: Tropisch fruit, bloemig, fris, harmonieus en een aanhoudende afdronk

Temperatuur:
Minimaal 6 °C
Maximaal 8 °C

Gastronomie

  1. Tapas: Sardientjes, inktvis in het zuur, gemarineerde mosselen
  2. Traditionele Ceasar salade met kip
  3. Zalm met mascarpone, bloemenhoning en geraspte limoenschil

Achtergrondinformatie
De wijngaard van Bodegas Esteban Martín liggen in de streek Carineña. Opgericht in 1932 en bestaande uit 150 hectare grond. Ze maken hier wijn met traditionele karakteristieken van D.O. Carineña in combinatie met de nieuwste moderne snufjes. De wijngaarden liggen ten zuidwesten van Zaragoza, op een plateau dat bekend staat als Capo de Carineña. Omdat het in de buurt van het Sierra de la Virgen gebergte ligt, variëren de hoogtes van 400m tot 800m. De regio heeft een continentaal klimaat met, hete, droge zomers en koude winters (tot -8 °C). Het grote verschil tussen dag- en nachttemperaturen heeft een positieve invloed op de druiven. De bodem bestaat uit roodbruin kalksteen, klei en leisteen, met daaronder een laag van losse stenen met een hoog calciumcarbonaatgehalte.

Vinificatie
De Chardonnay en Macabeo druiven groeien op verschillende plekken in de wijngaard en worden machinaal geoogst. Elk deel wordt apart gevinifieerd met moderne methodes om het maximale potentieel uit de verschillende delen van het wijngebied te halen. De druivenstokken zijn 20 tot 65 jaar oud. Na de oogst vindt er een maceratie (schilweking) plaats op koude temperatuur (12 °C) gedurende 6 uur wat resulteert in een soepele en fruitige wijn.

Montelapio Fiano

Witte droge Italiaanse wijn met de Fiano-druif. 5 maanden rijping in stalen vaten. Smaakt goed bij pizza Funghi.

Druivensamenstelling
Fiano: 100%

Specificaties
Jaargang: 2021
Stijl: Droog
Alcoholpercentage: 13,5%
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: 92/100 vintage 2020
89/100 vintage 2021

Smaakprofiel
Kleur: Strogeel
Geur: Romig, nootachtig en zeer verfrissend biedt genoeg citrus, verse abrikoos en tropisch fruit
Smaak: Typerende en aanhoudend smaken geven leven tot een elegante wijn

Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie

  1. Pizza funghi: pizza met tomatensaus en paddenstoelen
  2. Risotto truffel: een risotto met truffel en paddenstoelen in een wijnsaus
  3. Tagliatelle frites de mer: pasta met verschillende zeevruchten

Achtergrondinformatie
In de jaren zestig besloot Francesco Paolo Avallone, een advocaat met een passie voor oude wijnen en een blijvende interesse in de vinum Falernum (een verdwenen wijnstijl) om die legendarische wijn, die in het begin van de 20e eeuw was verdwenen, terug te brengen. Na jaren van studie ontdekte Francesco de druivenrassen die in de Romeinse tijd Falerner hadden voortgebracht. Hij herplantte het handjevol wijnstokken dat phylloxera aan het einde van de 19e eeuw overleefde en stichtte in 1961 Villa Matilde. Eigendom van en beheerd door de familie Avallone, nu in de tweede generatie toegewijde producenten van klassieke Campania-wijnen.
Drie wijngaarden van in totaal 310 hectare. De naam Montelapio komt van de stad Lapio in de provincie van Avellino waar de wijngaarde zijn gevestigd. De wijngaard bestaat uit 6 hectare grond en ligt gunstig op heuvels zo dat het genoeg zon opvangt. De wijnstokken op deze gaard groeien op een ondergrond van klei vol met mineralen. Dit resulteert in een frisse volle wijn. De wijnstokken van de Fiano druif zijn geplant tussen 1956 en 1985. De wijnmaker Riccardo Cotarella heeft van deze soort wijn er maar liefst 36.000 flessen van geproduceerd.

Vinificatie
De Montelapio wijn is gefermenteerd terwijl de schil van de druif er nog opzit. Ook zijn de druiven koud gemacereerd op 5 graden om aroma’s te versterken en om de structuur te verbeteren. Daarna worden de druiven zachtjes geplet. De wijn wordt voor 5 maanden gerijpt in stalen vaten.

