Guerrin Mâcon – Vergisson “Les Rochers”

Jonge witte Franse wijn van de Chardonnay druif die volledig handmatig worden geplukt van 35 jaar oude wijnstokken. Wijn met een soepele en elegante smaak die past bij rauwe oesters.

Druivensamenstelling
Chardonnay: 100%

Specificaties
Jaargang: 2022
Stijl: Jong
Alcoholpercentage: 13,5%
Extra: Witte Bourgognewijnen bestaan vrijwel altijd uit 100% Chardonnay-druiven

Smaakprofiel
Kleur: Goudgeel met een lichte zweem
Geur: Zeer uitnodigend bouquet van citrus, hazelnoot en bloemen
Smaak: Soepel, elegant met verfijnde zuren, met in de afdronk fruit en mineralen in de boventoon

Temperatuur:
Minimaal 8 °C
Maximaal 10 °C

Gastronomie

  1. Rauwe oesters met sjalot-frambozen vinaigrette
  2. Escargots met kruidenboter
  3. Salade met gegrilde kabeljauwfilet en citroendressing

Achtergrondinformatie
Domaine Guerrin is gevestigd in het hooggelegen dorpje Vergisson, wat ligt in het
wijngebied Mâconnais (ten (noord)westen van de stad Mâcon) in de Bourgogne. Het
wijnhuis, opgericht in 1926, bevat 14 hectare grond en wordt gerund door de 4e
generatie aan wijnmakers: Nadine en Maurice Guerrin. Uit Mâconnais komen wijnen
vandaan vol mineraliteit en souplesse. Dit is het gevolg van de wereldberoemde
structuur van de rotsbodem (met o.a. kalk en klei) en koele westenwind. De
Chardonnay-druif groeit erg goed op deze bodem, waardoor je de regio Mâconnais
ook wel het koninkrijk van de Chardonnay kan noemen, heersend met 95%. De oogst
gaat grotendeels handmatig met veel respect voor de natuur en er worden
natuurlijke gisten gebruikt tijdens het fermentatieproces. Naast Mâcon-Vergisson
heeft Domaine Guerrin nog twee andere herkomstgebieden: Pouilly-Fuissé en SaintVéran.

Vinificatie
De Chardonnay-druiven worden volledig met hand geplukt van 35 jaar oude
wijnstokken, gelegen in twee verschillende terroirs: ‘Sur La Roche’ en ‘En Bille
Folland’. Na de handmatige oogst krijgen de druiven een zachte persing, waarna een
fermentatie plaats vindt in RVS tanks op een lage temperatuur, waardoor fris- en
fruitigheid behouden wordt. Vervolgens rijpt de wijn 9 maanden in de tanks. Hierna
volgt een lichte filtering en botteling. De Mâcon-Vergisson kan tot 4-5 jaar worden
bewaard.

Pouilly – Fuissé ”Vieilles Vignes”

Franse Chardonnay met 10 tot 12 maanden houtrijping, druiven worden geplukt van minimaal 40 jaar oude wijnstokken. Past bij gebraden kwartel.

Pouilly-Fuissé ‘Vieilles Vignes’

Druivensamenstelling
Chardonnay 100%

Specificaties
Jaargang: 2021
Stijl: 10-12 maanden houtrijping
Alcoholpercentage: 13,5%
Extra: Vrijwel alle witte Bourgognewijnen bestaan voor 100% uit Chardonnay-druiven

Smaakprofiel
Kleur: Medium citroengeel
Geur: Complex met tonen van gekonfijte citrusvruchten en gele bloemen
Smaak: Zacht, rond, gedroogde perzik, hazelnoot, amandelen met boter en toast in de afdronk

Temperatuur:
Minimaal 8 °C
Maximaal 10 °C

Gastronomie
Smaakt bij/ Past bij

  1. Lichte salade met warm gerookte zalm en avocado
  2. Couscous met gemarineerde kipfilet, koriander en citroenzest
  3. Gebraden kwartel met honing en mosterd

