Murviedro Galeam Dry Muscat

Vegan Spaanse witte wijn van de Muscat-druif. Met een rijke, soepele en frisse smaak. Past bij rijst met Iberisch varkensvlees.

Murviedro Galeam dry Muscat

Druivensamenstelling
Muscat 100 %

Specificaties
Jaargang: 2023
Stijl: droog
Alcoholpercentage: 11,5 %
Extra: Vegan gecertificeerd

Smaakprofiel
Kleur: Helder geel met groene tinten
Geur: Zeer intens en complex met een breed scala aan exotisch fruitaroma (lychees, passievrucht) met bloemige tonen en een minerale toets.
Smaak: Rijk en aromatisch, soepel en fris met een lange afdronk

Temperatuur:
Minimaal 8 °C
Maximaal 10 °C

Gastronomie
Smaakt bij/ Past bij

  1. Lubina a la Sal (= Zeebaars met zout)
  2. Rijst met Iberisch varkensvlees en groene peultjes
  3. Garnalen uit Santa Pola op Pinoso zout met hojiblanca olijfolie.

Achtergrondinformatie
In 1927 is het wijnhuis opgericht door een dochteronderneming van Schenk Spanish Wineries. In 1929 werden in Alicante, Utiel en Requena wijnmakerij-en geopend. Galeam, in het Latijn Casco, symboliseert de bescherming van een volk in het aangezicht van tegenspoed. Het behoud van het land en tradities om ze door te geven aan hun toekomstige generaties. Bij Bodegas Murviedro vormen het beleid en de toewijding aan het behoud en de zorg voor het milieu een fundamenteel onderdeel van de filosofie. Men is voorstander van duurzame wijnbouw en oenologie en als zodanig worden de wijnen gemaakt in volledige harmonie met de omgeving. De muscat komt van de 2 hectare grote wijngaard La Marina/Baix Vinalopó. Terroir bestaat uit grevel en klei. De druivenstokken zijn 35 jaar oud. Wijnmaker is Juan Jose Muñoz.

Vinificatie
Zorgvuldige selectie van de beste Muscat druiven.
Koude maceratie in een pneumatische pers gedurende 6-8 uur.
Fermentatie bij 14 graden, Natuurlijke filtratie.

Diez Siglos – Finca La Olma

Spaanse witte wijn van de Verdejo-druif. Mooie, volle rijkheid in de mond. Smaakt goed bij ceviche van heilbot.

Druivensamenstelling
Verdejo: 100%

Specificaties
Jaargang: 2024
Alcoholpercentage: 13%
Stijl: Droog
Extra: Samenwerking tussen 65 verschillende wijnboeren uit de regio Rueda. Vegan gecertifieerd.

Smaakprofiel
Kleur: Strogeel met groene reflecties
Geur: Vers gemaaid gras, tropisch fruit en steenfruit als perzik
Smaak: Gebalanceerde zuurgraad met een mooie, volle rijkheid in de mond

Temperatuur:
Minimaal 8 °C
Maximaal 10 °C

Gastronomie
Smaakt bij/Past bij

  1. Salade van jonge geitenkaas, avocado en geroosterde walnoot
  2. Gegrilde groene asperges met rode ui, amandelen en geblakerde courgette
  3. Ceviche van heilbot met tijgermelk

Achtergrondinformatie
Diez Siglos is een wijnhuis opgericht in 2009, als een samenwerking tussen 65 verschillende wijnboeren uit de regio Rueda. Alle boeren hebben jarenlange ervaring met de druif die het meest voorkomt in de streek: Verdejo.

Naast de eigen productie zijn alle 65 boeren gedeeld eigenaar van het wijnhuis. De naam Diez Siglos betekent ‘tien eeuwen’ en komt voort uit de historie van de Verdejo-druif: tien eeuwen lang komt deze al voor in de regio Rueda.