Falanghina Roccaleoni IGP Campania

Droge witte Italiaanse wijn met de Falanghina druif, rijpt 3 maanden in stalen vaten. Past goed bij salade Caprese.

Falanghina Roccaleoni IGP Campania

Druivensamenstelling
Falanghina: 100%

Specificaties
Jaargang: 2021
Stijl: Droog
Alcoholpercentage: 12,5%
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: Vintage 2021 Sakura Award Gold

Smaakprofiel
Kleur: Strogeel
Geur: Intense bloemige aroma’s met tonen van banaan, tropisch fruit en witte perzik
Smaak: De zachte en gebalanceerde smaak beschrijven de typische eigenschappen van een frisse lichte wijn

Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie

  1. Schelpdier zoals gamba’s, kreeft en krab
  2. Spaghetti met: tonijn, tomatensaus en zwarte olijven
  3. Salade caprese, tomaat, mozzarella en basilicum

Achtergrondinformatie
In de jaren zestig besloot Francesco Paolo Avallone, een advocaat met een passie voor oude wijnen en een blijvende interesse in de vinum Falernum (een verdwenen wijnstijl) om die legendarische wijn, die in het begin van de 20e eeuw was verdwenen, terug te brengen. Na jaren van studie ontdekte Francesco de druivenrassen die in de Romeinse tijd Falerner hadden voortgebracht. Hij herplantte het handjevol wijnstokken dat phylloxera aan het einde van de 19e eeuw overleefde en stichtte in 1961 Villa Matilde. Eigendom van en beheerd door de familie Avallone, nu in de tweede generatie toegewijde producenten van klassieke Campania-wijnen. Drie wijngaarden van in totaal 310 hectare. De naam Roccaleoni komt van de wijngaarden die vernoemd is naar het gebied Rocca dei Leoni in de provincie Benevento waar de gaard ligt. De wijngaard bestaat uit 14 hectare grond en ligt gunstig op heuvels zo dat het genoeg zon opvangt. De wijnstokken op deze wijngaard groeien op vulkanische grond waar veel as en puimsteen in de grond zit. Dit resulteert in een hartige wijn die vol van smaak is maar tegelijkertijd wel licht. De wijnstokken van de Falanghina druif zijn geplant vanaf het jaar 1970. De wijnmaker Riccardo Cotarella heeft van deze soort wijn maar liefst 111.000 flessen van geproduceerd.

Vinificatie
Bij deze wijn worden de druiven koud gemacereerd. Ook is er spraken van een microfiltratie op een membraam van 0,45 micron. De wijn is gerijpt in stalen vaten voor 3 maanden lang. De druiven woorden geoogst in half september

Daltavilla Greco

Witte Italiaanse wijn van de Greco-druif met hints van witte perzik, abrikoos en amandel. Smaakt goed bij spaghetti all’astice met kreeft.

Daltavilla Greco di Tufo DOCG

Druivensamenstelling
Greco: 100%

Specificaties
Jaargang: 2021
Stijl: Droog
Alcoholpercentage: 13,5%
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: 92/100 vintage 2019
4 grapes vintage 2020

Smaakprofiel
Kleur: Strogeel
Geur: Romig, nootachtig, citrus, abrikoos en tropisch fruit
Smaak: Rijk boeket van witte perzik, abrikoos en amandel die versmelten met minerale en citrustonen

Gastronomie

  1. Spaghetti all’astice: kreeft, trostomaten en bladpeterselie
  2. Pizza frutti di mare: met zeevruchten, mossels, garnaal en inktvis
  3. Linguine alle vongole: met kokkels bereid met pasta en veel knoflook