Achtergrondinformatie
Domaine Guerrin is gevestigd in het hooggelegen dorpje Vergisson, wat ligt in het
wijngebied Mâconnais in de Bourgogne. Het wijnhuis, opgericht in 1926, bevat 14
hectare grond, ligt tegen de berghelling aan en wordt gerund door de 4e generatie
aan wijnmakers: Nadine en Maurice Guerrin. Sinds 2011 helpt hun zoon Bastien bij
dit proces. De druiven voor deze wijn komen van de percelen ‘La Maréchaude’ &
‘Sous la Roche’, die in AOC Pouilly-Fuissé liggen. De wijnen uit dit gebied zijn vol
mineraliteit en souplesse. Dit is het gevolg van de wereldberoemde structuur van de
rotsbodem (met o.a. kalk en klei) en koele westenwind.

De Chardonnay-druif groeit
erg goed op deze bodem, waardoor je de regio Mâconnais ook wel het koninkrijk
van de Chardonnay kan noemen, heersend met 95%. De oogst gaat grotendeels
handmatig met veel respect voor de natuur en er worden natuurlijke gisten gebruikt
tijdens het fermentatieproces. Domaine Guerrin bestaat uit drie verschillende
herkomstgebieden: Pouilly-Fuissé, Mâcon-Vergisson en Saint-Véran.

Vinificatie
De Chardonnay-druiven worden volledig met hand geplukt van min. 40 jaar oude
wijnstokken. Deze wijnstokken liggen in drie verschillende terroirs die allen bij het
hooggelegen wijngebied van Vergisson horen. Direct na de oogst worden de druiven
zacht geperst. De wijn rijpt na de fermentatie voor 10-12 maanden op de droesem in
max. 5 jaar oude eikenhouten vaten, waarvan 15% nieuw eikenhout is. Hier
ondergaat de wijn ook een malolactische fermentatie. De Pouilly-Fuissé kan je tot 10
jaar lang bewaren.

Domaine Herbauges – Le Chant Baron Chardonnay

Witte Franse wijn van de Chardonnay-druif. 10 maanden gerust op de droesem waarbij regelmatig bâtonnage wordt toegepast. Wijn met intense smaken, volumineus en soepel met een aangename afdronk.

Druivensamenstelling
Chardonnay: 100 %

Specificaties
Jaargang: 2022
Stijl: Jong
Extra: Duurzame Terra Vitis-certificering
Gouden Medaille @ Les Vinalies Internationales (2018)
Alcoholpercentage: 13,0 %
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Helder citroengeel
Geur: Volop citrusaroma’s en exotisch fruit
Smaak: Intense smaken, volumineus en soepel met een aangename frisse afdronk

Temperatuur:
Minimaal 8 °C
Maximaal 10 °C

Gastronomie
Lekker bij gegrilde of gerookte vis, kip uit de oven en lichte Franse aperitieven

  1. Coquilles van de grill met zeekraal en citroenboter
  2. Kikkerbillen met knoflook, peterseliepesto en couscous
  3. Crostini met gerookte paling, komkommer en dille

Achtergrondinformatie
Wijnmaker Jérôme Choblet, de vierde generatie van wijnbouwers van Domaine des Herbauges, ziet wijn maken als zijn passie, waarbij elke keuze die je maakt invloed heeft op de totale expressie en aroma’s in de wijn, zowel delicaat als intens. De wijngaarden bestaan al sinds 1864. Nu, 4 generaties later, hebben ze gedurende 15 jaar alle ranken in de wijngaard herplant, om de kwaliteit van de wijnen te verbeteren en het aanbod te vergroten. Het wijnhuis bevind zich in het westen van Frankrijk, in de regio Val de Loire, bij de gelijknamige rivier. Tegenwoordig gebruiken ze moderne productiemethodes, met veel respect voor het milieu, waarbij geen chemicaliën worden toegevoegd. De wijnen van Domaine des Herbauges worden inmiddels verkocht in 42 landen. Alle producten die gebruikt worden bij de groei zijn biologisch afbreekbaar.