Finca la Olma is de naam van de wijngaard waar de meeste van deze Verdejo-druiven groeien, de tweede wijngaard heet La Hormiga. De gaard bestaat uit 32 hectare, ligt op 725 meter boven zeeniveau & ligt vol met kiezels die overdag warmte opvangen en ’s avonds restwarmte afgeven zodat de druiven doorrijpen. De bodem is rijk aan ijzer, maar slaat weinig water op waardoor de stokken diep de grond in groeien om aan hun voedingsstoffen te komen. Dit zorgt voor reflectie van mineraliteit in de wijn. De wijnstokken zijn gemiddeld 22 jaar oud.

Wijnmaaksters zijn Noelia Santamaria & Laura Rubio, die samen 200.000 flessen hebben kunnen produceren. De winters zijn lang en koud met extreme temperaturen, sneeuw en vorst. In de zomer is het overdag erg heet en droog, ’s Nachts nemen de temperaturen af, wat zorgt voor een mooi contrast. Dit temperatuurverschil zorgt voor een duidelijk behoudt van frisse zuren in de druiven.

Vinificatie
De druiven worden ’s nachts machinaal geoogst, waarna ze een gekoelde pneumatische persing krijgen. Een korte schilmaceratie volgt om kleur uit de schillen te onttrekken. Fermentatie vindt plaats in roestvrij stalen tanks op verschillende temperaturen, waarna er wordt gefilterd met een keramisch cross-flow-filter. De wijn vloeit hierbij over het filter i.p.v. door het filter, vaste delen zakken daardoor naar de bodem. Hierna wordt er gebotteld.

Esteban Martín – Wit

Jonge Spaanse witte blend van de Chardonnay- en Macabeo-druif. Smaak van tropisch fruit. Past bij een traditionele Ceasar salade.

Esteban Martín - Wit

Druivensamenstelling
Chardonnay: 70 %
Macabeo: 30 %

Specificaties
Jaargang: 2024
Stijl: Jong
Extra: Vegan, Bestrijding middels Ozonbehandeling (uitleg onderaan pagina)
Alcoholpercentage: 13.0 %
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Helder, lichtgeel
Geur: Fruitig met subtiele tonen van tropische vruchten
Smaak: Tropisch fruit, bloemig, fris, harmonieus en een aanhoudende afdronk

Temperatuur:
Minimaal 6 °C
Maximaal 8 °C

Gastronomie
Serveer bij gerechten met een goede balans tussen friszuur en zachte/romige tonen

  1. Tapas: Sardientjes, inktvis in het zuur, gemarineerde mosselen
  2. Traditionele Ceasar salade met kip
  3. Zalm met mascarpone, bloemenhoning en geraspte limoenschil

Achtergrondinformatie
De wijngaard van Bodegas Esteban Martín liggen in de streek Carineña. Opgericht in 1932 en bestaande uit 150 hectare grond. Ze maken hier wijn met traditionele karakteristieken van D.O. Carineña in combinatie met de nieuwste moderne snufjes. De wijngaarden liggen ten zuidwesten van Zaragoza, op een plateau dat bekend staat als Capo de Carineña. Omdat het in de buurt van het Sierra de la Virgen gebergte ligt, variëren de hoogtes van 400m tot 800m. De regio heeft een continentaal klimaat met, hete, droge zomers en koude winters (tot -8 °C). Het grote verschil tussen dag- en nachttemperaturen heeft een positieve invloed op de druiven. De bodem bestaat uit roodbruin kalksteen, klei en leisteen, met daaronder een laag van losse stenen met een hoog calciumcarbonaatgehalte.

Vinificatie
De Chardonnay en Macabeo druiven groeien op verschillende plekken in de wijngaard en worden machinaal geoogst. Elk deel wordt apart gevinifieerd met moderne methodes om het maximale potentieel uit de verschillende delen van het wijngebied te halen. De druivenstokken zijn 20 tot 65 jaar oud. Na de oogst vindt er een maceratie (schilweking) plaats op koude temperatuur (12 °C) gedurende 6 uur wat resulteert in een soepele en fruitige wijn.