Achtergrondinformatie
In de jaren zestig besloot Francesco Paolo Avallone, een advocaat met een passie voor oude wijnen en een blijvende interesse in de vinum Falernum (een verdwenen wijnstijl) om die legendarische wijn, die in het begin van de 20e eeuw was verdwenen, terug te brengen. Na jaren van studie ontdekte Francesco de druivenrassen die in de Romeinse tijd Falerner hadden voortgebracht. Hij herplantte het handjevol wijnstokken dat phylloxera aan het einde van de 19e eeuw overleefde en stichtte in 1961 Villa Matilde.
Eigendom van en beheerd door de familie Avallone, nu in de tweede generatie toegewijde producenten van klassieke Campania-wijnen. Drie wijngaarden van in totaal 310 hectare. De naam Daltaville komt van stad Altaville uit de provincie Avellino. De wijngaard bestaat uit 15 hectare grond en ligt gunstig op heuvels zo dat het genoeg zon opvangt. De wijnstokken op deze wijngaard groeien op een ondergrond van klei vol met mineralen. Dit resulteert in een frisse wijn. De wijnstokken van de Greco druif zijn geplant tussen 1956. En 1980. De wijnmaker Riccardo Cotarella heeft van deze soort wijn er maar liefst 90.000 flessen van geproduceerd.

Vinificatie
De Daltavilla wijn is gefermenteerd zonder schil. De wijn is gerijpt voor 4 maanden in stalen vaten. Ook is er sprake van een microfiltratie op een membraan van 0.45 micron.

Trisquel Series Premium – Chardonnay

Houtgerijpte Chileense witte wijn van de Chardonnay-druif met smaken van citrus, appel en vanille. Past bij verse oesters.

Trisquel Series Premium Vichuquén Costa Chardonnay

Druivensamenstelling
Chardonnay: 100%

Specificaties
Jaargang: 2021
Stijl: Droog, 10 maanden houtrijping op Frans eiken vaten
Alcoholpercentage: 14%
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: Dry farmed wijngaard: geen gebruik van irrigatie, alleen regenwater. Totale productie van 4000 flessen. 90 punten @ Tim Atkin

Smaakprofiel
Kleur: Licht goudgeel
Geur: Gestoofde peer, tropisch fruit als ananas en banaan, boter, vanille
Smaak: Citrus, appel, vanille, gebalanceerde zuren met intense, hartige afdronk

Temperatuur:
Minimaal 8 °C
Maximaal 10 °C

Gastronomie

  1. Verse oesters met forelkuit en citroenzest
  2. Gebakken zeebaars met puree van venkel
  3. Hickory gerookte zalmbonbons van de komado-oven

Achtergrondinformatie
Wijnhuis Aresti is opgericht in 1951 door Vicente Aresti Astica, nadat hij in het bezit kwam van de Bellavista-wijngaard in Curicó. Vanaf dit moment is de familietraditie van wijnmaken begonnen. Na jarenlange ervaring in het maken van wijn en opgedane kennis door te geven aan de volgende generatie, namen in 2012 -na het overlijden van Vicente – dochters Begoña en Ana Maria het wijnhuis over. Zij zorgden ervoor dat in 2018 de wijngaarden werden gerenoveerd door o.a. nieuwe stokken te planten, nieuwe wijnmaaktechnieken toe te passen en te investeren in een nieuwe bottellijn. Het wijnhuis heeft de waarden innovatie, biodiversiteit, duurzaamheid en familie-passie hoog in het vaandel staan. Wijnmaker is Jon Usabiaga die met de Trisquel series de diversiteit van de Curicó-vallei van oost naar west wil laten zien.

De 15 hectare wijnstokken van deze Chardonnay-druiven zijn 27 jaar oud, liggen op 17 meter boven zeeniveau, op 3 kilometer afstand van het Vichuquén-meer en op 13 kilometer afstand van zee. Dit zorgt voor een mediterraan klimaat. Het terroir bestaat uit graniet. Daarnaast wordt deze wijngaard niet extra machinaal geïrrigeerd (dry farming). Dit zorgt er voor dat de wortels van de wijnstokken dieper de grond in groeien om aan water te komen. Dry farming houdt in dat er alleen gebruik wordt gemaakt van (opgevangen) regenwater, wat veel duurzamer is dan irrigatie. Totale productie van 4000 flessen.

Vinificatie
De druiven worden met de hand geoogst, waarna er een pneumatische persing plaatsvind. Het sap fermenteert 15 dagen op 16 °C, waarna de wijn nog 10 dagen op de droesem rijpt. Na deze droesemrijping wordt de wijn naar nieuwe Franse eiken vaten verplaatst, waar deze nog 10 maanden rijpt. Filtratie met cross-flow methode, waar de wijn over het filter vloeit i.p.v. er doorheen.