Vinificatie
Deze Chardonnay-druiven groeien naast de rivier de Loire, waar ze na de pluk binnen 45 minuten geperst worden en fermenteren in temperatuur gereguleerde vaten, in de kelders van de wijngaard. Na de vergisting rust de wijn nog 10 maanden op de droesem (“sur lie”) en wordt er regelmatig “batonnage” toegepast. Dit is een methode waarbij de droesem door de wijn wordt geroerd, waardoor er meer aroma’s geëxtraheerd worden en de wijn complexere smaken ontwikkelt.

Guadianeja – Airén Encascado

Spaanse witte wijn van de Airén-druif. Aroma’s van groene appel, anijs en venkel. Past bij paella mixta.

Guadianeja Airén Encascado

Druivensamenstelling
Airén: 100%

Specificaties
Jaargang: 2021
Stijl: Droog – Encascado
Alcoholpercentage: 12,5%
Extra: Encascado betekent dat de most met de schillen het fermentatieproces in gaan, wat al meer dan 100 jaar volgens traditie in La Mancha wordt gedaan.

Smaakprofiel
Kleur: Lichtgeel met groene reflecties
Geur: Groene appel, anijs en venkel en een mineraliteit
Smaak: Frisse zuurgraad, concentratie, gebalanceerd, elegante tannines met een lange afdronk

Temperatuur:
Minimaal 8 °C
Maximaal 10 °C

Gastronomie
Smaakt bij/ Past bij

  1. Paella mixta: rijstgerecht met konijn en vis
  2. Rosbief van hoender met gekonfijte venkel
  3. Tonijntartaar met een krokantje van Manchego

Achtergrondinformatie
Vinícola de Castilla is gelegen in het grootste wijngebied van Spanje, de D.O.P. La Mancha. Hier hebben zij een perceel genaamd Paraje Alto Hungrao waar 5 hectare Airén-druiven aangeplant zijn. Deze druifsoort wordt vaak gebruikt in blends, maar wijnmakers Pepe Hidalgo & Roberto Laguna hebben hier een mono-cépage van gemaakt.

De stokken zijn 60 jaar oud en staan op een kalkstenen bodem op grote hoogte aangeplant. Door deze hoogte behoudt de druif zijn frisheid. Het gebied huisvest rode aarde en miocene sedimenten, wat in combinatie met de kalkstenen bodem zorgt voor een prachtige mineraliteit. Daarnaast zorgen natuurgebieden als Lagunas de Ruidera voor beschutting. Door het gebied stroomt de rivier Guadiana, die zorgt voor verkoeling en reflectie van de zon richting het wijngebied. De naam van de wijn is dan ook een afgeleide van deze rivier. De rivier stroomt soms ondergronds, waardoor een ondergronds irrigatiesysteem ontstaat waar de stokken veel profijt van hebben. In La Mancha wordt al meer dan een eeuw gewerkt met het ‘Encascado’-proces. Hiermee worden de schillen samen met de most gefermenteerd, waardoor er een vollere wijn ontstaat. In totaal 9000 flessen productie.

Vinificatie
Oogst vind handmatig plaats waarna er zowel via zwaartekracht als een zachte persing sap wordt onttrokken. Fermentatie vind plaats samen met de schillen in roestvrij stalen tanks op gecontroleerde temperatuur. Filtratie vind plaats in drie keer: medium filtratie vlak na de klaring, een fijne filtratie volgt waarna een steriliserende filtratie plaatsvind. Hierna volgt de botteling.

Adernats – Xarel.lo Vermell

Frisse witte Spaanse wijn met de Xarel.lo Vermell-druif. Delicate en bloemige smaak. Past bij tartaar van zalm.