Diez Siglos – Fermentado en Barrica

Witte Spaanse wijn van de Verdejo-druif. Hint van hout door 1 jaar houtrijping in nieuwe Franse eiken vaten. Past bij paté van fazant.

Druivensamenstelling
Verdejo: 100%

Specificaties
Jaargang: 2023
Stijl: Droog, 1 jaar houtrijping in nieuwe Franse eiken vaten
Alcoholpercentage: 13,5%
Extra: Vegan gecertificeerd.
91 punten @ Gilbert & Gaillard 2021
95 punten/gouden medaille @ Decanter World Wine Awards

Smaakprofiel
Kleur: Heldergeel
Geur: Mineralen, hooi, aroma’s van gras, venkel en vanille
Smaak: Intens en aanhoudend. Elegant met een gebalanceerde toets van hout

Temperatuur:
Minimaal 8 °C
Maximaal 10 °C

Gastronomie
Smaakt bij/Past bij

  1. Hickory gerookte zalmmoot van de Kamado-grill
  2. Sashimi van coquille met limoenzest
  3. Paté van fazant op een toastje van brioche

Achtergrondinformatie
Diez Siglos is een wijnhuis opgericht in 2009, als een samenwerking tussen 65 verschillende wijnboeren uit de regio Rueda. Alle boeren hebben jarenlange ervaring met de druif die het meest voorkomt in de streek: Verdejo.

Naast de gedeelde productie zijn alle 65 boeren gedeeld eigenaar van het wijnhuis. De naam Diez Siglos betekent ‘tien eeuwen’ en komt voort uit de historie van de Verdejo-druif: tien eeuwen lang komt deze al voor in de regio Rueda. De kleine wijngaard van 1 hectare, genaamd Finca la Coma Alta, ligt vol met kiezels en een ondergrond van zand. De kiezels vangen overdag warmte op en geven ’s avonds restwarmte af zodat de druiven doorrijpen. De bodem is rijk aan ijzer, maar slaat weinig water op waardoor de stokken diep de grond in groeien om aan hun voedingsstoffen te komen. Dit zorgt voor reflectie van mineraliteit in de wijn. De wijnstokken zijn gemiddeld 48 jaar oud. Wijnmaaksters zijn Noelia Santamaria & Laura Rubio, die samen 3100 flessen hebben kunnen produceren. De winters zijn lang en koud met extreme temperaturen, sneeuw en vorst. In de zomer is het overdag erg heet en droog, ’s Nachts nemen de temperaturen af, wat zorgt voor een mooi contrast. Dit temperatuurverschil zorgt voor een behoudt van frisse zuren in de druiven.

Vinificatie
Druiven worden handmatig geoogst waarna zij een gekoelde persing krijgen met een hele korte schilmaceratie. Fermentatie vindt plaats in nieuw Frans eiken vaten waarna de wijn een jaar in dezelfde vaten rijpt. Hierna volgt de filtratie met keramisch cross-flow (over i.p.v. door het) filter, waarna er wordt gebotteld en de wijn nog een jaar op fles rijpt.

Singulares Afortunado – Verdejo

Spaanse witte wijn van de Verdejo-druif met een zachte bloemige smaak. Past bij salade met gerookte zalm.

Singulares - Afortunado Verdejo

Druivensamenstelling
Verdejo: 100 %

Specificaties
Jaargang: 2024
Stijl: Jong
Alcoholpercentage: 13,0 %
Extra: Zeer populaire wijn die veel geschonken wordt bij diverse tapasrestaurants in Barcelona.

Smaakprofiel
Kleur: Lichtgeel met een lichtgroene waas
Geur: Fris met tropische tonen van banaan en ananas, watermeloen en vers gemaaid gras
Smaak: Zacht en bloemig, duidelijke aanwezigheid van rijp fruit, met een frisse afdronk

Temperatuur:
Minimaal 7 °C
Maximaal 9 °C

Gastronomie
Past goed bij verse visgerechten, maaltijdsalades, tapas of pasta met vettere sauzen

  1. Salade met gerookte zalm, avocado en citroen-dille saus
  2. Fruits de Mer met romige risotto
  3. Tagliatelle met gamba’s en gegrilde groene asperges

Achtergrondinformatie
Viñedos Singulares is opgezet door twee broers, Luis en Carlos Barrero, gevestigd in Barcelona. De naam Afortunado (vertaald: ongeluk(kig) is ontstaan door het ongelukkige voorval dat plaats vond tijdens hun eerste zoektocht naar de lekkerste wijn: Een lekke autoband. De broers vroegen om hulp bij een oude boerderij omgeven door wijngaarden, waar ze een parel van een wijn aangeboden kregen door de bewoner. Dit was het begin van Viñedos Singulares. Momenteel selecteren zij in verschillende regio’s de beste druiven waarbij ze het specifieke karakter van het terroir waarborgen.

De Verdejodruiven groeien in de provincie Segovia. Ze worden geselecteerd uit kleine percelen met een maximale grootte van 3 hectare en geplukt van eeuwenoude wijnstokken. Deze percelen bevinden zich in het hoogste gedeelte van de D.O. Rueda, zo’n 900 meter boven de zeespiegel.

Vinificatie
Na een gecontroleerd rijpingsproces worden de druiven in de 2e helft van oktober geplukt. De druiven worden ontsteelt waarna er een koude maceratie plaats vindt om de aroma-intensiteit in de most te verhogen. Vervolgens worden ze geperst en gefermenteerd bij een gecontroleerde temperatuur gedurende 20 dagen. De droesem zorgt ervoor dat de wijn voller en complexer wordt. Tegenwoordig is dit één van de meest gedronken wijnen in Barcelona!

Adernats XC – Cava Gran Reserva

Spaanse cava met de Xarel.lo-druif. 40 maanden rijping op droesem. Smaken van appel, room en brioche. Past bij Foie gras.

Adernats XC Cava Gran Reserva

Druivensamenstelling
Xarel.lo: 100%

Specificaties
Jaargang: 2015
Stijl: Dry, Gran Reserva
Extra:
‘Best cava of the world’ – 50 Great Cavas
Great Gold – Concours Mondial de Bruxelles
9,59 punten – Catalan Guide
93 punten – Peñin Guide
90 punten – Parker
Alcoholpercentage: 11,5%

Smaakprofiel
Kleur: Strogeel
Geur: Uitgesproken, romig, brioche
Smaak: Appel, room, brioche, zeer verfijnde mousse

Temperatuur:
Minimaal 8 °C
Maximaal 10 °C

Gastronomie
Smaakt bij/ Past bij

  1. Gegrilde pulpo (inktvis) met gerookte paprikadip
  2. Foie gras
  3. Gebakken venusschelpen met knoflook en virgin olijfolie uit de oven

Achtergrondinformatie
Vinicola de Nulles is een wijncoöperatie in Nulles van 77 wijnboeren uit D.O. Tarragona. Ontstaan in 1919, nadat de wijnboeren en families uit de regio besloten om de krachten te bundelen, na eerst jarenlange ervaring op te hebben gedaan in het groeien van druiven.

Eerste gezamenlijke oogst vond plaats in 1920, in de modernistische wijnkelder/kathedraal, ontworpen door Cesar Martinell. Druiven voor deze wijn komen van wijngaard Mas de Cap Ferro, in totaal 4 hectare en de oudste wijngaard van de coöperatie. Warm en mild klimaat, met een koele zeewind genaamd de Marinada, vanwege de ligging van de wijngaarden (18 kilometer van zee). De gaarden hebben een bodem van ontzettend rijke klei en kalksteen, waardoor weinig water wordt opgenomen. Dit resulteert in een kleinere maar zeer geconcentreerde oogst. De gaarden worden omringd door johannesbrood-, olijf- en amandelbomen, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de wijngaard en de bodem. Wijnstokken zijn 40 jaar oud. Wijnmaker is Ivà Gallego, die 4000 flessen heeft geproduceerd. XC staat voor het Romeinse cijfer 90, het aantal oogsten in de wijnkelder op het moment van produceren.