Adernats Xarel.lo Vermell

Druivensamenstelling
Xarel.lo Vermell: 100%

Specificaties
Jaargang: 2021
Soort: Wit met schilmaceratie
Stijl: Droog, licht gefilterd
Extra: Ecologisch & biologisch. Lokale druif met rode schil (Xarel-lo Vermell). 4 dagen schilmaceratie
Alcoholpercentage: 11,5%

Smaakprofiel
Kleur: Lichtroze
Geur: Sinaasappelschil, wilde bessen en Mediterrane kruiden: munt, oregano, dille, rozemarijn
Smaak: Delicaat en bloemig, mooie zuren, duidelijk terroir (kalk), goed gebalanceerd, frisse afdronk

Temperatuur:
Minimaal 8 °C
Maximaal 10 °C

Gastronomie
Smaakt bij/ Past bij

  1. Eendenborst met foie gras
  2. Tartaar van zalm
  3. Verse, rauwe oesters met citroensap

Achtergrondinformatie
Vinicola de Nulles is een wijncoöperatie in Nulles van 77 wijnboeren uit D.O. Tarragona/Cava. Ontstaan in 1919, nadat de wijnboeren en families uit de regio besloten om de krachten te bundelen, na eerst jarenlange ervaring op te hebben gedaan in het groeien van druiven. Eerste gezamenlijke oogst vond plaats in 1920, in de modernistische wijnkelder/kathedraal, ontworpen door Cesar Martinell. De Xarel-lo Vermell is een rode druif, een inheemse Catalaanse druifsoort, ook wel bekend als Cartoixà Vermell. Druiven voor deze wijn komen van wijngaard Casafort, in totaal 5 hectare. Warm en mild klimaat, met een koele zeewind genaamd de Marinada, vanwege de ligging van de wijngaarden (18 kilometer van zee). De gaarden hebben een bodem van ontzettend rijke klei en kalksteen, waardoor weinig water wordt opgenomen. Dit resulteert in een kleinere maar zeer geconcentreerde oogst. Wijnstokken zijn maximaal 25 jaar oud. Wijnmaker is Ivà Gallego, die 5000 flessen heeft geproduceerd.

Vinificatie
Druiven worden met de hand geplukt, waarna er een zeer lichte persing plaatsvindt. Schilmaceratie van 4 dagen om kleur te extraheren. Het sap ondergaat een malolactische fermentatie, waardoor smaken van room en boter ontstaan waarna de wijn drie maanden rijpt op de droesem in roestvrij stalen tanks. Hierna vindt een lichte filtratie met een veiligheidsfilter plaats, er kan hierdoor nog wat residu in de wijn achterblijven.

Vegamar Huella – Merseguera

Spaanse witte wijn van de Merseguera-druif met hints van wit fruit. Past goed bij rijstsalade met kabeljauw.

Vegamar Huella Merseguera

Druivensamenstelling
Merseguera: 100%

Specificaties
Jaargang: 2023
Stijl: Jong
Extra: ‘Huella’ betekent voetafdruk of voetsporen, zoals afgebeeld op de fles.
Alcoholpercentage: 12,5 %
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Felgeel met een lichtgroene zweem
Geur: Verse rijpe vruchten met een lichte ondertoon van witte bloemen
Smaak: Goede textuur, hartig, met lagen van wit fruit en frisse zuren van grapefruit

Temperatuur:
Minimaal 8 °C
Maximaal 10 °C

Gastronomie
Ideaal bij rijstgerechten op basis van kip, vis, zeevruchten en gegrilde groenten

  1. Sinaasappelrijst met kip, spinazie en bosuitjes
  2. Dorade met garnalen met groene groenten uit de oven
  3. Rijstsalade met kabeljauw, tomaat en olijven

Achtergrondinformatie
Bodegas Vegamar is in 1999 opgericht in Calles, noordelijk van Valencia, in de streek Alto Turia. Het is omringd door hoge bergtoppen die aflopen tot de oevers van de rivier. Er heerst een uniek microklimaat met Mediterrane invloeden. Het bergachtige terrein zorgt ervoor dat de zonnestralen loodrecht op de wijnstokken komen te staan. Daarbij bieden de bergen bescherming tegen vorst of hagel, waardoor de rijping van de druiven plaats kan vinden onder perfecte omstandigheden. De wijnbouw van Bodegas Vegamar is gebaseerd op meest moderne technieken en technologieën. Alle wijnstokken zijn aangeplant via het Trellis systeem, wat het bladoppervlakte vergroot en invloed heeft op de rijping van de druiven. De grote verscheidenheid aan samenstelling in de bodem (zand, zilt, kalksteen en klei) zorgt voor unieke kenmerken in de wijn en een belangrijke basis voor het produceren.