Vinificatie
Druiven worden met de hand geplukt. De eerste fermentatie vindt deels plaats in roestvrij stalen tanks, deels in Frans eiken. Tweede fermentatie vindt plaats op fles, na toevoeging van extra suiker volgens méthode traditionelle. Hier ontstaat het koolzuur in de wijn, waarna 40 maanden rijping op de droesem. Hierdoor ontstaan de smaken van brioche.

Adernats – Cava Reserva Brut Nature

Spaanse cava met de Macabeo- Xarel.lo en Parellada-druif. Hints van gebakken appel en toast. Past goed bij gegratineerde oesters.

Adernats Cava Reserva Brut Nature

Druivensamenstelling
Macabeo 50%
Xarel.lo 30%
Parellada 20%

Specificaties
Jaargang: S.A.
Stijl: Brut Nature Reserva
Extra: Adernats is de naam van de dichtstbijzijnde wijngaard

  • Gold Concours Mondial Bruxelles
  • Top 30: 50 Great Cavas
  • Gold: Gilbert & Gaillart
  • 90 Punten: Peñín Guide
    Alcoholpercentage: 11,5%

Smaakprofiel
Kleur: Strogeel
Geur: Appel, citrus, honing en kweepeer
Smaak: Gebakken appel en toast. Droog, geen restsuiker

Temperatuur:
Minimaal 8 °C
Maximaal 10 °C

Gastronomie
Smaakt bij/Past bij

  1. Arroz negro met gamba’s
  2. Gegratineerde oesters
  3. Gegrilde dorade met geroosterde paprika, gestoomde Opperdoezer en virgin olijfolie

Achtergrondinformatie
Vinicola de Nulles is een wijncoöperatie in Nulles van 77 wijnboeren uit D.O. Tarragona. Ontstaan in 1919, nadat de wijnboeren en families uit de regio besloten om de krachten te bundelen, na eerst jarenlange ervaring op te hebben gedaan in het groeien van druiven. Eerste gezamenlijke oogst vond plaats in 1920, in de modernistische wijnkelder/kathedraal, ontworpen door Cesar Martinell. Druiven voor deze wijn komen van wijngaarden Camí de Vallmoll, Adernats, Bellavista en Pont de Mollins, in totaal 45 hectare. Warm en mild klimaat, met een koele zeewind, vanwege de ligging van de wijngaarden (12 kilometer van zee).

De gaarden hebben een bodem van ontzettend rijk klei en kalksteen, waardoor weinig water wordt opgenomen. Dit resulteert in een kleinere maar zeer geconcentreerde oogst. De gaarden worden omringd door johannesbrood-, olijf- en amandelbomen, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de wijngaard en de bodem. Wijnstokken zijn minimaal 18 jaar oud. Wijnmaker is Ivà Gallego, die 100.000 flessen van deze wijn heeft kunnen maken.

Vinificatie
De druiven worden zowel met de hand als machinaal geplukt, waarna de eerste fermentatie plaatsvindt in roestvrijstalen tanks. Tweede fermentatie vindt plaats op fles, waarbij er geen extra suikerdosage wordt toegevoegd. Brut Nature is de naam van de stijl zonder toevoeging van suiker. Hierna minimaal 20 maanden rijping op fles op de eigen droesem., minimaal 2 maanden extra dan in de D.O. Cava vereist is (18 maanden).

Adernats -100 Veremes

Spaanse witte wijn van de Macabeo-druif. 6 maanden rijping in Frans eikenhouten vaten. Smaakt goed bij gegrilde lamsrollade.

Adernats 100 veremes

Druivensamenstelling
Macabeo: 100%

Specificaties
Jaargang: 2024
Stijl: Oude stokken
Extra: “100 Veremes” vertaald zich naar “100 oogsten”. Deze wijn is vernoemd naar de 100e oogst. Organisch en oude stokken van meer dan 60 jaar oud
Alcoholpercentage: 11,5%
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Diepgeel
Geur: Bloemen, notig, toast, amandelen, boter, vanille
Smaak: Citrus, meloen, kruidig, lichte toet van vanille

Temperatuur:
Minimaal 10 °C
Maximaal 12°C

Gastronomie
Smaakt bij/ Past bij

  1. Coquille in botersaus met zeekraal en salade van wakame
  2. Jamón Ibérico de Jabugo – Spaanse gedroogde ham
  3. Gegrilde lamsrollade met mediterrane kruiden uit de oven

Achtergrondinformatie
Vinicola de Nulles is een wijncoöperatie in Nulles van 77 wijnboeren uit D.O. Tarragona/Cava. Ontstaan in 1919, nadat de wijnboeren en families uit de regio besloten om de krachten te bundelen, na eerst jarenlange ervaring op te hebben gedaan in het groeien van druiven.

De eerste gezamenlijke oogst vond plaats in 1920, in de modernistische wijnkelder/kathedraal, ontworpen door Cesar Martinell. Druiven voor deze wijn komen van wijngaard Cami d’Adernats, in totaal 0,6 hectare. Warm en mild klimaat, met een koele zeewind genaamd de Marinada, vanwege de ligging van de wijngaarden (18 kilometer van zee). De gaarden hebben een bodem van ontzettend rijke klei en kalksteen, waardoor weinig water wordt opgenomen. Dit resulteert in een kleinere maar zeer geconcentreerde oogst. De gaarden worden omringd door johannesbrood-, olijf- en amandelbomen, wat ook weer bijdraagt wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de wijngaard en de bodem. Wijnstokken zijn meer dan 60 jaar oud. Wijnmaker is Ivà Gallego, die 2100 flessen heeft geproduceerd.

Vinificatie
Druiven worden met de hand geoogst waarna een zeer lichte persing en korte schilmaceratie plaatsvindt. Hierna begint het 15 dagen durende fermentatieproces, zonder malolactische fermentatie. Daarna rijpt de helft van de wijn 6 maanden in Frans eikenhouten vaten van 225 liter, andere helft op roestvrij stalen tanks waarna er wordt gefilterd en gebotteld.

Bruno Andreu – Zo’oc Chardonnay

Franse witte jonge wijn, van de Chardonnay druif. Aroma’s van witte perzik en acaciabloemen en elegante smaken van hazelnoot, amandel, brioche en citrus.

Druivensamenstelling
Chardonnay: 100 %

Specificaties
Stijl: Jong
Jaargang: 2024
Alcoholpercentage: 13,5 %
Extra: De naam Zo’oc is een combinatie van ‘Zoo’ (lokale dierentuin) en de herkomststreek Pays D’oc.

Smaakprofiel
Kleur: Glanzend geel met gouden reflecties
Geur: Fruitig met aroma’s van witte perzik en acaciabloemen
Smaak: Elegante smaken van hazelnoot, amandel, brioche en citrus met een lange frisse afdronk

Temperatuur:
Minimaal 11 °C
Maximaal 13 °C

Gastronomie
Beste gecombineerd met Japanse visgerechten, kip of kalfsvlees en geitenkaas
1. Sushi en sashimi met tonijn
2. Dadels gevuld met geitenkaas en spek uit de oven
3. Veal Marengo: Een typisch Franse kalfsvleesstoof met rijst