Vinificatie
De Merseguera groeit op de Mal Paso wijngaard met een bodem van klei en kalksteen. De druiven worden ’s nachts geoogst, bij koele temperaturen, waarna ze worden ontsteelt en geperst. Vloeibare kooldioxide voorkomt eventuele oxidatie. Na de maceratie wordt alleen het heldere sap gebruikt voor de alcoholische vergisting, waarbij een unieke gistselectie gebruikt wordt, bij een temperatuur van 16 °C. Vegamar is de één van de weinige producenten van een 100% Merseguera wijn!

Vegamar – Dulce

Spaanse dessertwijn van de Moscatel de Alejandria-druif. Wijn met een zoete en licht frisse smaak. Past bij ganzenlever.

Vegamar Dulce

Druivensamenstelling
Moscatel de Alejandria: 100 %

Specificaties
Jaargang: 2022
Stijl: Dessertwijn
Extra: Deze dessertwijn wordt ookwel “Oro de Alejandria” (het goud van Alexandria) genoemd
Alcoholpercentage: 9,0 %
Inhoud per fles: 500 ml

Smaakprofiel
Kleur: Helder licht geel
Geur: Rijp tropisch fruit zoals ananas en banaan, perzik, op de achtergrond bloemig
Smaak: Zoete en licht frisse fruitsmaak, vol met een lange afdronk

Temperatuur:
Minimaal 5 °C
Maximaal 7 °C

Gastronomie
Heerlijk bij dessert of áls dessert. Zowel bij zoet als hartig, zoals kaas, cake en fruit

  1. Kaasplateau met blauwe kaas, extra belegen kaas, noten en vijgen
  2. Galette met gekarameliseerde nectarine, perzik, amandel en room
  3. Ganzenlever

Achtergrondinformatie
Bodegas Vegamar is in 1999 opgericht in Calles, noordelijk van Valencia, in de streek Alto Turia. Het is omringd door hoge bergtoppen die aflopen tot de oevers van de rivier. Er heerst een uniek microklimaat met Mediterrane invloeden. Het bergachtige terrein zorgt ervoor dat de zonnestralen loodrecht op de wijnstokken komen te staan. Daarbij bieden de bergen bescherming tegen vorst of hagel, waardoor de rijping van de druiven plaats kan vinden onder perfecte omstandigheden. De wijnbouw van Bodegas Vegamar is gebaseerd op meest moderne technieken en technologieën. Alle wijnstokken zijn aangeplant via het Trellis systeem, wat het bladoppervlakte vergroot en invloed heeft op de rijping van de druiven. De grote verscheidenheid aan samenstelling in de bodem (zand, zilt, kalksteen en klei) zorgt voor unieke kenmerken in de wijn en een belangrijke basis voor het produceren.

Vinificatie
De druiven voor deze heerlijke zoete Dulce groeien op de Los Patricios wijngaard. De overrijpe druiven worden ’s nachts geoogst, bij koele temperaturen, waarna ze worden ontsteelt en geperst. Vloeibare kooldioxide voorkomt eventuele oxidatie. Na maceratie op de schil volgt de alcoholische vergisting. Zodra het gewenste alcoholpercentage is bereikt wordt de vergisting gestopt, waardoor de restsuikers in de most zorgen voor de hogere zoetheidsgraad. Hierna volgt filtering en botteling.

Vegamar – Dominio de Calles Cava Brut S.A.

Spaanse cava van de Macabeo- en Chardonnay-druif met een fijn aanhoudende bubbel. Smaakt bij ansjovis op toast.

Vegamar - Dominio de Calles Cava Brut S.A.

Druivensamenstelling
Macabeo: 85 %
Chardonnay: 15 %

Specificaties
Stijl: Cava Brut
Alcoholpercentage: 11,5 %
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Bleekgeel met groene tinten
Geur: Begint met fruitige aroma’s van groene appel en peer en eindigt bloemig
Smaak: Goed geïntegreerde zuurgraad, crispy, fijn aanhoudende bubbel met een filmend mondgevoel

Temperatuur:
Minimaal 5 °C
Maximaal 7 °C

Gastronomie
Zeer goed als aperitief, of bij voorgerechten met gegrilde of gefrituurde vis

  1. Ansjovis op toast, krabkoekjes en gefrituurde calamaris
  2. Gegrilde coquilles omwikkeld in Serranoham
  3. Pincho met Manchegokaas, rucola en peren-appelgelei

Achtergrondinformatie
Bodegas Vegamar is in 1999 opgericht in Calles, noordelijk van Valencia, in de streek Alto Turia. Het is omringd door hoge bergtoppen die aflopen tot de oevers van de rivier. Er heerst een uniek microklimaat met Mediterrane invloeden. Het bergachtige terrein zorgt ervoor dat de zonnestralen loodrecht op de wijnstokken komen te staan. Daarbij bieden de bergen bescherming tegen vorst of hagel, waardoor de rijping van de druiven plaats kan vinden onder perfecte omstandigheden.

De wijnbouw van Bodegas Vegamar is gebaseerd op meest moderne technieken en technologieën. Alle wijnstokken zijn aangeplant via het Trellis systeem, wat het bladoppervlakte vergroot en invloed heeft op de rijping van de druiven. De grote verscheidenheid aan samenstelling in de bodem (zand, zilt, kalksteen en klei) zorgt voor unieke kenmerken in de wijn en een belangrijke basis voor het produceren.

Vinificatie
Deze Cava wordt gemaakt via de Méthode Traditionelle, net als bij Champagne. Hierbij worden extra gist en suikers aan de basiswijn toegevoegd waardoor er een tweede gisting op de fles start. Hier ontwikkelt de bubbel. De wijn rijpt min. 9 maanden in de fles, in de kelder van de bodega. Daarna vindt het dégorgement plaats waarbij het bezinksel wordt verwijderd d.m.v. de opgebouwde druk in de fles. Vervolgens wordt de Cava afgevuld met smaakbepalende liqueur d’expedition.

Viña El Torreón – Verdejo

Spaanse witte wijn van de Verdejo-druif met hints van groene appel, limoen, honing en witte peper. Past goed bij verse sushi en sashimi.

Viña El Torreón - Verdejo

Druivensamenstelling
Verdejo: 100%

Specificaties
Jaargang: 2023
Stijl: Jong
Alcoholpercentage: 12%
Extra: Gold – jaargang 2014 @ Mundus Vini (2015)
Favoriete zomerwijn @ Proefschrift.nl (2020)

Smaakprofiel
Kleur: Lichtgeel met groene reflecties
Geur: Wit fruit (appel, meloen), rijpe ananas en nuances van venkel en anijs
Smaak: Smaken van groene appel, limoen, honing en witte peper. Elegant, fris en rijk en een zachte afdronk

Temperatuur:
Minimaal 8 °C
Maximaal 10 °C

Gastronomie
Lekker bij frisse salades en diverse visgerechten

  1. Verse sushi en sashimi
  2. Paella met zeevruchten
  3. Arroz negro met gamba’s

Achtergrondinformatie
In 2009 besloot familie Martínez Gaona, hun grootvaders traditie volgend, een bodega te bouwen. Het primaire doel is het maken van wijnen van druiven die uitsluitend groeien aan eigen – ondertussen 20 jaar oude – wijnstokken, met behulp van zeer geavanceerde nieuwe technieken en met respect voor milieu, plant en druif.