Achtergrondinformatie
Wijnhuis Bruno Andreu bevindt zich in het kleine dorp Montblanc in Zuid-Frankrijk. Het wijnhuis ligt op een ideale locatie tussen de Pyreneeën en de Middellandse Zee, met een zacht en zonnig klimaat. De wijngaard staas op kalkrijke bodem, waarop o.a. ook de typische Grenache, Syrah en Mourvèdre-druiven groeien aan 30 jaar oude wijnstokken. Omringd door historische dorpjes, idyllische strandjes en wild heuvellandschap is het een echte toeristische trekpleister. Eigenaar Bruno Andreu is al 20 jaar lang wijnmaker, welke bekend staat om het moderne proces dat hij toepast bij het maken van hoge kwaliteit cuvée’s in de Languedoc. Hedendaags worden de wijnen verkocht aan meer dan 20 landen en hebben zij meerdere grote internationale competities gewonnen.

Vinificatie
Voor maken van deze Chardonnay worden de druiven na de oogst zorgvuldig en volledig ontsteelt. Ze worden met een pneumatische pers licht gekneusd waarop een korte maceratie volgt. Hierna fermenteren de druiven op lage temperatuur (12 °C) gedurende 21 dagen. Om ontwikkeling van wijnkristallen te voorkomen wordt de wijn na de fermentatie gekoeld naar het vriespunt voordat het wordt gebotteld. De Zo’oc Chardonnay is het best op smaak binnen 2 jaar na botteling.

Bruno Andreu – Zo’oc Sauvignon Blanc

Franse witte wijn van de Sauvignon Blanc druif. Fris, gebalanceerd en fruitig in de mond. Past bij gebakken zalm.

Druivensamenstelling
Sauvignon Blanc: 100 %

Specificaties
Jaargang: 2024
Stijl: Jong
Alcoholpercentage: 12,0 %
Extra: De naam Zo’oc is een combinatie van ‘Zoo’ (lokale dierentuin) en de herkomststreek Pays D’oc.

Smaakprofiel
Kleur: Helder geel met groene reflecties
Geur: Citrus, wit fruit en elegante aroma’s van exotisch fruit
Smaak: Fris, gebalanceerd en zeer fruitig in de mond

Temperatuur:
Minimaal 11 °C
Maximaal 13 °C

Gastronomie
Serveer bij diverse vis, schaal- en schelpdieren, gecombineerd met citrus en groenten

  1. Gebakken zalm met romige citroen-dillesaus
  2. Zeevruchtenschotel met verse kreeft, gamba’s, inktvis en zeewiersalade
  3. Gegrilde zeebaars met dungesneden courgette, bosui en limoen

Achtergrondinformatie
Wijnhuis Bruno Andreu bevindt zich in het kleine dorp Montblanc in Zuid-Frankrijk. Het wijnhuis ligt op een ideale locatie tussen de Pyreneeën en de Middellandse Zee, met een zacht en zonnig klimaat. De wijngaard staat op kalkrijke bodem, waarop o.a. ook de typische Grenache, Syrah en Mourvèdre-druiven groeien aan 30 jaar oude wijnstokken. Omringd door historische dorpjes, idyllische strandjes en wild heuvellandschap is het een echte toeristische trekpleister. Eigenaar Bruno Andreu is al 20 jaar lang wijnmaker, welke bekend staat om het moderne proces dat hij toepast bij het maken van hoge kwaliteit cuvée’s in de Languedoc. Hedendaags worden de wijnen verkocht aan meer dan 20 landen en hebben zij meerdere grote internationale competities gewonnen.

Vinificatie
Voor maken van deze Sauvignon worden de druiven na de oogst zorgvuldig en volledig ontsteelt. Ze rusten eerst 24 uur in koude tanks, waarna ze op lage temperatuur (12 °C) worden gefermenteerd gedurende 21 dagen. Om ontwikkeling van wijnkristallen te voorkomen wordt de wijn na de fermentatie gekoeld naar het vriespunt voordat het wordt gebotteld. De Zo’oc Sauvignon is het best op smaak binnen 2 jaar na botteling.