Bodegas Traslagares ligt op de heuvels van Castilla y Léon, een deelregio van Rueda, en heeft 35 hectare grond. Het heeft een continentaal klimaat dat wordt gekenmerkt door langdurige winters en hete, droge zomers.

Door droogte is de druif genoodzaakt zijn watervoorraden diep uit de grindachtige grond te halen, wat mineraliteit teruggeeft. De druif is goed bestand tegen dit soort extremen en wordt vrijwel alleen in de Rueda in Spanje verbouwd. Het grote temperatuurverschil tussen dag en nacht is het geheim van het evenwicht tussen de suiker die de druif wint met de zon en de zuurgraad die niet verloren gaat tijdens de frisse nachten. Hierdoor krijgt de wijn zijn goede smaakbalans en structuur.

Vinificatie
De geoogste druiven worden gelost en via een trechter getransporteerd naar de pers. De druiven worden geperst op een verlaagde temperatuur wat zorgt voor vertraging van de vergisting. De resulterende most stroomt door naar de decantatietanks, waar de wijn wordt gefilterd, vlak onder de pers. Hierna vindt het gistingsproces plaats in roestvrijstalen vaten ‘sur lie’ (op zijn eigen gist). Na 2 weken wordt de wijn gefilterd en gebotteld.

Ramon Ramós – Serie Naranja Blanco

Vegan Spaanse witte wijn van de Doña Blanca- en Malvasia-druif. Past bij gegrilde zeebaars.

Ramon Ramós Serie Naranja Blanco

Druivensamenstelling
Doña Blanca 50%
Malvasia 50%

Specificaties
Jaargang: 2020
Extra: Vegan
Alcoholpercentage: 13,5%
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Gemiddeld goudgeel
Geur: Uitgesproken in combinatie met nieuw eikenhout. Elegant en complex: tropisch fruit, appel en vanille
Smaak: Harmonieus, mooie structuur, rond met een gebalanceerde zuurgraad. Fris en zacht in de afdronk

Temperatuur:
Minimaal 10 °C
Maximaal 12 °C

Gastronomie
Smaakt bij/ Past bij

  1. Gegrilde zeebaars met reductie van dille
  2. Bresse kip met aardappelmousseline en jus van Provençaalse kruiden (rozemarijn en tijm)
  3. Kaasplank met zachte kazen: brie, Morbier & Val Dieu

Achtergrondinformatie
Wijnmaker Ramón Ramos Junior is opgegroeid tussen de wijngaarden in zijn dorp. Zijn vader (Ramón Ramos) heeft het wijnhuis opgericht en tot nu toe verschillende wijngaarden van in totaal 110 hectare. Hierbij verschillen de wijnstokken in leeftijd van 15 tot 110 jaar oud, waarbij de stokken ver uit elkaar staan en de ruimte krijgen om te groeien en ouder te worden. Traditionele bushranken krijgen de vrije loop. Terroir van de wijngaarden is voornamelijk zand en kiezels, waardoor de wortels van de wijnstokken extra diep moeten groeien om te vechten voor alle beetjes mineralen en water die zij maar kunnen bemachtigen. De naam voor de Serie Naranja is ontstaan tijdens het fermenteren van het druivensap. Ramón rook tijdens het vinificatieproces een intense geur van sinaasappel, waarna het idee ontstond om de serie deze naam te geven. Daarnaast is oranje Ramón’s favoriete kleur, waardoor de keuze snel was gemaakt. In totaal 3000 flessen van deze wijn geproduceerd.

Vinificatie
Druiven worden met de hand geplukt, waarna een lichte pneumatische pers plaatsvind. Fermentatie vindt plaats in nieuwe eikenhouten vaten voor 12 maanden, waarbij bâttonage plaatsvind. Hierbij wordt de druivenmost doorgeroerd met een bâton, zodat de gistcellen op de bodem met de wijn blenden. Dit geeft aroma’s en smaken als brood, koekjes of deeg.